«Εθισμός» με τη ροζ λεμονάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

«Τρελαίνεσαι» με τη γεύση!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Εθισμός» με τη ροζ λεμονάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που δοκιμάσαμε αυτή την πεντανόστιμη ροζ λεμονάδα, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, μας έπιασε κανονικός «εθισμός» μιας και είναι το τέλειο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού και πρέπει να το φτιάξετε κι εσείς!

Ροζ λεμονάδα με φράουλες. Ένα δροσερό αναψυκτικό που θα φτιάξετε εύκολα και θα απολαύσετε με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Ό,τι πρέπει για παιδικό πάρτυ, ακόμα και για βάφτιση.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε κι αυτή όπως και το παραδοσιακό παστέλι με λεμόνι. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Αυτή είναι η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την εθιστική ροζ λεμονάδα

Υλικά

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. φράουλες ώριμες και γερές
  • 2/3 φλ. φρεσκοστυμμένο λεμόνι
  • 750 ml σόδα αναψυκτικό
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα
  • πάγο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για τη ροζ λεμονάδα, βάζουμε τη ζάχαρη, τις φράουλες και ένα φλιτζάνι νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Διαβάστε όλα τα μυστικά για τις φρέσκες φράουλες εδώ.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και πατάμε με την κουτάλα να λιώσουν οι φράουλες.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Περνάμε το μείγμα από σήτα λεπτή, να φύγουν τα σποράκια της φράουλας.
  • Ενώνουμε το κρύο σιρόπι φράουλας, το λεμόνι και τη σόδα σε κανάτα.
  • Γεμίζουμε τα ποτήρια με παγάκια και βάζουμε ροζ λεμονάδα και φέτες λεμονιού.
  • Ιδανική για παιδικό πάρτυ, για να δροσίσετε τους καλεσμένους σας, ακόμα και για βάφτιση!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ροζ λεμονάδα

Πέρα από τη ροζ λεμονάδα, δοκιμάστε και το γλυκό του κουταλιού με σύκο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αν θέλετε να ετοιμάσετε κάτι εύκολα και γρήγορα, τότε σας έχουμε θεϊκό γλυκό του κουταλιού σύκο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα σας τρέχουν τα σάλια αν βάλετε λίγο λεμόνι!

Σύκο γλυκό του κουταλιού με όλα τα μυστικά του. Παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο. Αυτό το συκαλάκι είναι από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό άγουρα συκαλάκια Ρίνια (περίπου 60 μικρά)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό
  • 1 κομμάτι γαλαζόπετρα σε μέγεθος φακής
  • 60 γαρύφαλλα
  • 60 αμύγδαλα καθαρισμένα (άσπρα)
  • 1/2 φλ. γλυκόζη
  • χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το γλυκό σύκο, κόβουμε τα άγουρα σύκα από την αγριοσυκιά του Μαΐου (λέγονται Ρίνια). Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με πολύ νερό να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε την γαλαζόπετρα και αφήνουμε να πάρει βράση.

Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για περίπου 15′. Ενδεικτικά τσιμπήστε με πιρούνι να δείτε αν έχουν μαλακώσει. Όταν το σύκο πέφτει από το πιρούνι είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε αμέσως από το καυτό νερό και τα βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο κρύο νερό να κοπεί ο βρασμός τους. Θα τα αφήσουμε για 2 μέρες στο κρύο νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Πρέπει να αλλάξουμε το νερό 5-6 φορές συνολικά.

Μετά από 2 ημέρες τα βάζουμε σε 2 σουρωτήρια, για να μην πατηθούν και λιώσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Πιάνουμε 1 -1 σύκο, το ζουλάμε ελαφρά να φύγει τυχόν νερό και μπήγουμε στη σάρκα του, από την πλευρά της τρυπούλας, ένα αμύγδαλο. Καρφώνουμε σε κάθε σύκο από 1 γαρίφαλο.

Τα αφήνουμε στη σειρά πάνω σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν. Από την ώρα που θα βάλουμε το αμύγδαλο στο εσωτερικό του σύκου θα βγει υγρασία με το γέμισμα και πρέπει να στεγνώσουν καλά.

Σε φαρδιά κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε τα σύκα σειρά σειρά με προσοχή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν βράση, θα χαμηλώσουμε τη φωτιά στο μέτριο. Βράζουμε για περίπου 40′ να δέσει το σιρόπι.

Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα. Απλά ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο την επιφάνεια. Προσθέτουμε τη γλυκόζη. Αφήνουμε να πάρει βράση και να βράσει για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

Το γλυκό συκαλάκι διατηρείται σε αποστειρωμένα βάζα για πολλούς μήνες. Δεν χρειάζεται ψυγείο. Φυλάσσεται μέσα σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι. *Υπολογίστε στην παρασκευή του το χρόνο αναμονής, που είναι 2 μέρες. Κι αν θέλετε κάτι πιο συνηθισμένο δοκιμάστε αυτές τις συγκλονιστικές γλυκές κρέπες!