Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κανέλα και κεράσια - Λιώνει το στόμα

Είναι πού δροσερό και νόστιμο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κανέλα και κεράσια  -  Λιώνει το στόμα

Αυτό το γλυκό ψυγείου με υλικά ανάμεσα άλλον, την κανέλα και τα κεράσια θα σε.. ταξιδέψουν. Είναι λαχταριστό και λιώνει μέσα στο στόμα. Έχει σχετικά λίγα και οικονομικά υλικά που μπορείς να βρεις στο super market.

Πάμε να δούμε ωστόσο, όλα τα υλικά, αλλά και την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω.

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • 240 γρ. κοκ. φαρίνα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 340 γρ. ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 300 ml. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • χυμό από μισό λεμόνι

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα (1,5 % λιπαρά)
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη , σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά! Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Εδώ σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε απαλά με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι 35×25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25-30 λεπτά. . (κάνουμε το τέστ της οδοντογλυφίδας για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί καλά.)

Στη συνέχεια βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει για ένα τεταρτάκι και με τη βοήθεια πινέλου σιροπιάζουμε το παντεσπάνι μας!

Τέλος ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά. Φυλάμε μόνο μια κούπα απ’ το γάλα και εκεί διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν κοντεύει να βράσει το γάλα με τη ζάχαρη , προσθέτουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ζωηρά , μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Περιμένουμε δυο-τρία λεπτά να σταθεί και αδειάζουμε την κρέμα μας πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι. Όταν το γλυκό μας κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.

Άμα θέλουμε προσθέτουμε

-Πασπαλισμένο απλώς με κανέλα

-Γαρνιρισμένο με σαντιγύ και κερασάκια

-Περιλουσμένο με γλυκό του κουταλιού βίσσυνο

Ωστόσο, δες εδώ και το θεϊκό γλυκό ψυγείου με λεμόνι. Θα πάθεις την.. πλάκα σου με τις απίστευτες γεύσεις του. Είναι πολύ οικονομικό και θα το φτιάχνεις καθημερινά.

Λαχταριστό είναι και το γλυκό ψυγείου με ακτινίδια - Για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα κεράσια και η κανέλα

Υλικά (για 1 ταρτιέρα διαµέτρου 28 εκ.)

Για τη βάση

  • 190 γρ. κρύο βούτυρο, κοµµένο σε κυβάκια
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 µικρά αβγά
  • 2-3 κ.σ. κρύο νερό

Για την κρέμα

  • 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας
  • κρόκοι από 2 αβγά
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Για τη σάλτσα ακτινιδίου

  • 2 µεγάλα ακτινίδια
  • ζάχαρη ίση µε το βάρος των ακτινιδίων
  • ½ κ.γ. κορν φλάουρ
  • Για το γαρνίρισμα
  • 6-7 ακτινίδια, κοµµένα σε ροδέλες και στραγγισµένα καλά

Εκτέλεση

Βάση

  • Τρίβουµε µε τα χέρια το κρύο βούτυρο µαζί µε το αλεύρι, ώστε να σχηµατιστεί ένα µείγµα µε υφή ψίχουλων. Ρίχνουµε το µείγµα στον κάδο του µίξερ και προσθέτουµε τα αβγά. Χτυπάµε τα υλικά σε χαµηλή ταχύτητα, ώσπου να οµογενοποιηθούν. Ζυµώνουµε µε τα χέρια σε µπάλα, προσθέτοντας σιγά σιγά το κρύο νερό. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  • Την ανοίγουµε µε τον πλάστη σε αλευρωµένη επιφάνεια. Τη στρώνουµε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να απλωθεί οµοιόµορφα και να καλυφθούν τα τοιχώµατα. Τρυπάµε µε ένα πιρούνι τόσο τη βάση όσο και τα πλαϊνά, καλύπτουµε µε διάφανη µεµβράνη και τη βάζουµε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Δέκα λεπτά προτού τη βγάλουµε, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Αφαιρούµε τη µεµβράνη, καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο, πάνω στο οποίο ρίχνουµε µια στρώση ρύζι, και ψήνουµε µέχρι η βάση να αποκτήσει χρυσαφί χρώµα.

Κρέµα

  • Κρατάµε λίγο κρύο γάλα, περίπου ½ φλ., µέσα στο οποίο διαλύουµε το κορν φλάουρ και το αφήνουµε στην άκρη. Ρίχνουµε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα, προσθέτουµε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και τα αφήνουµε να βράσουν. Με τον αβγοδάρτη χτυπάµε τους κρόκους και τους ρίχνουµε στο µείγµα.
  • Μόλις βράσει το µείγµα του γάλακτος, ρίχνουµε το κρύο γάλα µε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν αρχίσει να κοχλάζει η κρέµα, την αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το βούτυρο και ανακατεύουµε µε µια κουτάλα. Βάζουµε την κρέµα σε ένα µπολ, την καλύπτουµε µε διάφανη µεµβράνη και την αφήνουµε να κρυώσει
  • Σάλτσα ακτινιδίου: Στον κάδο του µίξερ, σε χαµηλή ταχύτητα, χτυπάµε τα ακτινίδια µε τη ζάχαρη. Βάζουµε το µείγµα, σε κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να απορροφηθούν τα υγρά των φρούτων. Κοσκινίζουµε το κορν φλάουρ, το προσθέτουµε και ανακατεύουµε µε γρήγορες κινήσεις.
  • Σύνθεση: Αφού κρυώσουν η βάση της τάρτας και η κρέµα, απλώνουµε τη δεύτερη επάνω στην πρώτη και καλύπτουµε µε τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πηχτή, µπορούµε να τη
  • βάλουµε επάνω στη στρώση κρέµας µε ένα κορνέ. Αν είναι αραιή, απλώνεται και µε σπάτουλα µαρίζ. Γαρνίρουµε µε τις ροδέλες των ακτινιδίων.

Πηγή: tovima.gr

Αν δεν σας αρέσει το γλυκό ψυγείου, δείτε και το απίστευτο γλυκό του κουταλιού με σύκο. Είναι μια απίστευτη συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.