Εύκολο και γρήγορο κρεμένιο γλυκό ψυγείου - Έτοιμο σε 5 λεπτά μόνο με 2 υλικά

Και μάλιστα πεντανόστιμο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εύκολο και γρήγορο κρεμένιο γλυκό ψυγείου - Έτοιμο σε 5 λεπτά μόνο με 2 υλικά

Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι το κατάλληλο για όλους εσάς που βαριέστε να περνάτε πολύ χρόνο στην κουζίνα, ωστόσο, είστε λάτρεις του φαγητού. Πρόκειται για μια συνταγή με μόνο δυο υλικά και ετοιμάζετε μόλις μέσα σε 5 λεπτά (δείτε και άλλη συνταγή με 2 υλικά).

Συγκεκριμένα, χρειάζεσαι μόνο 40 cookies σοκολάτας (σχεδόν 3 πακέτα), 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36 %, κρύα από το ψυγείο και ΑΝ θέλεις 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη.

Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου

  • Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και (προαιρετικά) τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
  • Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί κυκλικής διαμέτρου 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 κούκις περίπου. Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια. Καλύπτετε με σαντιγί τα κούκις.
  • Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις κούκις σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
  • Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα. Σερβίρετε το γλύκισμα σκέτο ή με παγωτό και το απολαμβάνετε.

Πηγή: syntages.gr

Για εσάς που σας αρέσει το μαγείρεμα και αυτό το γλυκό είναι για extreme μαγείρισσες

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και μπισκότα

Τα γλυκά ψυγείου είναι μια αγαπημένη επιλογή για το καλοκαίρι και εκτός από αυτό με πραλίνα, σας έχουμε ακόμα ένα με μπισκότα και γάλα, μια συνταγή που θα λατρέψουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 3 lt φρέσκο γάλα
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 βανίλιες
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. σοκολάτα λευκή ή άλλη γεύση (καραμέλα ή πραλίνα ή πορτοκάλι)
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 2 συσκ. γεμιστά μπισκότα
  • 1 συσκ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 250 γρ. κρύο γάλα
  • Λίγο κονιάκ λικέρ της αρεσκείας σας
  • Τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα, κρατάμε 2 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
  • Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
  • Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.
  • Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε από 1 είδος σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ στο κρύο γάλα.
  • Βουτάμε γεμιστά μπισκότα σε αυτό και τα κάνουμε στρώση σε μακρόστενο ή τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Σε μακρόστενο θα γίνει πιο λεπτό αλλά θα βγουν πιο πολλά κομμάτια.
  • Κάνουμε μια στρώση την κρέμα λευκής σοκολάτας, βάζουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότα ή βουτηγμένα σε γάλα μπισκότα.
  • Κάνουμε στρώση από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Αν θέλουμε κάνουμε στρώση τριμμένο ή ολόκληρο βουτηγμένο σε γάλα μπισκότο και τέλος στρώνουμε την τρίτη κρέμα.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το παγώνουμε για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
  • Αν δεν βρείτε σοκολάτα πορτοκάλι, βάλτε στην κρέμα λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν θα βγει με χρώμα άλλα θα έχει γεύση πορτοκαλιού.

Πηγή: argiro.gr