Γλυκό ψυγείου της τεμπέλας σε λίγοτερο από 10 λεπτά - Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας

Αξίζει μέχρι και την τελευταία του θερμίδα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Γλυκό ψυγείου της τεμπέλας σε λίγοτερο από 10 λεπτά - Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας

Αναμφίβολα τα γλυκά ψυγείου ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι ένα από τα αγαπημένα για τους περισσότερους καθώς πέρα από δροσιστικά είναι και τέρμα γευστικά. Έτσι, ο Πέτρος Συρίγος σας έχει την απόλυτη συνταγή της τεμπέλας για να ξεμπερδέψετε μέσα σε 10 λεπτά με την γρήγορη μους σοκολάτας. Δείτε επίσης το απόλυτο γλυκό ψυεγίου με λεμόνι.

Η συνταγή για το γλυκό ψυγείου από τον Πέτρο Συρίγο

Για τη μους σοκολάτας

  • 165 g σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2,5 g φύλλα ζελατίνης
  • 140 g γάλα
  • 250 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Γρήγορη μους σοκολάτας – Η συνταγή

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα είτε σε μπαίν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένη με μεμβράνη για 2 λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, αφαιρούμε απ΄ τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε στραγγίσει καλά, ανακατεύουμε.
  • Ενσωματώνουμε το γάλα μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με ένα σύρμα σιγά σιγά, προσοχή να μην είναι πολύ ζεστή η σοκολάτα.
  • Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει καλά σαν γιαούρτι και ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε ψυγείο και μετά από λίγο σερβίρουμε.

Πηγή: Petros-Syrigos.com

Ακόμη ένα γρήγορο γλυκό

Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι το κατάλληλο για όλους εσάς που βαριέστε να περνάτε πολύ χρόνο στην κουζίνα, ωστόσο, είστε λάτρεις του φαγητού. Πρόκειται για μια συνταγή με μόνο δυο υλικά και ετοιμάζετε μόλις μέσα σε 5 λεπτά (δείτε και άλλη συνταγή με 2 υλικά).

Συγκεκριμένα, χρειάζεσαι μόνο 40 cookies σοκολάτας (σχεδόν 3 πακέτα), 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36 %, κρύα από το ψυγείο και ΑΝ θέλεις 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη.

Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου

  • Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και (προαιρετικά) τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
  • Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί κυκλικής διαμέτρου 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 κούκις περίπου. Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια. Καλύπτετε με σαντιγί τα κούκις.
  • Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις κούκις σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
  • Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα. Σερβίρετε το γλύκισμα σκέτο ή με παγωτό και το απολαμβάνετε.

Πηγή: syntages.gr