Πολιτικό γλυκό ψυγείου... σαλάμι που «λιώνει» στο στόμα

Η πιο εύκολη συνταγή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πολιτικό γλυκό ψυγείου... σαλάμι που «λιώνει» στο στόμα

Σου βρήκαμε το την πιο νόστιμη συνταγή για το πολίτικο γλυκό ψυγείου... σαλάμι - όπως το λένε πολλές νοικοκυρές - ή όπως λέγεται κανονικά μωσαϊκό. «Λιώνει» στο στόμα σε κάθε μπουκιά.

Έτι θα φτιάξεις το πολίτικο γλυκό ψυγείου σαλάμι

Υλικά

  • 300 γραμμ. μπισκότα πτιμπέρ
  • 1 ποτ. ζάχαρη
  • 150 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 ποτ. γάλα
  • 3 κρόκους αυγών
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας κακάο
  • βανίλια
  • ξύσμα λεμονιού
  • κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό, το κακάο, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα για να γίνει αφράτο.
  • Σπάζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
  • Τα ραντίζουμε με το γάλα. Προαιρετικά μπορούμε να ραντίσουμε και με λίγο κονιάκ.
  • Ρίχνουμε την κρέμα του κακάο στα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  • Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο στο τραπέζι, αδειάζουμε το μείγμα, το τυλίγουμε σφικτά σε σχήμα σαλαμιού και το αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει.

Θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις κι αυτή την συνταγή για την πιο νόστιμο τάρτα με λεμόνι. Δείτε εδώ τη συνταγή!

Το πολίτικο γλυκό ψυγείου με κρέμα και κανέλα «λιώνει» στο στόμα

Αυτό το πεντανόστιμο πολίτικο γλυκό ψυγείου που βρήκαμε, έχει μέσα κρέμα και άφθονη κανέλα! Με μία μόνο μπουκιά «λιώνει» στο στόμα και μπορεί να σας κάνει να παραμιλάτε από την υπέροχη γεύση του! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Είναι άλλωστε μία συνταγή απλή, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας και να εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Ρίξτε και μια ματιά στην απίστευτη συνταγή για το γλυκό ψυγείου με γάλα χωρίς λιπαρά.

Yλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • 240 γρ. κοκ. φαρίνα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 340 γρ. ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 300 ml. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα (1,5 % λιπαρά)
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη , σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά! Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Εδώ σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε απαλά με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι 35×25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25-30 λεπτά. . (κάνουμε το τέστ της οδοντογλυφίδας για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί καλά.)
  • Στη συνέχεια βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει για ένα τεταρτάκι και με τη βοήθεια πινέλου σιροπιάζουμε το παντεσπάνι μας!
  • Τέλος ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά. Φυλάμε μόνο μια κούπα απ’ το γάλα και εκεί διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν κοντεύει να βράσει το γάλα με τη ζάχαρη , προσθέτουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ζωηρά , μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Περιμένουμε δυο-τρία λεπτά να σταθεί και αδειάζουμε την κρέμα μας πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι. Όταν το γλυκό μας κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.