Σπέσιαλ μηλόπιτα με κανελοζάχαρη και σιρόπι καραμέλας - Θα εξαφανιστεί σε δευτερόλεπτα

Τέτοια μηλόπιτα δεν έχεις ξανά φάει!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σπέσιαλ μηλόπιτα με κανελοζάχαρη και σιρόπι καραμέλας - Θα εξαφανιστεί σε δευτερόλεπτα

Υπέροχο άρωμα κανέλας,τραγανή ζύμη ενώ το μελωμένο μήλο κάνει τη διαφορά… Δοκιμάστε τη σκέτη ,με κανελοζάχαρη ή και με σιρόπι καραμέλας. Αυτή η μηλόπιτα είναι τέλεια και θα εξαφανιστεί σε δευτερόλεπτα!

Θα πάθουν εθισμό με την συνταγή αυτή μικροί και μεγάλοι!

Ζύμη

  • 250 γρ. μαργαρίνη (θερμ. δωματίου)
  • 500γρ φαρίνα
  • 1 αυγό
  • 1 ½ κουταλάκι γλ. Μπέικιν
  • Μια πρέζα βανίλια
  • Γέμιση 8 μήλα 2 φλ. τσ ζάχαρη και μπόλικη κανέλα

Εκτέλεση για την σπέσιαλ μηλόπιτα

  • Φτιάχνουμε τη ζύμη αφού χτυπήσουμε τη μαργαρίνη με το αυγό , προσθέτουμε τη βανίλια. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν.
  • Η ζύμη είναι πολύ εύκολη και δε θέλει και ιδιαίτερο «κανάκεμα»Τη μορφοποιούμε σε δυο μπαστουνάκια και βουρ για κατάψυξη για τουλάχιστον 2-4 ωρες.
  • Για τη γέμιση είτε στο multi είτε στο τρίφτη (στο χοντρό) περνάμε (τρίβουμε) τα μήλα.
  • Προσωπικά τα μισά τα κόβω στο χέρι καρεδάκια και τα άλλα μισα στο multiΤα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα ώστε ν α καραμελώσουν και να φύγουν τα περισσότερα υγρά (5-7 λεπτά θεωρώ αρκετά)Μόλις παγώσουν τα μπαστουνάκια τα τρίβουμε στο τρίφτη (στο χοντρό) .και τα σκορπίζουμε πάνω στα ταψι ή στο pyrex.
  • Ένα πάνω, ένα κάτω, και ενδιάμεσα τα καραμελωμένα μηλαράκια μας.Σε προθερμασμένο φούρνο 170 για περίπου 40 – 1 ωρα ανάλογα το φούρνο σας. Απο τα λίγα γλυκα που κανω σε αντιστάσεις. Αφήστε την να ροδοψηθει για πιο τραγανο αποτέλεσμα.
  • Τα μπαστουνάκια διατηρούνται για διάστημα στη κατάψυξη οπότε τα έχετε άμεσα σε πρώτη ζήτηση.Σαν μηλόπιτα είναι βάση για πολύ φαντασία όπως ξηρούς καρπους ή ξηρά φρούτα.
  • Άψογη με παγωτό (δοκίμασε αυτό το σούπερ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου). Εγώ το συνόδεψα με σάλτσα καραμέλας.

Η "τσακ μπαμ" μηλόπιτα του καλοκαιριού - Με λιωμένο βούτυρο και κανέλα

γρήγορες συνταγές για μηλόπιτα

Φτιάξε την πιο καλοκαιρινή και "τσακ μπαμ" μηλόπιτα που έχεις φάει ποτέ! Έχει λιωμένο βούτυρο και κανέλα και μπορεί να απογειωθεί με μια μπάλα παγωτό από πάνω!

Αν ψάχνεις κάτι σούπερ δροσιστικό και μοναδικό σε γεύση η παρακάτω συνταγή είναι αυτό που χρειάζεσαι!

Υλικά

  • μισό πακέτο βούτυρο μισολιωμένο [150 γραμ.]
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να το δείτε να στερεοποιηθεί
  • 2 μήλα κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψάκι αντικολλητικό σε μέγεθος τούρτας στρώνουμε τα καθαρισμένα και κομμένα μήλα .
    Τα πασπαλίζουμε με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και την κανέλα.
  • Σε ένα φαγητοδοχείο βάζουμε το βούτυρο τις 3 κουταλιές ζάχαρη και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι δουλεύοντας το με το χέρι μας .Μόλις δούμε ότι ενώθηκαν τα υλικά και η ζύμη στέκεται όταν την πλάθουμε σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι.
  • Παίρνουμε την ζύμη λίγο λίγο και την στρώνουμε με την παλάμη μας επάνω από τα μήλα να καλύψουμε όλη την επιφάνεια .
  • Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1/2 ώρα να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρετε θαυμάσια με παγωτό κι είναι πανεύκολο και του λεπτού!