Θα σε «στείλει» το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες

Το πιάτο που θέλουν όλες οι γυναίκες!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θα σε «στείλει» το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες

Είναι σίγουρο πως μόλις δοκιμάσεις να φτιάξεις τη συνταγή από αυτό το υπέροχο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου που σου βρήκαμε, θα σε «στείλει»! Το καλύτερο απ' όλα βέβαια είναι πως πρόκειται για ένα γλυκό με λίγες θερμίδες που μπορείς να απολαύσεις σε κάθε στιγμή!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης (digestive)
  • λίγο γάλα αμυγδάλου
  • 2-3 κ.σ. λικέρ αμαρέτο

Για την κρέμα

  • 120 γρ. κορνφλάουρ
  • 5 κ.σ. φρουκτόζη ή 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
  • 75 γρ. σοκολάτα

Για την επικάλυψη

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα
  • 3 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρα ή 25γρ. σοκολάτα με στέβια ψιλοκομμένη

γλυκό με λίγες θερμίδες

Εκτέλεση

  • Βάζετε το γάλα αμυγδάλου σε κατσαρολάκι μαζί με τη φρουκτόζη πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορνφλάουρ με λίγο νερό. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το λικέρ, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και την αφήνετε να κρυώσει. Αν αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήσετε μέλι, να το προσθέσετε στο τέλος με τη σοκολάτα και το λικέρ, δεν είναι ανάγκη να βράσει το μέλι.
  • Για τη βάση του γλυκού: Ανακατεύετε το γάλα αμυγδάλου με το λικέρ. Βάζετε τα μπισκότα σε σακούλα, την κλείνετε και τα χτυπάτε ελαφρά με τον πλάστη να σπάσουν σε χοντρά κομμάτια. Στρώνετε με αυτά τη βάση του ταψιού σας. Τα ραντίζετε με το μείγμα γάλακτος και λικέρ.
  • Αδειάζετε το σοκολατένιο μαλεμπί από πάνω κι αφού κρυώσει λίγο απλώνετε από πάνω τα κοπανισμένα αμύγδαλα και τις σταγόνες κουβερτούρας ή την ξυσμένη σοκολάτα.
  • Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να πήξει.

Αν πάλι θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο δροσιστικό, τσέκαρε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το γλυκό ψυγείου από γιαούρτι!

Το πιο μαγικό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου - Με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα

Μαγική καλοκαιρινή συνταγή, για γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γάλα. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και οι πιο μεγάλοι θα παραμιλούν. Φτιάξτε το όλοι αυτό το γλυκό ψυγείου με τις 3 κρεμενιές στρώσεις και τα γεμιστά μπισκότα.

Έτσι θα φτιάξετε το γλυκό ψυγείου με τις 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα

Υλικά Συνταγής

  • 3 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. κορν φλάουρ
  • 3 βανίλιες
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 200 γραμ. σοκολάτα λευκή ή άλλη γεύση (καραμέλα ή πραλίνα ή πορτοκάλι)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα
  • 1 συσκευασία μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 250 γραμ. κρύο γάλα
  • λίγο κονιάκ λικέρ της αρεσκείας σας
  • τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρατάμε 2 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.
  • Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε από 1 είδος σοκολάτας. Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ στο κρύο γάλα. Βουτάμε γεμιστά μπισκότα σε αυτό και τα κάνουμε στρώση σε μακρόστενο η τετράγωνο πυρίμαχο. Σε μακρόστενο θα γίνει πιο λεπτό αλλά θα βγουν πιο πολλά κομμάτια. Κάνουμε μια στρώση την κρέμα λευκής σοκολάτας βάζουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότα ή βουτηγμένα σε γάλα μπισκότα. Κάνουμε στρώση από πάνω την κρέμα σοκολάτας, αν θέλουμε κάνουμε στρώση τριμμένο ή ολόκληρο βουτηγμένο σε γάλα μπισκότο και τέλος στρώνουμε την τρίτη κρέμα.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το παγώνουμε για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
  • Αν δεν βρείτε σοκολάτα πορτοκάλι, βάλτε στην κρέμα λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν θα βγει με χρώμα άλλα θα έχει γεύση πορτοκαλιού.

Δείτε επίσης μια απίστευτη συνταγή για το πως να φτιάξετε μεξικάνικα churros μόνοι σας στο σπίτι!