Η απόλυτη τάρτα λεμόνι που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια!

Το πιο γρήγορο γλυκό που μπορείς να κάνεις σήμερα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η απόλυτη τάρτα λεμόνι που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια!

Σε όλους μας αρέσουν τα γλυκά και ιδίως οι τάρτες! Μια υπέροχη lemon pie, ή τάρτα λεμόνι, λιτή και απλή αλλά τόσο νόστιμη και μυρωδάτη που θα σας ενθουσιάσει. Γίνεται πανεύκολα και συνοδεύεται εξαιρετικά με μια κούπα αχνιστού καφέ.

Όταν η ζωή σου λοιπόν σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Ωραία η λεμονάδα δε λέω, αλλά νομίζω πως αν έχεις λεμόνια μια lemon pie είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Σου βρήκαμε μια συνταγή με μόνο 6 υλικά που θα μπορέσεις να την φτιάξεις μέσα σε πολύ λίγη ώρα.

lemon pie τάρτα λεμόνι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 220γρ. μπισκότα digestive
  • 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
  • τους κρόκους από 2 αυγά
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμ

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα αλέθετε. Απλώνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και ψήνετε την βάση για περίπου 10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.
  • Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα πάνω στην βάση.
  • Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

Δροσερό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και αμύγδαλα από την Βέφα Αλεξιάδου

Απίστευτα εύκολη λεμονόπιτα με - μόνο - 5 υλικά!

Μόλις σας βρήκαμε το πιο εύκολο έδεσμα του καλοκαιριού! Φτιάξτε αυτή την απίστευτη λεμονόπιτα που έχει μόνο 5 υλικά και... θα πάθετε πλάκα!

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης!

λεμονόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1,5 πακέτο μπισκότα digestive
  • 125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γρ. (σφιχτό όχι νερουλό)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ζουμερό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κατά τη γνωστή διαδικασία τρίβουμε τα μπισκότα στο multi ή όπου αλλού θέλουμε και τα ενώνουμε με τη μαργαρίνη. Τα στρώνουμε στην ταρτιέρα μας (και στα τοιχώματά της) και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Σε αυτή τη φάση να σας πώ ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ελλαστική ως προς τη ποσότητα των υλικών. Προσωπικά π.χ δε βάζω με τη μια όλο το ζαχαρούχο. Συνήθως αφήνω περίπου 1,5 δάχτυλο.
  • Όπως και στο λεμόνι πάλι θα δοκιμάσω γιατί μπορεί να χρειάζεται και άλλο. Αφου το ανακατέψουμε (δε χρειάζεται μίξερ) το στώνουμε πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
  • Περίπου σε 4 ώρες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερο και ελαφρύ επιδόρπιο.