Μοναδικό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού που λιώνει στο στόμα

Εύκολο και γρήγορο! Με ελάχιστα υλικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μοναδικό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού που λιώνει στο στόμα

Το πιο καλοκαιρινό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου μπορεί να φτιαχτεί πολύ εύκολα και με ελάχιστα υλικά! Η συνταγή είναι η παρακάτω και η κρέμα πορτοκαλιού εκτός του ότι το πάει σε άλλο επίπεδο... λιώνει στο στόμα!

Αν δεν φτιάξεις έστω και μια φορά αυτό το γλυκό δεν θα καταλάβεις καλοκαίρι!

ΥΛΙΚΑ

  • μπισκότα πτι μπερ (σκούρα)- 600 γρ.
  • μπανάνες

κρέμα πορτοκαλιού:

  • χυμός πορτοκαλιού – 1 λίτρο.
  • ζάχαρη – 1 ποτήρι νερού
  • σιμιγδάλι – 8 κουταλιές της σούπας

κρέμα σοκολάτας:

  • κακάο – 2 κουταλιές της σούπας
  • ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας
  • γάλα – 3 κουταλιές της σούπας
  • βούτυρο – 50 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με την κρέμα του γλυκού μας. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια, ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όσο περνάει η ώρα η κρέμα πορτοκαλιού θα γίνεται όλο και πιο πηκτή. Όταν αρχίσει να βράζει βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες για να γίνει ακόμα πιο πηκτή η κρέμα μας.

Στην συνέχεια, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, την βάζουμε σε ένα μπολ, και με ένα μίξερ την ανακατεύουμε καλά. Στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στην πορεία σε υψηλή. Έπειτα παίρνουμε ένα πυρέξ, τοποθετούμε μία μεμβράνη στην βάση του, και ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας σιγά σιγά. Με ένα κουτάλι προσέχουμε να πάει η κρέμα σε όλη την επιφάνεια.

Αφού έχουμε φτιάξει μια στρώση με την κρέμα, τοποθετούμε την μπανάνα αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και αμέσως μετά τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα πτι μπερ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές (σύνολο 3) και καταλήγουμε η τελευταία στρώση να είναι με μπισκότα. Καλύπτουμε με την μεμβράνη που περισσεύει από το πυρέξ, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Στην συνέχεια, με την βοήθεια μιας πιατέλας αναποδογυρίζουμε το πυρέξ στην πιατέλα και αφαιρούμε το πυρέξ και την μεμβράνη. Η παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου - Κάνουν ουρές οι τουρίστες για ένα κομμάτι

Έπειτα φτιάχνουμε την γκανάζ. Σε ένα κατσαρολάκι, που το έχουμε σε αναμμένο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το κακάο, την ζάχαρη, το βούτυρο, και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 5 με 7 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα μας και να γίνει μια ωραία σοκολατένια κρέμα.

Έπειτα με την βοήθεια ενός κορνέ, περιχύνουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από το γλυκό μας σε ότι σχέδιο επιθυμούμε.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο!!!

Γλυκό ψυγείου έρωτας - Με πορτοκάλι και μπισκότα

εύκολα γλυκά ψυγείου με φρούτα πορτοκάλι κ.α

Σας έχουμε το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι με πορτοκάλι και μπισκότα. Πρόκειται να γίνει το αγαπημένο σας, αφού είναι έρωτα. Η συνταγή είναι του Λάμπρου Βακιάρου.

Με το που την δοκιμάσουν μικροί και μεγάλοι, παραπάνω από μια ημέρα δεν θα υπάρχει ούτε ένα κομμάτι στο ταψί.

Για την κρέμα

  • 35 γρ. κόρν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 960 γρ. γάλα
  • 220 γρ. μέλι
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 5 γρ. εσάνς βανίλιας
  • 15 γρ. βούτυρο

Για το τζελ πορτοκαλιού

  • 495 γρ. πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
  • 5 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε κρύο νερό)
  • 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο (χωρίς το άσπρο, κομμένο σε κομμάτια)

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. μπισκότα πτι – μπερ ολικής
  • 120 γρ. γάλα