Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά

Πρέπει να το δοκιμάσετε!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά

Ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που δεν μπαίνουν ακρετά εύκολα στην κουζίνα αλλά λατρεύετε να τρώτε τα γλυκά; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει για ακόμη μια φορά την λύση καθώς έχει να σας προτείνει το πιο δροσιστικό γλυκό μπισκότο το οποίο πρέπει να δοκιμάσετε. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά και στο απόλυτο γιαουρτογλυκό.

Γρήγορο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 2 φλ. τριμμένο μπισκότο
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1¾ φλ. γάλα κρύο
  • 1 φάκελο 200 γραμ. χτυπημένη σαντιγί
  • Κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας

Για το γλυκό ψυγείου

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.
  • Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  • Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
  • Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.
  • Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
  • Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: Argiro.gr

Χωρίς ζάχαρη και με πολύ λίγες θερμίδες - Δροσερό ρυζόγαλο 10 λεπτών

Τα γλυκά ψυγείου είναι μια πολύ καλή λύση για το καλοκαίρι, ωστόσο μια πολύ ωραία επιλογή είναι και το ρυζόγαλο για αυτό κι εμείς σας έχουμε μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με πολύ λίγες θερμίδες και καθόλου ζάχαρη.

Υλικά

  • 800 γραμ. γάλα καρύδας
  • 1 μπαστούνι βανίλιας σχισμένο
  • 2 κ.σ κρυστάλλικη στέβια
  • 1/4 φλ. νερό
  • 1 φλ. κινόα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
  • ψίχα φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

  • Εύκολο και αλλιώτικο vegan ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη και χωρίς κορν φλάουρ, με στέβια και γάλα καρύδας. Είναι light, νηστίσιμο και πολύ υγιεινό, γεμάτο υπερτροφές!
  • Ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, το νερό, τη στέβια, το αλάτι, τη μαστίχα και τη βανίλια και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
  • Προσθέσουμε την πλυμένη κινόα και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 30′ σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η κινόα. Η σιγανή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην εξατμίζονται τα υγρά. Αν στεγνώσει το μίγμα στο βράσιμο, συμπληρώνουμε λίγο γάλα και λίγο νερό. Η κινόα είναι ωραία όταν έχει υγρασία γύρω της και γίνεται αφράτη. Όταν στεγνώνει, σφίγγει το μίγμα. Φανταστείτε ότι φτιάχνουμε ένα κρεμώδες ρυζόγαλο κι αντί για ρύζι βάζουμε κινόα.
  • Ισομοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή.
  • Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα φρούτα σε διάφορα χρώματα και φιστίκι Αιγίνης.

Πηγή: argiro.gr