Απίστευτο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και λεμόνι - Έτοιμο στο λεπτό

Σκάνε σαν «βόμβα» οι γεύσεις στο στόμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και λεμόνι - Έτοιμο στο λεπτό

Ειδικά, οι λάτρεις του λεμονιού αυτή την συνταγή για γλυκό ψυγείου θα την αγαπήσουν. Είναι απίστευτο γλυκό και μπορεί να είναι έτοιμο στο λεπτό. Θέλει λίγα υλικά που σχεδόν όλοι έχουμε στο ψυγείο μας, ανάμεσα τους και μπισκότα και η διαδικασία παρασκευής είναι πανεύκολη.

Αν θέλεις λοιπόν να φας άμεσα ένα γλυκό, δεν έχεις παρά μόνο να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες. Όταν το φτιάξεις βάλτο στο ψυγείο, περίμενε λίγα λεπτά και μετά απόλαυσε το.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά κατά προτίμηση)
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  • Σε ένα ποτήρι ή άλλο σκεύος που θα σερβίρετε το γλυκό, θρυμματίζετε 2 μπισκότα.
  • Γεμίστε το ποτήρι με την κρέμα. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε άλλη μία στρώση μπισκότων.
  • Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για λίγο, διακοσμήστε όπως θέλετε και απολαύστε.

Δες εδώ ακόμα μια συνταγή κόλαση! Νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Γρήγορο και δροσερό γλυκό ψυγείου λεμόνι - Θα πάθουν όλοι την πλάκα τους

Λατρεύεις να μαγειρεύεις; Σου έχουμε γρήγορο και δροσερό γλυκό ψυγείου λεμόνι, που θα τους τρελάνει! Θα πάθουν όλοι την πλάκα τους και θα σου ζητάνε την συνταγή.

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τα υλικά που χρειάζεσαι αλλά και τα απλά βήματα για να το φτιάξεις κι εσύ μόνη σου στο σπίτι και να αποκτήσεις ένα νέο αγαπημένο γλυκό.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

  • 1-1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
  • 1-1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 μικρό ποτήρι χυμό από φρεσκοστυμμένο λεμόνι
  • 1 λεμονάδα με ανθρακικό (250 γρ.)
  • ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά)

Πώς το φτιάχνουμε:

Βουτάς για 2 δευτερόλεπτα τα μπισκότα σε ένα μπολ που έχεις γεμίσει με τη λεμονάδα και στη συνέχεια τα θρυμματίζεις μέσα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Τα στρώνεις πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί η βάση για το γλυκό σου. Στη συνέχεια, αναμειγνύεις το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και προσθέτεις τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύεις πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα σχετικά παχύρευστο. Αν σου φαίνεται κάπως νερουλό, μπορείς να προσθέσεις λίγο γιαούρτι ακόμη. Απλώνεις το μείγμα πάνω από τη βάση και τοποθετείς για 2-3 ώρες το πυρέξ στο ψυγείο.