Εύκολο τσίζκεϊκ λεμόνι με λίγα υλικά - Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο τραπέζι

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Εύκολο τσίζκεϊκ λεμόνι με λίγα υλικά - Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο τραπέζι

Μετά από την πιο νόστιμη παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με φέτα που σας προτείναμε, σας βρήκαμε για άλλη μια φορά ένα πανεύκολο τσίζκεικ λεμόνι το οποίο μπορείτε να το μαγειρέψετε αρκετά εύκολα σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάτι εύκολο χωρίς να "μπλέξετε" με την κουζίνα.

Συνταγή τσιζκέικ λεμόνι

Η συνταγή για το τσίζκεϊκ λεμόνι

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Για την κρέμα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 γρ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 ζουμερά λάιμ ή λεμόνια (ξύσμα και χυμό)
  • 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (ή 2 φύλλα ζελατίνης- 4 γραµ)
  • 1 κ.σ. νερό

Για τo γαρνίρισμα (προαιρετικά)

  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. νερό
  • 2 λεμόνια (τη φλούδα κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)

Για τη βάση του cheesecake λεμόνι

  • Αλέθουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
  • Λίγο λίγο προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και τα χτυπάμε να ενωθούν
  • Σε αντικολλητική φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. αδειάζουμε το μίγμα μπισκότου με το κουτάλι και το στρώνουμε στη βάση και στα πλάγια (4 εκ. ύψος πλαϊνό) σαν να δημιουργούμε μια θήκη μπισκότου για την κρέμα λεμόνι
  • Παγώνουμε το μπισκότο στο ψυγείο για 30΄.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και το χτυπάμε λίγο με συρμα ή με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει για το τσιζκέικ λεμόνι
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό κα το ξύσμα λεμονιού
  • Ανακατεύουμε ή χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν καλά τα υλικά
  • Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κανάτα ή μπολ
  • Περιχύνουμε με το νερό
  • Βάζουμε την κανάτα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, να λιώσει η ζελατίνη
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά
  • Αφήνουμε 3΄-4΄ να κρυώσει και την προσθέτουμε στην κρέμα
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο παγωμένο μπισκότο
  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα για να κόβεται, περίπου 3 ώρες

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά) του cheesecake λεμόνι

  • Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες λεμόνι και το χυμό
  • Σιγοβράζουμε για 5-6΄ να δέσει ελαφρά το σιρόπι
  • Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα
  • Ξεφορμάρουμε το τσιζκέικ λεμόνι
  • Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια γαρνίροντας με μια κουταλιά από το γλυκό κουταλιού
  • Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε και με σαντιγί
  • Το μυστικό για το cheesecake λεμόνι
  • Για πιο λεία υφή της κρέμας με βελούδινο αποτέλεσμα, πρέπει να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη και να γίνει υγρή σαν σιρόπι πριν την προσθέσετε στην κρέμα
  • Μόνο έτσι ομογενοποιείται σωστά μέσα σε όποια κρέμα κι αν προστεθεί
  • Μπορείτε να φτιάξετε την κρέμα με σκόνη ζελατίνης ή φύλλα ζελατίνης
  • Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα ζελατίνης πρέπει πρώτα να τα μουλιάσετε σε μπολ με κρύο νερό για 10΄ να φουσκώσουν
  • Μετά, θα βάλετε 2 κ.σ νερό να βράσουν
  • Θα στύψετε καλά τις ζελατίνες να φύγουν τα νερά και αφού βγάλετε το βραστό νερό από τη φωτιά ρίχνετε μέσα τις ζελατίνες, ανακινώντας το σκεύος, να λιώσουν
  • Ανακατέψτε καλά και μετά από λίγα λεπτά ρίχνετε την υγρή ζελατίνη στην κρέμα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις
  • Παγώστε το cheesecake κι απολαύστε το μετά από μερικές ώρες που θα έχει σταθεροποιηθεί.

Πηγή: Argiro.gr

Αν σας περίσσεψε λεμόνι σας έχουμε εύκολη συνταγή για τα πιο αφράτα Muffins

Όσοι είστε λάτρεις των γλυκών σίγουρα δεν θα μπορέσετε να πείτε "όχι" στην παρακάτω συνταγή που θα σας αναφέρουμε καθώς πρόκειται για αφράτα muffins, με άρωμα λεμονιού τα οποία είναι πλούσια με κρέμα τυριού. Μπορείτε μάλιστα να τα φάτε από το πρωί με τον καφέ σας η ακόμη και το βράδυ. Φτιάξε επίσης τη δική σου παγωμένη μαργαρίτα λεμόνι με λίγες θερμίδες.

Εκτέλεση

  • 130γρ. βούτυρο
  • 430γρ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 190γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 360γρ.αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 10γρ.μπέικιν πάουντερ
  • 36γρ. κονιάκ
  • Για την κρέμα τυριού
  • 300γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • ξύσμα λεμονιού για διακόσμηση

Διαδικασία

Για τα muffins

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC
  • Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν
  • Έπειτα προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε την ανάδευση μέχρι να αφρατέψει το μίγμα
  • Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε με τη σειρά το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας με μία μαρίζ
  • Μοιράζετε το μίγμα σε αντικολλητικές φόρμες για muffins και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήνετε τα muffins να κρυώσουν πριν τα γαρνίρετε

Για την επικάλυψη

  • Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε με το σύρμα να αφρατέψει ελαφρώς το μίγμα
  • Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ της αρεσκείας σας και γαρνίρετε την κορυφή των muffins. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμόνι και σερβίρετε

Πηγή: Olivemagazine.gr