Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δροσερό γλυκό ψυγείου από τη Βέφα Αλεξιάδου - «Λιώνει» στο στόμα

Η πάβλοβα που θα σε ξετρελάνει

Δροσερό γλυκό ψυγείου από τη Βέφα Αλεξιάδου - «Λιώνει» στο στόμα
ΓΛΥΚΕΣ 12.08.2020 13:47
Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι γλυκό θα φτιάξεις, τότε θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις αυτό το πεντανόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου, το οποίο αποτελεί μία από τις πιο όμορφες συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου. Με μία μόνο μπουκιά, «λιώνει» στο στόμα.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το δροσερό γλυκό ψυγείου της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά

  • 1kg φράουλες για την Πάβλοβα και την σάλτσα φράουλας
  • Για την Μαρέγκα μεγάλο μέγεθος
  • 6 ασπράδια από μεγάλα αυγά ή 4 ασπράδια για μέτριο μέγεθος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο ή ½ κουταλάκι χυμός λεμόνι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη για μέτριο μέγεθος
  • 2 βανίλιες

Για την Σαντιγί

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με 1 συσκευασία 500ml φυτική σαντιγί και κατ’ επιλογή προσθέτετε περισσότερη άχνη

Για την Σάλτσα Φράουλας

  • Φράουλες
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά λεμονιού
  • 1 κουταλιά κονιάκ

Εκτέλεση για τη Σάλτσα Φράουλας

  • Πλύνετε καλά και καθαρίστε τις φράουλες.
  • Διαλέξτε και κρατήστε τις πιο γερές και ομοιόμορφες φράουλες και κόψτε τες στη βάση για να γεμίσετε την Πάβλοβα.
  • Τις υπόλοιπες βάλτε τες σε κατσαρολίτσα με 1 κούπα νερό, βράστε τες για 5΄-6΄και στραγγίξτε τες κρατώντας το ζουμί, το οποίο πρέπει να είναι μια κούπα. Αν είναι παραπάνω συμπυκνώστε το.
  • Δέστε το σε σάλτσα προσθέτοντας το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
  • Όταν δέσει και λαμπικάρει η σάλτσα, αφήστε την να κρυώσει και προσθέστε το κονιάκ.

Υπέροχη συνταγή είναι και αυτή η πολίτικη τυρόπιτα από τη Βέφα Αλεξιάδου. Δείτε τη εδώ και θα σας τρελάνει!

"Ο αφαλός της Χανούμισσας": Πολίτικη σπανακοτυρόπιτα από από την Βέφα Αλεξιάδου

Πολίτικη σπανακοτυρόπιτα “Ο Αφαλός της Χανούμισσας” από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου! Είναι μούρλια και φτιάχνετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Η κορυφαία μαγείρισσα για ακόμα μια φορά δημιούργησε ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο ειδικά τις ώρες που θα περνάτε στην παραλία αφού είναι το πιο τέλειο κολατσιό!

Συνταγή Πολίτικη Σπανακοτυρόπιτα Υλικά:

  • 1kg σπανάκι
  • ½ κούπα κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα άνηθο
  • 1 κούπα χοντροτριμμένη φέτα
  • 2-3 αυγά
  • 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι πιπέρι
  • ½ kg λεπτό φύλλο κρούστας
  • ½ κούπα ελαιόλαδο για το άλειμμα

Δείτε την εκτέλεση της πολίτικης σπανακοτυρόπιτας στο παρακάτω βίντεο

Δοκίμασε κι αυτή την τρομερή κρεμμυδόπιτα! Είναι συγκλονιστική συνταγή

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εύκολη και ζουμερή πολίτικη τυρόπιτα με αυγά και γάλα από την Βέφα Αλεξιάδου!

Δροσερό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και αμύγδαλα από την Βέφα Αλεξιάδου

Share