Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρέσκα ροδάκινα εποχής και γαρύφαλλο - Είναι ανάλαφρο και αφράτο

Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρέσκα ροδάκινα εποχής  και γαρύφαλλο - Είναι ανάλαφρο και αφράτο

Είναι πολύ δροσερό και απολαυστικό αυτό το γλυκό ψυγείου με φρέσκα ροδάκινα και γαρύφαλλο. Είναι ανάλαφρο και αφράτο και θα τρελαθείς με τις γεύσεις τους.

Τι πρέπει να κάνεις για να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με φρέσκα ροδάκινα και γαρύφαλλο

Υλικά

  • 1 1/2 φλτζ. τριμμένα μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρμ βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 1/2 κ.τ.γ κανέλα
  • μερικά γαρύφαλλα
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 φλτζ. σαντιγί
  • 1 βανίλια
  • 4 νεκταρίνια ξεφλουδισμένα, ώριμα και κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα ταψί βάλτε το μείγμα και φτιάξτε τη μπισκοτένια βάση.
  • Με το μίξερ φτιάξτε την κρέμα σας. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα προσθέστε τη σαντιγί και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  • Βάλτε λίγη στρώση επάνω στα μπισκότα από την κρέμα που φτιάξατε και βάλτε από πάνω τις φέτες με τα νεκταρίνια.
  • Καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε από πάνω με τριμμένα μπισκότα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Δες εδώ ακόμα μια συνταγή κόλαση! Νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Δροσερό γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο - Για τους λάτρεις των φρούτων

Για τους λάτρης των φρούτων, αυτό το γλυκό ψυγείου είναι εξαιρετικό. Είναι με μπισκότα και κομπόστα ροδάκινο ένα από τα πιο δροσερά φρούτα. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, θέλει λίγα και οικονομικά υλικά και θα το λατρέψετε.

Πάμε ωστόσο να μάθουμε τι χρειαζόμαστε για την συνταγή για το νόστιμο αυτό γλυκό.

Υλικά για τη βάση

  • 2 πακέτα μικρά DIGESTIVE
  • 200 γρ. μαργαρίνη

Υλικά για την κρέμα

  • 440 γρ .πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 55 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 1 κομπόστα ροδάκινο
  • λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς κοπανισμένα

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχεί όλο το μπισκότο.
  • Το στρώνουμε στο ταψί και πιέζουμε να καλυφθεί καλά η βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 10-12 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το άνθος αραβοσίτου με την πορτοκαλάδα και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει (η μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα).
  • Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η! Και τα 2 φακελάκια μόνο με 2 ποτήρια νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει αλλά όχι να πήξει.
  • Ενώνουμε την κρέμα με το ζελέ και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  • Κόβουμε την κομπόστα κομματάκια και τη ρίχνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
  • Τώρα όλη αυτή την κρέμα τη ρίχνουμε στο ταψί με το μπισκότο.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και είναι έτοιμο.

Επίσης, λόγω εποχής, δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου νηστίσιμη μερέντα εύκολα και γρήγορα!