Οργασμός γεύσεων: Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα λεμόνι

Έχει τρελαθεί το διαδίκτυο με αυτή την συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οργασμός γεύσεων: Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα λεμόνι

Αυτό το γιαουρτογλυκό ψυγείου ίσως γίνει ο εθισμός σου! Έχει ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα λεμόνι που λιώνει στο στόμα! Οργασμός γεύσεων ασυζητητί...

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση για να το φτιάξεις κι εσύ σπίτι. Μας ευχαριστείς μετά.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
  • 850 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • το χυμό 1 λεμονιού
  • μαρμελάδα λεμονιού ή σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα

Εκτέλεση συνταγής

  • Αναμειγνύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο. Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί και το απλώνετε μέσα σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο σκεύος.
  • Ισιώνετε την επιφάνειά του και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 15’.
  • Χτυπάτε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βγάζετε την μπισκοτένια βάση απ’ το ψυγείο και απλώνετε το μείγμα. Αλείφετε την επιφάνεια με Κρέμα Λεμόνι ή περιχύνετε με σπιτικό σιρόπι λεμονιού που θα φτιάξετε σύμφωνα με τη συνταγή Σπιτική Συμπυκνωμένη Λεμονάδα.

Δοκίμασε κι αυτήν εδώ τη συνταγή για την πιο απλή μηλόπιτα του κόσμου! Θα την λατρέψεις

Όνειρο το γιαουρτογλυκό ψυγείου με ξύσμα από λεμόνι και δυόσμο - Θα πάθετε σοκ!

γλυκά ψυγείου με λεμόνι

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (βιολογικό, ακέρωτο και όσο πιο φρέσκο γίνεται)

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

  • λίγα μπισκότα της αρεσκείας σας (ολικής, ίσως τύπου digestive)
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

Πώς το φτιάχνουμε:

  • Θα χρειαστούμε μια ευρύχωρη λεκάνη για να κάνουμε με άνεση το ανακάτεμα, κατά προτίμηση μεταλλική. Αν όχι, ό,τι σας βρίσκεται, ακόμη και κατσαρόλα μας κάνει.
  • Βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και τη χτυπάμε σε μια σχετικά σφιχτή σαντιγύ (προσοχή μη σας κόψει - με το μαλακό!).
  • Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα ή με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και στη συνέχεια σιγά-σιγά το λεμόνι και το ξύσμα.
  • Στη φάση που προσθέτετε το λεμόνι και το ξύσμα, δοκιμάζετε για να δείτε πόσο λεμονάτο το θέλετε. Αν επίσης το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ζαχαρούχο ακόμα, αν και νομίζω πως δεν χρειάζεται.
  • Βάζετε το σκεύος με το γλυκάκι στο ψυγείο και περιμένετε - όσο πιο πολύ περιμένετε, τόσο καλύτερα.
  • Αφού λοιπόν παγώσει, το σερβίρουμε σε μπολάκια στολίζοντας μ' ένα φυλλαράκι δυόσμο, λίγο τριμμένο μπισκοτάκι και ελάχιστο ξύσμα λεμόνι.