Είναι μούρλια τα μηλοπιτάκια του 5' με σφολιάτα και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αυτή η συνταγή θα σας γίνει εθισμός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι μούρλια τα μηλοπιτάκια του 5' με σφολιάτα και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θέλετε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για μηλόπιτα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου την έχει και είναι πραγματικά μούρλια. Φτιάξε κι εσύ τα τέλεια μηλοπιτάκια με κανέλα και σφολιάτα.

Η συνταγή είναι από το argiro.gr και παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να την φτιάξετε μόνοι στο σπίτι!

Υλικά Συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 3 μήλα Ζαγοράς
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. καστανή ή μαύρη ζαχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γλ κορν φλάουρ ή αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο

Δοκίμασε, επίσης, κι αυτό το δροσιστικό γλυκό ψυγείου και θα μας θυμηθείς!

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα μηλοπιτάκια με σφολιάτα, καθαρίζοντας πρώτα τα μήλα. Κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα βάζουμε σε μπολ. Τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μην οξειδωθούν και μαυρίσουν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς C.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα. Κόβουμε κάθε φύλλο κατά μήκος της μακριάς πλευράς στη μέση και έπειτα κόβουμε κάθετα στα 3. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο. Σχηματίζουμε δηλαδή 6 τετράγωνα κομμάτια από κάθε φύλλο σφολιάτας.
  • Στο δεύτερο φύλλο, με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι ζύμης χαράζουμε 2-3 χαρακιές στο κέντρο κάθε κομματιού. Αυτά θα είναι τα καπάκια της μηλόπιτας και πρέπει να αναπνέει κατά το ψήσιμο και να βγαίνουν οι υδρατμοί.
  • Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω. Αλείφουμε το κενό γύρω γύρω με αυγό.
  • Κολλάμε τα υπόλοιπα φύλλα και κλείνουμε τα μηλοπιτάκια. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν.
  • Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά. Αχνίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Μηλόπιτα της τεμπέλας με σταφίδες και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

συνταγές μηλόπιτας

Υλικά Συνταγής

  • 4 χωριάτικα ή φύλλα κρούστας
  • 3 κ.σ αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • 5 μήλα
  • 30 γραμ. βούτυρο (λιωμένο και χλιαρό)
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Για την μηλόπιτα της τεμπέλας χωρίς αυγά, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο χλιαρό βούτυρο. Πασπαλίζουμε τα μήλα με το αλεύρι τη ζάχαρη και την κανέλα
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  • Σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το φύλλο και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση για την μηλόπιτα και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) ενδιάμεσα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω.
  • Αφού βγει η μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 10′. Έτσι, θα τραβήξει την υγρασία της και θα κρυώσει λίγο η καραμέλα μήλου που σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από τα μήλα και τη ζάχαρη.
  • Για να φτιάξετε την μηλόπιτα της τεμπέλας ακόμα πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρησιμοποιήστε τα φύλλα «Τόσο απλά», βάζοντας τη γέμιση ανάμεσα στα φύλλα και ψήνοντας με τις παραπάνω οδηγίες.
  • Κόβουμε σε 6 – 8 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.