Πεντανόστιμο παγωτό με μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα σου πάρει το μαυλό!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πεντανόστιμο παγωτό με μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σπιτικό παγωτό banoffee, εύκολο και πεντανόστιμο με λίγα υλικά χωρίς παγωτομηχανή. Αν αγαπάς το γλυκό banoffee και τον συνδυασμό μπανάνας σοκολάτας και καραμέλας, με αυτό το παγωτό θα τρελαθείς. Βάλε το παγωτό σε χωνάκια και τρέλανε τους όλους - συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να την δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτό το υπέροχο cheesecake brownie από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το παγωτό μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 μπάρες σοκολάτα με γέμιση καραμέλα (ψιλοκομμένες)
  • καρούλια σοκολάτας για το σερβίρισμα

παγωτό με μπανάνα

Εκτέλεση:

  • Χρησιμοποιούμε ώριμες μπανάνες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο.
  • Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε 1 λεπτό στο μπλέντερ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το παγωτό banoffee και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά, ανάλογα πόσο δυνατή είναι η κατάψυξη σας από 1-2 ώρες.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρά η επιφάνεια του παγωτού και όσο ακόμα είναι μαλακό, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 2′.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα καραμέλας. Ανακατεύουμε απαλά και παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
  • Σερβίρουμε το παγωτό banoffee σε χωνάκια παγωτού ή σε μπολ και προσθέτουμε καρούλια σοκολάτας και προαιρετικά λίγο τριμμένο μπισκότο.

Το πιο μαγικό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου - Με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα

Μαγική καλοκαιρινή συνταγή, για γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γάλα. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και οι πιο μεγάλοι θα παραμιλούν. Φτιάξτε το όλοι αυτό το γλυκό ψυγείου με τις 3 κρεμενιές στρώσεις και τα γεμιστά μπισκότα.

Έτσι θα φτιάξετε το γλυκό ψυγείου με τις 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα

Υλικά Συνταγής

  • 3 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. κορν φλάουρ
  • 3 βανίλιες
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 200 γραμ. σοκολάτα λευκή ή άλλη γεύση (καραμέλα ή πραλίνα ή πορτοκάλι)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα
  • 1 συσκευασία μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 250 γραμ. κρύο γάλα
  • λίγο κονιάκ λικέρ της αρεσκείας σας
  • τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρατάμε 2 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.
  • Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε από 1 είδος σοκολάτας. Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ στο κρύο γάλα. Βουτάμε γεμιστά μπισκότα σε αυτό και τα κάνουμε στρώση σε μακρόστενο η τετράγωνο πυρίμαχο. Σε μακρόστενο θα γίνει πιο λεπτό αλλά θα βγουν πιο πολλά κομμάτια. Κάνουμε μια στρώση την κρέμα λευκής σοκολάτας βάζουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότα ή βουτηγμένα σε γάλα μπισκότα. Κάνουμε στρώση από πάνω την κρέμα σοκολάτας, αν θέλουμε κάνουμε στρώση τριμμένο ή ολόκληρο βουτηγμένο σε γάλα μπισκότο και τέλος στρώνουμε την τρίτη κρέμα.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το παγώνουμε για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
  • Αν δεν βρείτε σοκολάτα πορτοκάλι, βάλτε στην κρέμα λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν θα βγει με χρώμα άλλα θα έχει γεύση πορτοκαλιού.

Δείτε επίσης μια απίστευτη συνταγή για το πως να φτιάξετε μεξικάνικα churros μόνοι σας στο σπίτι!