Θεϊκό το κέικ βρώμης με το ινδοκάρυδο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό είναι στο λεμόνι

Η γεύση του θα σας "τρελάνει"

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θεϊκό το κέικ βρώμης με το ινδοκάρυδο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό είναι στο λεμόνι

Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις κι εσύ αυτό το θεϊκό κέικ βρώμης με ινδοκάρυδο, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, το οποίο απλά θα σε τρελάνει με την γεύση του! Πρόσεξε όμως γιατί το απόλυτο μυστικό είναι στο λεμόνι!

Υγιεινό κέικ βρώμης με ινδική καρύδα και φρούτα του δάσους. Ένα εύκολο κέικ, που γίνεται και χωρίς μίξερ για όλες εσάς που θέλετε να φτιάξετε εύκολες συνταγές.

Τη συνταγή αυτή εμείς τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτά ταυπέροχα σοκολατένια cake pops. Δες εδώ τη συνταγή και θα τρελαθείς!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το θεϊκό κέικ βρώμης με ινδοκάρυδο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Στερεά υλικά

  • 300 γραμ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες (ή πίτουρο βρώμης)
  • 50 γραμ. καρύδα τριμμένη
  • 220 γραμ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 3 λεμόνια ακέρωτα

Υγρά υλικά

  • 100 γραμ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
  • 220 γραμ. ξινόγαλο ή κρέμα καρύδας
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 2 ασπράδια
  • το χυμό από μισό μέτριο λεμόνι

Για την γέμιση

  • 2 φλ. ανάμεικτα φρούτα δάσους κατεψυγμένα (ή κόκκινα φρούτα)
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι βρώμης
  • Για το εύκολο γλάσο βανίλιας
  • 1½ φλ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 3 κ.σ. γάλα ή κρέμα
  • φρούτα του δάσους (ή κόκκινα φρούτα)

Εκτέλεση

  • Για το εύκολο κέικ βρώμης χωρίς μίξερ, βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα, να αναμιχθούν. Για καλύτερη υφή, είναι απαραίτητο αν έχουμε νιφάδες βρώμης και όχι πίτουρο βρώμης να αλέσουμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και με ένα σύρμα (ή μίξερ χειρός) τα χτυπάμε ώστε να ενωθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα. Με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στον πάγκο για 15′ ώστε να βραχεί καλά η βρώμη από τα υγρά υλικά.
  • Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια στρογγυλή βαθιά φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα παγωμένα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζουμε 1-2 κουταλιές αλεσμένη βρώμη. Τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ντυθούν από το αλεύρι. Αυτό θα τα βοηθήσει να μείνουν μέσα στο κέικ και να μην κατακαθίσουν στον πάτο της φόρμας.
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς C (ψήνουμε στην κάτω σχάρα) ή στον αέρα στους 150 βαθμούς C (ψήνουμε στην προτελευταία πάνω σχάρα).
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα κέικ στη φόρμα. Ρίχνουμε τα μισά φρούτα στη μέση. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρούτα στο υπόλοιπο μείγμα κέικ και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κέικ με φρούτα στην φόρμα.
  • Βάζουμε στον καυτό φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο, όταν μπήγουμε λάμα μαχαιριού στο κέντρο κι αυτή βγαίνει στεγνή από ζύμη.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 25′ στην φόρμα και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αφού κρυώσει τελείως το περιχύνουμε με το γλάσο και γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα.

Για το γλάσο

Ανακατεύουμε την άχνη, τη βανίλια και λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα ώστε να δημιουργήσουμε την επιθυμητή ρευστότητα. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου, προσθέτοντας η αφαιρώντας άχνη ζάχαρη

Κέικ με ινδοκάρυδο συνταγή

Πέρα από το κέικ βρώμης πρέπει να δοκιμάσεις και αυτή τη θεϊκή τούρτα παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θες να μαγειρέψεις το απόλυτο γλυκό; Μην αγχώνεσαι, γιατί σου έχουμε θεϊκή τούρτα παγωτό με μωσαϊκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Βάλε μπισκότα πορτοκαλιού και θα την απογειώσεις στο λεπτό!

Μια εύκολη τούρτα μωσαϊκό με σπιτικό παγωτό, που βρήκαμε στο argiro.gr. Η πιο μαμαδίστικη γεύση σε γλυκό. Μωσαϊκό σοκολάτα με αφράτο κλασικό σπιτικό παγωτό που θα λατρέψουν σίγουρα όλοι.

Θα σου προτείναμε ωστόσο να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε κι αυτή τη συνταγή, με παραδοσιακό παστέλι και λεμόνι. Δείτε τη συνταγή εδώ και θα τους αφήσετε όλους άφωνους με τις τακτικές σας.

Αυτή είναι η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για θεϊκή τούρτα παγωτό με μωσαϊκό

Υλικά Συνταγής

  • Για τη βάση
  • 125 γραμ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 200 γραμ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 25 (3/4 του πακέτου) μπισκότα πτι μπερ
  • 2 κ.σ. κονιάκ

Για το παγωτό

  • 250 γραμ. (1 κουτί) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γραμ. (1 κουτί) εβαπορέ γάλα
  • 1 βανίλια (ή 1 κ.γλ εκχύλισμα βανιίας)
  • 100 γραμ. μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα

Για τη γαρνιτούρα

  • 100 γραμ. φουντούκια ψημένα
  • 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για την τούρτα παγωτό με μωσαϊκό, φτιάχνουμε πρώτα τη βάση μπισκότου. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 26 ή 28 εκ. (μεγάλη). Παγώνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.

Για το παγωτό

Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1′. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 3-4′ μέχρι να αφρατέψει καλά η κρέμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα λίγο λίγο σταδιακά και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσει καλά. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Λίγο λίγο σταδιακά ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ. Δυναμώνουμε ξανά το μίξερ

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄- 3΄ μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει η ρευστή κρέμα για το σπιτικό παγωτό. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 1 ώρα ή έως ότου αρχίσει ελαφρά να σταθεροποιείται στα τοιχώματα του μπολ. Ξαναχτυπάμε το μισοπαγωμένο παγωτό με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά και να γίνει σχεδόν διπλάσιο σε όγκο.

Τέλος, προσθέτουμε μέσα τα γεμιστά μπισκότα σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη βάση μωσαϊκού στη φόρμα. Παγώνουμε την τούρτα αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί

Για να σερβίρουμε

Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα, ρίχνουμε επάνω ολόκληρα τα φουντούκια και την περιχύνουμε με χλιαρή λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 2΄-3΄ να παγώσει η σοκολάτα από την ψύξη του παγωτού και κόβουμε σε κομμάτια.