Φανταστικό γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Λιώνει στο στόμα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φανταστικό γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Είναι φανταστικό στο γλυκό ψυγείου με την αφράτη κρέμα σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν οι λάτρεις των γλυκών.

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό γλυκό, με τραγανή βάση με μπισκότα oreo, παγωμένη μους σοκολάτας, γαρνιρισμένη με φλούδες.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για το γλυκό ψυγείου με κρέμα σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 12 μπισκότα oreo, θρυμματισμένα σε σκόνη στο μούλτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (120 γρ. σε κομματάκια + 50 γρ. ολόκληρη χωριστά)
  • 450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου (Philadelphia) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  • Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ. και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να προεξέχει 2-3 εκ. πάνω από το χείλος των τοιχωμάτων περιμετρικά.
  • Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο σε σκόνη στο μούλτι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Στρώνετε ισομερώς το μείγμα στη βάση του ταψιού πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο.
  • Για τη γέμιση: Κόβετε σε μικρά κομματάκια τα 120 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα.
  • Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει καλά.
  • Αφήνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα (50 γρ.) εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά. Παίρνετε ένα αποφλοιωτή για λαχανικά και κόβετε φλούδες. 15 λ πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου ή του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τη κόβετε σε μικρά κομμάτια, γαρνίρετε με τις φλούδες σοκολάτας και σερβίρετε.

Αν γενικά προτιμάτε την σοκολάτα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και σε αυτό το γλυκό ψυγείου!

Φανταστικό γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με πτι μπερ και γκοφρέτα

Εύκολο γλυκό ψυγείου με πτι μπέρ και γκοφρέτα, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Είναι μια απολαυστική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής για το απολαυστικό γλυκό ψυγείου

Για την κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)
  • 200 γραμ. μαργαρίνη
  • 200 γραμ. σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)
  • 200 γραμ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το γλυκό

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)
  • 2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ λικέρ κρέμα ή σοκολάτα
  • Για την επικάλυψη
  • τριμμένη γκοφρέτα
  • τρούφα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε το εύκολο γλυκό ψυγείου με πτι μπέρ και γκοφρέτα, φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα. Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού πήξει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή. Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά. Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτουμε τη γκοφρέτα. Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα. Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να κρυώσει τελείως.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου προτείνει και το πιο κολασμένο και γρήγορο γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι! Το μόνο που χρειάζεται σίγουρα να πάρεις είναι κόκκινα βατόμουρα και λευκή σοκολάτα!