Κολασμένα γεμιστά πορτοκάλια με σοκολάτα και αμύγδαλα

Μια συνταγή που σίγουρα δεν έχει δοκιμάσει ξανά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κολασμένα γεμιστά πορτοκάλια με σοκολάτα και αμύγδαλα

Αυτή η συνταγή για πορτοκάλια γεμιστά με σοκολάτα και αμύγδαλα είναι μοναδική και... κολασμένη. Σίγουρα λίγοι θα από εσάς θα την έχουν δοκιμάσει. Ωστόσο, θα την λατρέψετε.

Είναι ένα οικονομικό και εντυπωσιακό γλυκό με απίστευτη εμφάνιση και γεύση. Κάποια από τα υλικά τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Αυτή είναι η συνταγή για τα γεμιστά πορτοκάλια με σοκολάτα και αμύγδαλα

Για τη συνταγή

  • 3 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα μεσαίου μεγέθους
  • 360 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.γλυκ. κονιάκ
  • Για γαρνίρισμα
  • 3 κουτ. σουπ. αμύγδαλο φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1. Πλένετε τα πορτοκάλια σε τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζετε καλά με μια βαμβακερή πετσέτα. Για αδειάσετε τα πορτοκάλια τα κόβετε στη μέση και χαράσσετε με ένα μαχαίρι ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού βγάζετε προσεκτικά το εσωτερικό του πορτοκαλιού χωρίς όμως να σπάσετε τη φλούδα. Τα στερεώνετε σε ένα ταψάκι για μάφινς.
  • 2. Ρίχνετε τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας σε ένα μετρίου μεγέθους γυάλινο μπολ και το βάζετε στην άκρη. Ρίχνετε το ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνετε, χωρίς όμως να βράσει, και περιχύνετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε.
  • 3. Αδειάζετε το μείγμα στα πορτοκάλια και βάζετε σο ψυγείο για 1 ώρα.
  • 4. Σε ένα δεύτερο ρίχνετε την κουβερτούρα. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, χωρίς να βράσει και περιχύνετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε το εκχύλισμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά.
  • 5. Βγάζετε τα πορτοκάλια από το ψυγείο και τα γεμίζετε με την σοκολάτα. Πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσουν. Κόβετε στη μέση και σερβίρετε.

Πηγή: mirsini.gr

Κολασμένο γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι και μπισκότα χωρίς σοκολάτα

Σας έχουμε το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι με πορτοκάλι και μπισκότα. Πρόκειται να γίνει το αγαπημένο σας, αφού είναι έρωτα. Η συνταγή είναι του Λάμπρου Βακιάρου.

Με το που την δοκιμάσουν μικροί και μεγάλοι, παραπάνω από μια ημέρα δεν θα υπάρχει ούτε ένα κομμάτι στο ταψί.

Για την κρέμα

  • 35 γρ. κόρν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 960 γρ. γάλα
  • 220 γρ. μέλι
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 5 γρ. εσάνς βανίλιας
  • 15 γρ. βούτυρο

Για το τζελ πορτοκαλιού

  • 495 γρ. πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
  • 5 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε κρύο νερό)
  • 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο (χωρίς το άσπρο, κομμένο σε κομμάτια)

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. μπισκότα πτι – μπερ ολικής
  • 120 γρ. γάλα

Πριν δείτε ωστόσο την εκτέλεση, σας έχουμε και ένα απίστευτο γλυκό με ροδάκινα. Πρόκειται για την ανάποδη πίτα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε εδώ την απίστευτη συνταγή που θα σας τρελάνει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • Σε μία μεσαία κατσαρόλα εκτός φωτιάς ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το αλάτι και προσθέτουμε, ανακατεύοντας με ένα αυγοδάρτη, το παγωμένο γάλα. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν σβόλοι και τότε βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει η κρέμα να πήζει. Τότε, ρίχνουμε το βούτυρο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε την κρέμα για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΕΛ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε περίπου το 1/3 της ποσότητας της πορτοκαλάδας και δίνουμε μια βράση. Αφαιρούμε από το μάτι και προσθέτουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας έντονα με ένα αυγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και τα κομμάτια του πορτοκαλιού.
  • Αφήνουμε το τζελ στο κατσαρολάκι για περίπου 30 λεπτά, ώστε να αρχίσει να πήζει.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τα μπισκότα στο γάλα.
  • Σε ένα γυάλινο μεσαίο πυρέξ, στρώνουμε στον πάτο μια στρώση από μπισκότα και στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα 1/3 από την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδιασία μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις μπισκότου και 3 κρέμας (με τελική στρώση κρέμας).
  • Τέλος απλώνουμε το τζέλ πορτοκαλιού, καλύπτουμε και αφήνουμε τουλάχιστον για 4 ώρες στο ψυγείο να πήξει.