Σκέτη απόλαυση το σπιτικό παγωτό με τρία υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα λιώνει στο στόμα σας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σκέτη απόλαυση το σπιτικό παγωτό με τρία υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Με αφορμή τις ζέστες που έχουν αρχίσει σιγά σιγά μιας και γίνονται ολοένα και πιο αισθητές στην χώρα, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε το πιο ιδανικό παγωτό βανίλια με τρία υλικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μπορείτε να το φτιάξετε αρκετά γρήγορα χωρίς να κουραστείτε. Δείτε εδώ επίσης το γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά.

Το σπιτικό παγωτό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με βανίλια

Βανίλια Παγωτό

Υλικά

250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Πηγή: argiro.gr

Cheesecake σοκολάτα με γεμιστά μπισκότα - Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι σκέτη κόλαση

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε το ωραιότερο cheesecake που θα δοκιμάσετε ποτέ. Έχει μπισκότα γεμιστά, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι κροκάν. Η κάθε μπουκιά είναι σκέτη κόλαση, όπως και αυτού του παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα.

Έτσι θα φτιάξει το cheesecake σοκολάτα

Υλικά

Για τη βάση

  • 2 συσκ. (2x158 γραμ.) μπισκότα γεμιστά
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. τραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα

Για τη ganache

  • 150 γρ. σοκολάτα 60%
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
  • Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
  • Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
  • Ψήνουμε για 10′-12′ .
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το μείγμα του τσιζκέικ

  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
  • Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
  • Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Μυστικό

  • Το κέντρο του θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
  • Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
  • Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
  • Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.

Για τη γκανάζ

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα.
  • Περιχύνουμε την σοκολάτα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
  • Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
  • Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.

Πηγή: argiro.gr