Έτοιμα σε 15 λεπτά - Αλμυρά νηστίσιμα pancakes από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

θα γλείφεις τα δάχτυλά σου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έτοιμα σε 15 λεπτά - Αλμυρά νηστίσιμα pancakes από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν αυτήν την περίοδο να νηστέψουν για αυτό και εμείς σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για νηστίσιμα Pancakes, ιδανικά και για vegan διατροφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ενώ σας έχουμε και τα μυστικά για το πως να βγει αφράτο το κέικ.

Αλμυρά vegan pancakes από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 220 γρ. γάλα καρύδας (παχύ σε κονσέρβα)
  • 1 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ χ.γ.
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 15 γρ. ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό
  • Eλάχιστο βούτυρο καρύδας ή λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και με το κουτάλι ανακατεύουμε τον χυλό για τα vegan pancakes, μέχρι άπλα να ομογενοποιηθεί.
  • Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης και γίνουν σκληρά τα πάνκεϊκς μας.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνουμε, με λίγο χαρτί, με ελαιόλαδο ή ακόμα και βούτυρο καρύδας για περισσότερο άρωμα.
  • Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε 1/4 φλ. χυλό για κάθε πάνκεϊκ που θα φτιάξουμε.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια και να βλέπουμε πως έχουν ψηθεί οι άκρες από τα πάνκεϊκ μας.
  • Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου ενάμισι λεπτό κι από την άλλη πλευρά.
  • Τοποθετούμε τα vegan pancakes και τα γαρνίρουμε αμέσως με maple syrup και φρούτα εποχής ή με τη φανταστική vegan μερέντα που σας έχω εδώ.

Πηγή: Argiro.gr

Το απίστευτο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο

Τώρα που σιγά σιγά ο καιρός ανοίγει είναι η τέλεια εποχή για να δοκιμάσεις ένα πολύ δροσιστικό γλυκό ψυγείου, μία παραλλαγή του κλασικού και αγαπημένου Cheesecake από τα χέρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Αν πάρει είσαι φαν άλλων γλυκών, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο σουφλέ με πορτοκάλι και παγωτό σοκολάτα.

Για τη βάση

  • 1 συσκ. πτι μπερ (ή 2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά)
  • 125 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 2 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό ( 2x 200 γραμ.)
  • 2 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (2 x 410 γραμ.)
  • 2 συσκ. φυτική σαντιγί (2 x 250 γραμ.)
  • 1 κάψουλα βανίλιας (ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας)

Για το γαρνίρισμα

  • 1 μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Διάφορα φρούτα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει.
  • Ανακατεύουμε τα δύο υλικά να ενωθούν καλά και στρώνουμε σε ένα 24άρι ταψί τη βάση του τσιζκέικ με γιαούρτι.
  • Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκέικ με γιαούρτι.
  • Χτυπάμε την φυτική σαντιγί μόνη της να πάρει λίγο όγκο και στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
  • Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα μας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.
  • Όταν παγώσει καλά, στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
  • Το μυστικό για το ωραιότερο cheesecake
  • Μην κόψετε το cheesecake αν δεν σταθεροποιηθεί η κρέμα του.
  • Αυτή η συνταγή για εύκολο τσιζκέικ με γιαούρτι, ζαχαρούχο είναι πολύ εύκολη αλλά θέλει χρόνο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το έτοιμο cheesecake με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα ή και με φρέσκα κόκκινα φρούτα, ή και τα δύο.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το τσιζκέικ και με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας.

Πηγή: Argiro.gr