Σκέτη απόλαυση η πανακότα με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σκέτη απόλαυση η πανακότα με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κυριακή σήμερα και σου βρήκαμε μία πραγματική απολαυστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την πιο υπέροχη πανακότα με λεμόνι. Έλα ελαφρύ και δροσερό γλυκό για να σερβίρεις μετά το τραπέζι που θα κάνεις στην οικογένειά σου.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτές τις υπέροχες κυπριακές πίτες με κανέλα.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για την πανακότα με λεμόνι

Υλικά:

  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 2 ζουμερά λεμόνια μέτρια μόνο το χυμό
  • λίγα φύλλα δυόσμο
  • βασιλικό ή μέντα

πανακότα με λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Συνταγή για γρήγορη και εύκολη πανακότα χωρίς ζελατίνη, το ωραιότερο γλυκό σε ποτήρι με 3 υλικά.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, καθώς και 3-4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, δυόσμου ή μέντας, για άρωμα. Όχι όλα, μόνο ένα είδος βοτάνου.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά για την εύκολη πανακότα μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής πρέπει να φτάσει στους 100 βαθμούς).
  • Θα δείτε ότι η πανακότα μοιάζει με ρευστή κρέμα.
  • Μοιράζουμε σε ατομικά ποτήρια και παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Μην αλλάξετε δοσολογία, το λεμόνι είναι απαραίτητο για να πήξει η πανακότα.
  • Το άρωμα που θα πάρει το εύκολο γλυκό χωρίς ζελατίνη, εξαρτάται μόνο από εσάς. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε βανίλια.
  • Αν αγαπάτε τις αέρινες υφές και τις δροσερές γεύσεις του καλοκαιριού αυτό το πανεύκολο οικονομικό και πολύ γρήγορο γλυκό σε ποτήρι θα σας αποζημιώσει πλήρως.

«Κόλαση» η πίτσα σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε 10 λεπτά

Σκέτη «κόλαση» είναι η νέα συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που βρήκαμε για εσάς και το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να τη δοκιμάσετε τώρα που είστε περισσότερες ώρες στο σπίτι. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη συνταγή, έτοιμη σε 10 λεπτά.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σας προτείναμε οπωσδήποτε να τη φτιάξετε και αυτή όπως και αυτά τα εύκολα ψωμάκια στο τηγάνι!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για την πίτσα σοκολάτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 2 φύλλα ζύμης για πίτσα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. πραλίνα
  • 1 ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος λευκή, πικρή ή κομματάκια σοκολάτας της αρεσκείας σας smarties για διακόσμηση )
  • ½ φλ. χοντροκομμένα ψημένα φουντούκια

Εκτέλεση:

  • Για τη γλυκιά πίτσα με σοκολάτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC . Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει. Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ξύλο κοπής. Βάζουμε ένα φύλλο ζύμης για πίτσα. Αν τη θέλουμε λεπτή, την ανοίγουμε με τον πλάστη. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια και την αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 20′ -25′, ανάλογα με το πάχος της ζύμης, μέχρι να ροδίσει.
  • Αφού ψηθεί, την αλείφουμε με τη πραλίνα κάνοντας γρήγορες κινήσεις σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με τις σοκολάτες και τα φουντούκια και ψήνουμε για 1-2′, μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες. Κόβουμε στα 4 κάθε πίτσα και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip: Πριν στρώσουμε την πίτσα στο ξύλο κοπής, το πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μεταφέρεται εύκολα στην πυρωμένη πλάκα, χωρίς να διαλύεται.