Το απόλυτο γλυκό ψυγείου της τεμπέλας - Πεντανόστιμο και τέλειο για τα παιδιά

Φτιάξε το σήμερα κιόλας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το απόλυτο γλυκό ψυγείου της τεμπέλας - Πεντανόστιμο και τέλειο για τα παιδιά

Φτιάξε σήμερα κιόλας το απόλυτο γλυκό ψυγείου της... τεμπέλας. Είναι πεντανόστιμο και ειδικό για εσένα που δεν θέλεις να περνάς πολύ ώρα στην κουζίνα. Επίσης, είναι τέλειο για τα παιδιά.

Έτσι θα φτιάξεις το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας που είναι τέλειο για τα παιδιά

Υλικά

  • 1 πακέτο πτι μπερ
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ βανίλια
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σοκολάτα
  • 800 ml.γάλα
  • καφέ στιγμής ή λικέρ για το βρέξιμο των μπισκότων
  • αμυγδαλάκι καβουρδισμένο ή τρούφα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βουτάμε τα μπισκότα στο υγρό που επιλέγουμε (καφέ ή λικέρ) και τα στρώνουμε σε ένα PYREX (20χ33)
  • Χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλου της βανίλιας με τα 400 ml από το γάλα.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
  • Στρώνουμε άλλη μία σειρά με μπισκότα βουτώντας και πάλι στον καφέ ή το λικέρ.
  • Χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλου της σοκολάτας με τα άλλα 400 ml γάλα.
  • Στρώνουμε και πάλι πάνω στα μπισκότα.
  • Στολίζουμε με ό,τι μας αρέσει.
  • Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Ρίξτε και μια ματιά στην απίστευτη συνταγή για το γλυκό ψυγείου με γάλα χωρίς λιπαρά.

Πηγή: diaforetiko.gr

Φτιάξε το πιο κολασμένο γλυκό ψυγείου της τεμπέλας με ούτε 5 ευρώ

Θα μείνεις πάνω στο πιάτο αν φτιάξεις αυτό το κολασμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα! Είναι όσο δροσερό πρέπει και δεν θα δώσεις περισσότερο από 5 ευρώ!

Αυτή η συνταγή είναι εγγύηση για τα καλοκαιρινά βράδια μετά την παραλία!

Υλικά

  • 1500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive ( vegan)
  • λίγο γάλα αμυγδάλου
  • 500 - 600 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 1.300 γρ από το γάλα αμυγδάλου, μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου με το κορν φλάουρ και μόλις ζεσταθεί το γάλα που έχουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορν φλάουρ.
  • Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση, μέχρι να βγάλει φουσκάλες από πάνω και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα πυρέξ 32x25 εκ. περίπου τοποθετούμε μια στρώση από μπισκότα, τα οποία τα βουτάμε για λίγο στο γάλα.
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα με προσοχή και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση μπισκότα που τα βουτάμε στο γάλα και τα οποία καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να κυρώσει καλά.
  • Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα μας με ένα κουτάλι και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού. Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του γλυκού με προσοχή.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Κι αν γενικά τρελαίνεσαι για γλυκά πρέπει να δοκιμάσεις ασυζητητί αυτή την συνταγή κολοκυθόπιτας με κανέλα!