Το πιο οικονομικό γλυκό ψυγείου με στραγγιστό γιαούρτι και μαρμελάδα

Χρειάζεσαι μόνο 5 υλικά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το πιο οικονομικό γλυκό ψυγείου με στραγγιστό γιαούρτι και μαρμελάδα

Θέλεις να φας ένα λαχταριστό και δροσερό γλυκό ψυγείου, αλλά δεν σου φτάνουν τα λεφτά; Σου έχουμε το πιο οικονομικό με στραγγιστό γιαούρτι 2% και μαρμελάδα της επιλογής σου.

Έτσι θα φτιάξεις το γιαουρτογλυκό ψυγείο με μαρμελάδα

Υλικά:

  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 πακέτου μπισκότα
  • Μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση:

  • Βάζετε σε μεγάλο μπολ και χτυπάτε το γιαούρτι, την κρέμα και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ωραίο πηχτό μείγμα. Περνάτε τα μπισκότα από το multi.
  • Σε όμορφα μπολ βάζετε 3-4 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα. Πάνω από τα μπισκότα βάζετε μερικές κουταλιές από την κρέμα.
  • Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά τις στρώσεις μπισκότου-κρέμας και τελειώνετε απλώνοντας στην επιφάνεια της κρέμας την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες. Σερβίρετε.

Οικονομικό, αλλά και της... τεμπέλας είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου που είναι και κατάλληλο για τα παιδιά.

Οργασμός γεύσεων: Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα λεμόνι

Αυτό το γιαουρτογλυκό ψυγείου ίσως γίνει ο εθισμός σου! Έχει ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα λεμόνι που λιώνει στο στόμα! Οργασμός γεύσεων ασυζητητί...

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση για να το φτιάξεις κι εσύ σπίτι. Μας ευχαριστείς μετά.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
  • 850 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • το χυμό 1 λεμονιού
  • μαρμελάδα λεμονιού ή σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα

Εκτέλεση συνταγής

  • Αναμειγνύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο. Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί και το απλώνετε μέσα σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο σκεύος.
  • Ισιώνετε την επιφάνειά του και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 15’.
  • Χτυπάτε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βγάζετε την μπισκοτένια βάση απ’ το ψυγείο και απλώνετε το μείγμα. Αλείφετε την επιφάνεια με Κρέμα Λεμόνι ή περιχύνετε με σπιτικό σιρόπι λεμονιού που θα φτιάξετε σύμφωνα με τη συνταγή Σπιτική Συμπυκνωμένη Λεμονάδα.

Δοκίμασε κι αυτήν εδώ τη συνταγή για την πιο απλή μηλόπιτα του κόσμου! Θα την λατρέψεις