Τηλεθέαση 3/2: Με το Survivor All Star εκτός ανταγωνισμού - Ο κακός χαμός με το MasterChef, την Γη της Ελιάς και τον Σασμό

Ποιος επικράτησε;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τηλεθέαση 3/2: Με το Survivor All Star εκτός ανταγωνισμού - Ο κακός χαμός με το MasterChef, την Γη της Ελιάς και τον Σασμό

Έγιναν μερικές αλλαγές στο Survivor All Star και η παραγωγή του ΣΚΑΪ αποφάσισε πως το ριάλιτι επιβίωσης από την Πέμπτη 2/2 θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη, έχοντας απέναντι και το MasterChef, αλλά και τον Σασμό. Σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώθηκαν εκείνη την ημέρα, αυτό ήταν καταστροφικό για το κανάλι του ALPHA και του STAR.

Η Παρασκευή, όμως, έχει μείνει κενή, όσον αφορά την προβολή του μαχητικού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα και το ριάλιτι μαγειρικής, αλλά και η σειρά να έχουν το πεδίο ελεύθερο. Βέβαια, στην "μάχη" προστίθεται και η Γη της Ελιάς στο κανάλι του MEGA (δείτε εδώ αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης για τις υπόλοιπες ζώνες).

Η "μάχη" της τηλεθέασης ανάμεσα σε Σασμό, Γη της Ελιάς και MasterChef 7

Τα νούμερα μίλησαν, λοιπόν, για την Παρασκευή 3/2 και παρόλο που και τα τρία ήρθαν πολύ κοντά, μόνο ένα από αυτά κατάφερε να πάρει την πρωτιά στην prime time ζώνη.

Ο Σασμός σημείωσε στο δυναμικό κοινό 22,3% (και σε τέταρτα: 17,7%, 20,7%, 24,1%, 23,8%, 24,7%, 22,7%, 22,1%) ανεβαίνοντας ψηλά στο βάθρο, ενώ ακολούθησε το MasterChef 7 με 19,6% (σε τέταρτα: 13,9%, 17,9%, 15,3%, 21,9%, 17,0%, 15,5%, 17,7%, 23,8%, 21,3%, 24,3%, 25,1%, 21,6%) και η Γη της Ελιάς με 16,6% (και σε τέταρτα: 17,5%, 15,1%, 20,2%, 14,2%, 18,8%, 14,0%, 16,1%).

Το ριάλιτι μαγειρικής, έτσι, φαίνεται πως και χωρίς το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του δυσκολεύεται να ανέβει και να "κερδίσει" το κοινό.

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.

Ποιος αποχώρησε τελικά από το ριάλιτι μαγειρικής χθες 3/2

Ένας μικρός χαμός είδαμε να συμβαίνει στο πρώτο συμβούλιο των ομάδων στο αποψινό 3/2 επεισόδιο του Masterchef 7 μέσα από την συχνότητα του STAR και η ομάδα που νίκησε ήταν τελικά οι Μπλε, με αποτέλεσμα η κόκκινη ομάδα να έρχεται αντιμέτωπη με την πρώτη ήττα σε ομαδική δοκιμασία (δείτε εδώ το ατύχημα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στην έναρξη του συμβουλίου).

Έτσι λοιπόν, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο αρχηγός Αλέξανδρος είχε την ευκαιρία να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση. Έτσι, εκείνος επέλεξε να βγάλει πρώτο στον τάκο τον εαυτό του ενώ στη συνέχεια οι υπόλοιποι παίκτες κλήθηκαν να ψηφίσουν τον δεύτερο υποψήφιο προς αποχώρηση. Όλα αυτά όμως φαίνεται πως πίεσαν ψυχολογικά πολύ την Στέλλα Κατσέ με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να κρύψει την συναισθηματική της φόρτιση (δείτε εδώ όλα όσα είπε με δάκρυα στα μάτια).

Η ώρα για το πρώτο συμβούλιο της χρονιάς έφτασε και μαζί η στιγμή να μάθουν οι διαγωνιζόμενοι ποια ομάδα είναι η νικήτρια της πρώτης Ομαδικής Δοκιμασίας του MasterChef. Η διαδικασία της ψηφοφορίας αποδείχθηκε μάλιστα μια πολύ δύσκολη υπόθεση τελικά, οι τέσσερις παίκτες που ψηφίστηκαν για την δοκιμασία αποχώρησης είναι ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης, o Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Θοδωρής Γαλάνης και ο Έλσον Γιάννης Μπεντάι.

Και οι 4 φυσικά διαγωνιζόμενοι μπήκαν πολύ δυναμικά στην κουζίνα και προσπάθησαν να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους ωστόσο τα πράγματα για κάποιους δεν πήγαν τόσο καλά όσο περίμεναν. Οι κριτές μαζί με τον καλεσμένο τους δοκίμασαν, στο τέλος, τα πιάτα που ετοίμασαν οι υποψήφιοι και αμέσως μετά ανακοίνωσαν το αποτέλεσμα.

Την καλύτερη προσπάθεια την είχε όπως είπαν με διαφορά ο Αλέξανδρος τον οποίο βαθμολόγησαν και οι 4 με 8/10. Ο παίκτης, από την άλλη, που αποχώρησε από το αποψινό επεισόδιο του Masterchef ήταν ο Έλσον.

παίκτης