Γλυκό ψυγείου έρωτας - Με πορτοκάλι και μπισκότα

Θα αδειάσει όλο το πιρέξ μέσα σε μια ημέρα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γλυκό ψυγείου έρωτας - Με πορτοκάλι και μπισκότα

Σας έχουμε το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι με πορτοκάλι και μπισκότα. Πρόκειται να γίνει το αγαπημένο σας, αφού είναι έρωτα. Η συνταγή είναι του Λάμπρου Βακιάρου.

Με το που την δοκιμάσουν μικροί και μεγάλοι, παραπάνω από μια ημέρα δεν θα υπάρχει ούτε ένα κομμάτι στο ταψί.

Για την κρέμα

  • 35 γρ. κόρν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 960 γρ. γάλα
  • 220 γρ. μέλι
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 5 γρ. εσάνς βανίλιας
  • 15 γρ. βούτυρο

Για το τζελ πορτοκαλιού

  • 495 γρ. πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
  • 5 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε κρύο νερό)
  • 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο (χωρίς το άσπρο, κομμένο σε κομμάτια)

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. μπισκότα πτι – μπερ ολικής
  • 120 γρ. γάλα

Πριν δείτε ωστόσο την εκτέλεση, σας έχουμε και ένα απίστευτο γλυκό με ροδάκινα. Πρόκειται για την ανάποδη πίτα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε εδώ την απίστευτη συνταγή που θα σας τρελάνει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • Σε μία μεσαία κατσαρόλα εκτός φωτιάς ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το αλάτι και προσθέτουμε, ανακατεύοντας με ένα αυγοδάρτη, το παγωμένο γάλα. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν σβόλοι και τότε βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει η κρέμα να πήζει. Τότε, ρίχνουμε το βούτυρο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε την κρέμα για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΕΛ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε περίπου το 1/3 της ποσότητας της πορτοκαλάδας και δίνουμε μια βράση. Αφαιρούμε από το μάτι και προσθέτουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας έντονα με ένα αυγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και τα κομμάτια του πορτοκαλιού.
  • Αφήνουμε το τζελ στο κατσαρολάκι για περίπου 30 λεπτά, ώστε να αρχίσει να πήζει.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τα μπισκότα στο γάλα.
  • Σε ένα γυάλινο μεσαίο πυρέξ, στρώνουμε στον πάτο μια στρώση από μπισκότα και στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα 1/3 από την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδιασία μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις μπισκότου και 3 κρέμας (με τελική στρώση κρέμας).
  • Τέλος απλώνουμε το τζέλ πορτοκαλιού, καλύπτουμε και αφήνουμε τουλάχιστον για 4 ώρες στο ψυγείο να πήξει.

Γρήγορο και απλό γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα και χυμό πορτοκάλι και μπισκότα - Με μηδενικές θερμίδες

Θες ένα απλό και γρήγορο γλυκό ψυγείου για να δροσιστείς τώρα που η θερμοκρασία είναι στα ύψη; Αυτό με το φρέσκο γάλα και τον χυμό πορτοκάλι θα σου πάρει τα μυαλά!

Παρακάτω θα βρεις όλα τα βήματα για να το φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

  • Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.
  • Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Ωστόσο, δείτε εδώ και μια συνταγή που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο! Γλυκό ψυγείου με μήλο και κανέλα!