Θα σε τρελάνουν οι γεύσεις της καραμελωμένης κρέμας κανέλας με λεμόνι της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Απίστευτο γλυκό!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα σε τρελάνουν οι γεύσεις της καραμελωμένης κρέμας κανέλας με λεμόνι της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Λατρεύεις τα γλυκά με κανέλα; Τότε αυτή την καραμελωμένη κρέμα η οποία έχει στην συνταγή της και λεμόνι, πρόκειται να την λατρέψεις. Είναι μια δημιουργία της αγαπημένης, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και οι γεύσεις της θα σε τρελάνουν.

Είναι μια κρέμα κανέλας με βελούδινη υφή. Με τη γλύκα της κανέλας, και την τραγανή καραμέλα, θα εντυπωσιάσει μετά από οποιοδήποτε γεύμα. Την βρήκαμε στο Argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 6 μεγάλους κρόκους
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη για το καραμέλωμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στις αντιστάσεις όπου θα ψήσουμε την κρέμα κανέλας.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε την κανέλα.

  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός, τους κρόκους μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Λίγη λίγη, ρίχνουμε τη χλιαρή κρέμα, στους χτυπημένους κρόκους, και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα φαρδιά μπολάκια.
  • Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ταψί, και γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό, μέχρι το νερό να καλύψει τα 3/4 του ύψους των πυρίμαχων (μπεν μαρί).
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε απο το ταψί, και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να τις διατηρήσουμε φρέσκες στο ψυγείο, για 2-3 μέρες. Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε κάθε κρέμα με 1 κ.σ. ζάχαρη. Εάν έχουμε φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη. Αλλιώς τα τοποθετούμε κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

Ωστόσο, δείτε και μια απίθανη αλμυρή συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με κοτόπουλο και λεμόνι.

Θεϊκά κρουασάν μηλόπιτας με φρούτα πασπαλισμένα στην κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια θεϊκή συνταγή για μηλόπιτα με κρουασάν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Με τις γεύσεις του μήλου, των φρούτων του δάσους και του κρουασάν να μπλέκονται μαγικά με την κανέλα που είναι πασπαλισμένα πάει αλλού το επίπεδό σου στην κουζίνα.

Δες παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να την φτιάξεις κι εσύ σπίτι σου.

Υλικά Συνταγής

  • 10 κρουασάν ψημένα και κομμένα στη μέση
  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 12 φέτες το κάθε ένα
  • 1/3 φλ. νερό ή χυμός μήλο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φλ. φρούτα του δάσους
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο
  • 4 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. αμυγδαλόψυχα αλεσμένη (άσπρο καθαρισμένο αμύγδαλο)
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση για τα κρουασάν μηλόπιτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • Για το κρουασάν μηλόπιτα, ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το νερό με το 1 κ.σ. ζάχαρη και προσθέτουμε τα μήλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να πιουν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι ή ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη βάση και στα πλαϊνά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C. Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, τους κρόκους, το γάλα, την κρέμα και το 1 φλ. ζάχαρη, και με σύρμα τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε ξεχωριστά την κανέλα και το αλεσμένο αμύγδαλο. Ανακατεύουμε τα φρούτα του δάσους με τη μαρμελάδα.
  • Βάζουμε στη φόρμα μια στρώση από κρουασάν, κομμένα στη μέση, κοντά κοντά, ώστε να φτιάξουμε τη βάση του γλυκού. Προσθέτουμε σε στρώση τα μισά μήλα, τα μισά φρούτα του δάσους και το μισό αμύγδαλο.
  • Επαναλαμβάνουμε, βάζοντας στρώσεις κρουασάν, μήλα, φρούτα του δάσους και αμύγδαλο. Πιέζουμε ελαφρά τις στρώσεις να κολλήσουν. Περιχύνουμε με τα υγρά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά, όλα τα υλικά. Αφήνουμε το γλυκό στον πάγκο για μια ώρα, να ρουφήξει τα υγρά. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε για περίπου 40′. Το αφήνουμε 30′ να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Το βγάζουμε σε τουρτιέρα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Κι αν τρελαίνεσαι για τα μήλα γενικά σου έχουμε συνταγή για εύκολα κεκάκια μήλου! Έτοιμα σε 5 λεπτά