Γλυκό ψυγείου «κόλαση» με σοκολάτα και φρούτα - Χωρίς ζάχαρη

Είναι θεϊκό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκό ψυγείου «κόλαση» με σοκολάτα και φρούτα - Χωρίς ζάχαρη

Αυτό το γλυκό ψυγείου που έχει σοκολάτα, αλλά και φρούτα είναι σκέτη «κόλαση». Ένα επίσης θετικό που είχε, ότι είναι χωρίς ζάχαρης. Είναι απλά θεϊκό και σου έχουμε την συνταγή και την εκτέλεση.

Μάλιστα, είναι σχετικά γρήγορο στο να το φτιάξεις, ενώ δεν θέλει πολλά και ακριβά υλικά.

Υλικά

  • 400γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 120γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, σε κυβάκια
  • 175γρ. κουβερτούρα
  • 150γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία

  • Σπάτε τα μπισκότα με τα χέρια. Προσθέτετε τα βερίκοκα και ανακατεύετε.
  • Λιώνετε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα με το βούτυρο το μέλι και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομοιογενοποιηθούν.
  • Τα ρίχνετε στο μπολ με τα μπισκότα και τα βερίκοκα και ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ, την οποία έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Αν ωστόσο ψάχνεις κάτι αλμυρό για να φτιάξεις στην οικογένεια σου. Τότε θα πάθεις πλάκα με τις πατάτες γιαχνί της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δες εδώ τη συνταγή που θα αφήσει ούτε ένα πιάτο γεμάτο.

Εγκεφαλικό με αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου - Με φρούτα βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα

Φράουλες βουτηγμένες σε λευκή σοκολάτα και ανακατεμένες με κομματάκια από πτι μπερ μπισκότα! Θα πάθετε πραγματικά εγκεφαλικό με αυτό το γρήγορο και εύκολο γλυκό ψυγείου.

Είναι η εποχή της φράουλας και δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή! Σας το υπογράφουμε θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι και θα σας την ζητάνε συνεχώς.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο Σοκολατένια Πτι Μπερ
  • λίγο γάλα για να βουτήξετε τα μπισκότα
  • 500 γρ. φράουλες ώριμες
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα που λιώνει εύκολη (Nestle Dessert ή άλλη επιλογής σας)
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 1 βανιλίνη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα
  • φιστίκια Αιγίνης ή άλλους ξηρούς καρπούς επιλογής σας, ψιλοθρυμματισμένα ή φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Παίρνετε ένα ταψί ή πυρέξ με διάσταση βάσης 20×30 εκ. και σε ένα μπολ ρίχνετε λίγο γάλα. Βουτάτε τα μπισκότα, ένα τη φορά, μέσα στο γάλα στιγμιαία (μην μουλιάσουν) και μετά τα στρώνετε στο ταψί το ένα κολλητά δίπλα στο άλλο. Κόψτε κάποια μπισκότα στη μέση για να χωρέσουν ακριβώς στο ταψί και να μην αφήσουν κενά μεταξύ τους.
  • Κόβετε τις φράουλες στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους και τις απλώνετε πάνω από τα μπισκότα. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ελέγχοντάς τη ανά 10-20 δευτερόλεπτα, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  • Μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα ρίχνετε το γιαούρτι και τη βανιλίνη και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Σε άλλο μεγάλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται και να έχει την υφή γιαουρτιού. Αφήνετε το μίξερ.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ με τη σαντιγί το μείγμα λιωμένης σοκολάτας-γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Μόλις ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα ρίχνετε το μισό πάνω από τις φράουλες και το απλώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια.
  • Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση μπισκότων, πάλι βουτηγμένα στιγμιαία μέσα στο γάλα και από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη μισή κρέμα την οποία ισιώνετε με μαρίζ στην επιφάνειά της. Μπορείτε να σερβίρετε και αμέσως το γλυκό σας αλλά σας προτείνουμε να το βάλετε στο ψυγείο 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε.
  • Πριν σερβίρετε το γλυκό σας το γαρνίρετε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή με φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες. Απολαύστε το!

Δείτε επίσης μια απίστευτη συνταγή για το πως να φτιάξετε μεξικάνικα churros μόνοι σας στο σπίτι!