Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αφράτο κέικ μήλου χωρίς γάλα - Δεν θέλει μίξερ

Έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά! Ότι πρέπει για τον πρωινό σας καφέ

Αφράτο κέικ μήλου χωρίς γάλα - Δεν θέλει μίξερ
ΓΛΥΚΕΣ 28.09.2020 14:19
Από Youweekly Team

Ψάχνεται κάτι πανεύκολο και γευστικό να συνοδεύετε τα πρωινά τον καφέ σας; Αυτή η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω θα σας επιτρέψει να φτιάξετε το πιο αφράτο κέικ μήλου που έχετε φάει ποτέ και μάλιστα χωρίς μίξερ.

Πάμε να δούμε τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης:

Υλικά

  • Μηλα 5 μεγάλα
  • Κανελά 1 κουτ. σούπας τριμμένη
  • Γαρίφαλο ¼ κουτ. γλυκού
  • Ζαχαρη 5 κουτ. σούπας
  • Βανίλια 2
  • Καρυδια 100 γρ. χοντροκομμένα
  • Σπορέλαιο 180 ml
  • Πορτοκαλι 80 ml χυμό
  • Ζαχαρη 400 γρ.
  • Αυγα 4
  • Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 400 γρ.
  • Μπέικιν Πάουντερ 1 κ.σ.
  • Αλατι 1 πρεζα
  • Κονιάκ 1 σφηνάκι
  • Ζάχαρη Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδος μήλα προτιμάμε, εγώ βάζω πάντα διάφορα. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις 5 κουταλιές ζάχαρη, τα χοντροκομμένα καρύδια και το κονιάκ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη και με την βοήθεια του σύρματος της κουζίνας ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά. Ρίχνουμε τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και με την βοήθεια μίας σπάτουλας ρίχνουμε τα μήλα μέσα στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά να πάνε τα μήλα μας παντού.

Εύκολες συνταγές για κέικ

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ. και την βάζουμε στον καταψύκτη για 5 λεπτά. Έπειτα την βγάζουμε από τον καταψύκτη και την αλευρώνουμε, τινάζοντας το παραπανίσιο αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα μας προσεχτικά μέσα στην φόρμα μας και την ευθυγραμμίζουμε με την σπάτουλα να πάνε παντού τα μήλα μας. Πριν βάλουμε την φόρμα στο φούρνο την χτυπάμε στον πάγκο μας για να καλύψει η ζύμη τα τυχόν κενά. Ψήνουμε στο φούρνο για 60 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε με τον ίδιο τρόπο που ξεφορμάρουμε όλα τα κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δείτε εδώ την πιο τέλεια συνταγή για πίτα τώρα που χειμωνιάζει!

Πεντανόστιμο κέικ μήλου με κανέλα - Η συνταγή που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολάει

Συνταγές για κέικ μήλου χωρίς μίξερ

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. μήλα τριμμένα
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • έξτρα βούτυρο
  • έξτρα αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Για το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε το κέικ μήλου με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορυφαίο προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το απόλυτο πολίτικο γλυκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - «Λιώνει» στο στόμα

Share