Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά το απόλυτο σπιτικό παγωτό σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα σας δροσίσει για τα καλά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά το απόλυτο σπιτικό παγωτό σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την πιο εύκολη συνταγή για να δροσιστείτε μιας και οι ζέστες αναμένεται να μείνουν για τα καλά.

Πιο συγκεκριμένα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει για άλλη μια φορά την λύση μιας και το παγωτό σοκολάτα που θα φτιάξετε θα είναι έτοιμο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. (Δείτε εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό παγωτό και με βανίλια)

Το απόλυτο παγωτό σοκoλάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 50 γρ. τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για το τέλειο παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Δείτε συνταγές για δροσιστικά σπιτικά παγωτά με ή χωρίς παγωτομηχανή.
  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
  • Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
  • Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
  • Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
  • Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε το μείγμα για το παγωτό σοκολάτα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.
  • Φτιάξτε τις αγαπημένες σας γεύσεις και απολαύστε το δροσιστικό σπιτικό αποτέλεσμα με τους αγαπημένους σας. Ακολουθήστε τα μυστικά μου και όλοι θα παραμιλούν με το αποτέλεσμα.

Πηγή: argiro.gr

Δροσιστικό και εύκολο - Γλυκό ψυγείο με μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μετά το γλυκό ψυγείο με λεμόνι, σας έχουμε ακόμη μια παρόμοια συνταγή αλλά αυτή τη φορά με μπισκότα, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Είναι εύκολο και γρήγορο και θα σας δροσίσει το καλοκαίρι. Η συνταγή είναι φυσικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 220 γρ. γάλα σοκολατούχο
  • 50 ml λικέρ κρέμα
  • 800 γρ. φυτική κρέμα ψυγείου
  • 300 γρ. πραλίνα σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστούν κορυφές απαλές.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
  • Ρίχνουμε το λικέρ στο γάλα και ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο

  • Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
  • Στρώνουμε το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ από την Αργυρώ
  • Σε ταψί 30×25 ή κοντινό μέγεθος, κάνουμε μία στρώση τα μισά σπασμένα μπισκότα.
  • Τα ραντίζουμε με το μισό σοκολατούχο γάλα.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση με τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα και για τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο γάλα.
  • Κάνουμε μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φουντούκι ανακατεμένο με ξύσμα σοκολάτας.
  • Το παγώνουμε για 4 με 5 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μία νύχτα.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Πηγή: argiro.gr