Θεϊκό γλυκό ψυγείου με μαρέγκες, κρέμα και φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα το λατρέψεις

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Θεϊκό γλυκό ψυγείου με μαρέγκες, κρέμα και φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ψάχνεις ένα δροσερό γλυκό που θα σου ανανεώσει το ηθικό; Σου βρήκαμε θεϊκό γλυκό ψυγείου με μαρέγκες, κρέμα και φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα το αγαπήσουν όλοι.

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω μπορείς να βρεις όλα όσα πρέπει να κάνεις για να την απολαύσεις κι εσύ... σπίτι σου!

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα

  • 300 γραµ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραµ.)
  • 2 κ.σ. άχνη

Για το γλυκό

  • 20 μαρέγκες λευκές ή χρωματιστές
  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι φράουλες ώριμες (ή φρούτα δάσους)
  • λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • λίγα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση - O τρόπος για να φτιάξεις θεϊκό γλυκό ψυγείου με μαρέγκες, κρέμα και φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για το εύκολο γλυκό με μαρέγκες, κρέμα και φράουλες, πρώτα φτιάχνουμε την εύκολη σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους. Τις μαρέγκες πρέπει να τις έχετε έτοιμες από πριν, ή να τις αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο. Έχουμε ωστόσο και μοναδική συνταγή με αυτό το κέικ σοκολάτας! Φτιάξε το και θα μας θυμηθείς!

Για την εύκολη σάλτσα με φράουλες

Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις φράουλες. Πασπαλίζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη. Λιώνουμε με τα χέρια και γίνεται ωμή σάλτσα φράουλας. Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα

Παγώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 10′. Ρίχνουμε μέσα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν κρέμα και γιαούρτι. Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Στήνουμε το γλυκό

Σε διάφανο γυάλινο μπολ, κάνουμε στρώσεις παγωτό, φράουλες ή φρούτα του δάσους, χτυπημένη κρέμα και μαστιχωτές μαρέγκες. Ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη σάλτσα φρούτων (φράουλα ή φρούτα του δάσους). Σπάστε μερικές μαρέγκες μέσα στο μείγμα για πιο ωραία υφή. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένες μαρέγκες. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και αν θέλουμε ψίχα φιστίκι Αιγίνης ωμό. Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, με το μπολ στο τραπέζι. Σερβίρεται με κουτάλι και είναι αέρινο.

Αν θέλετε δοκιμάστε και το θεϊκό κέικ βρώμης με το ινδοκάρυδο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις κι εσύ αυτό το θεϊκό κέικ βρώμης με ινδοκάρυδο, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, το οποίο απλά θα σε τρελάνει με την γεύση του! Πρόσεξε όμως γιατί το απόλυτο μυστικό είναι στο λεμόνι!

Υγιεινό κέικ βρώμης με ινδική καρύδα και φρούτα του δάσους. Ένα εύκολο κέικ, που γίνεται και χωρίς μίξερ για όλες εσάς που θέλετε να φτιάξετε εύκολες συνταγές.

Τη συνταγή αυτή εμείς τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτά ταυπέροχα σοκολατένια cake pops. Δες εδώ τη συνταγή και θα τρελαθείς!

Στερεά υλικά

  • 300 γραμ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες (ή πίτουρο βρώμης)
  • 50 γραμ. καρύδα τριμμένη
  • 220 γραμ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 3 λεμόνια ακέρωτα

Υγρά υλικά

  • 100 γραμ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
  • 220 γραμ. ξινόγαλο ή κρέμα καρύδας
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 2 ασπράδια
  • το χυμό από μισό μέτριο λεμόνι

Για την γέμιση

  • 2 φλ. ανάμεικτα φρούτα δάσους κατεψυγμένα (ή κόκκινα φρούτα)
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι βρώμης
  • Για το εύκολο γλάσο βανίλιας
  • 1½ φλ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 3 κ.σ. γάλα ή κρέμα
  • φρούτα του δάσους (ή κόκκινα φρούτα)

Εκτέλεση

  • Για το εύκολο κέικ βρώμης χωρίς μίξερ, βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα, να αναμιχθούν. Για καλύτερη υφή, είναι απαραίτητο αν έχουμε νιφάδες βρώμης και όχι πίτουρο βρώμης να αλέσουμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και με ένα σύρμα (ή μίξερ χειρός) τα χτυπάμε ώστε να ενωθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα. Με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στον πάγκο για 15′ ώστε να βραχεί καλά η βρώμη από τα υγρά υλικά.
  • Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια στρογγυλή βαθιά φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα παγωμένα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζουμε 1-2 κουταλιές αλεσμένη βρώμη. Τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ντυθούν από το αλεύρι. Αυτό θα τα βοηθήσει να μείνουν μέσα στο κέικ και να μην κατακαθίσουν στον πάτο της φόρμας.
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς C (ψήνουμε στην κάτω σχάρα) ή στον αέρα στους 150 βαθμούς C (ψήνουμε στην προτελευταία πάνω σχάρα).
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα κέικ στη φόρμα. Ρίχνουμε τα μισά φρούτα στη μέση. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρούτα στο υπόλοιπο μείγμα κέικ και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κέικ με φρούτα στην φόρμα.
  • Βάζουμε στον καυτό φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο, όταν μπήγουμε λάμα μαχαιριού στο κέντρο κι αυτή βγαίνει στεγνή από ζύμη.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 25′ στην φόρμα και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αφού κρυώσει τελείως το περιχύνουμε με το γλάσο και γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα.

Για το γλάσο

Ανακατεύουμε την άχνη, τη βανίλια και λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα ώστε να δημιουργήσουμε την επιθυμητή ρευστότητα. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου, προσθέτοντας η αφαιρώντας άχνη ζάχαρη

Κέικ με ινδοκάρυδο συνταγή