Πεντανόστιμες πατάτες γιαχνί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Αγαπημένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας

Ακριβώς σαν αυτό που μας έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πεντανόστιμες πατάτες γιαχνί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Αγαπημένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας

Η συνταγής της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για πατάτες γιαχνί, είναι ακριβώς σαν αυτή που μας έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Είναι πεντανόστιμες και ένα από τα αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, που τρώμε οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι.

Οι πεντανόστιμες πατάτες γιαχνί στην κατσαρόλα ή αλλιώς κοκκινιστές πατάτες μπλουμ, είναι ένα πολύ γρήγορο φαγητό και σας έχουμε την νόστιμη συνταγή. Δείτε τι υλικά χρειάζεστε και πως να κάνετε την εκτέλεση του.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες μέτριες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας (ντοματοπελτέ)
  • αλάτι-πιπέρι.

Εκτέλεση

  • Αυτή η εύκολη ελληνική συνταγή για πεντανόστιμες πατάτες γιαχνί ή αλλιώς πατάτες μπλουμ, γίνεται σε λιγότερο από 30′. Ιδανική για νηστεία ή για γρήγορο εύκολο καθημερινό μαγείρεμα.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε στα τέσσερα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να λαδωθούν μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί ο πελτές για 1′ και να βγάλει τα αρώματα του.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό ρίχνουμε τη δάφνη το μπαχάρι και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 25′. Προσοχή όμως να μη λιώσουν.

Αγαπημένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, είναι και το μοσχαράκι λεμονάτο με πολύχρωμο ρύζι. Φτιάξτε το και θα τρελάνετε όλους τους καλεσμένους σας. Σας έχουμε την συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αφού φάτε τις πατάτες γιαχνί, πιείτε και μια λεμονάδα από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που δοκιμάσαμε αυτή την πεντανόστιμη ροζ λεμονάδα, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, μας έπιασε κανονικός «εθισμός» μιας και είναι το τέλειο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού και πρέπει να το φτιάξετε κι εσείς!

Ροζ λεμονάδα με φράουλες. Ένα δροσερό αναψυκτικό που θα φτιάξετε εύκολα και θα απολαύσετε με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Ό,τι πρέπει για παιδικό πάρτυ, ακόμα και για βάφτιση.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε κι αυτή όπως και το παραδοσιακό παστέλι με λεμόνι. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Αυτή είναι η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την εθιστική ροζ λεμονάδα

Υλικά

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. φράουλες ώριμες και γερές
  • 2/3 φλ. φρεσκοστυμμένο λεμόνι
  • 750 ml σόδα αναψυκτικό
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα
  • πάγο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για τη ροζ λεμονάδα, βάζουμε τη ζάχαρη, τις φράουλες και ένα φλιτζάνι νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Διαβάστε όλα τα μυστικά για τις φρέσκες φράουλες εδώ.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και πατάμε με την κουτάλα να λιώσουν οι φράουλες.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Περνάμε το μείγμα από σήτα λεπτή, να φύγουν τα σποράκια της φράουλας.
  • Ενώνουμε το κρύο σιρόπι φράουλας, το λεμόνι και τη σόδα σε κανάτα.
  • Γεμίζουμε τα ποτήρια με παγάκια και βάζουμε ροζ λεμονάδα και φέτες λεμονιού.
  • Ιδανική για παιδικό πάρτυ, για να δροσίσετε τους καλεσμένους σας, ακόμα και για βάφτιση!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ροζ λεμονάδα