Όρκος (5/3): Ο Άγγελος είναι πάλι εξαφανισμένος - Εξοργισμένος ο Παύλος

Όλα όσα θα δούμε σήμερα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Όρκος (5/3): Ο Άγγελος είναι πάλι εξαφανισμένος - Εξοργισμένος ο Παύλος

Η νέα σειρά της ΕΡΤ, «Όρκος», έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές εβδομάδες και έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει την προσοχή του τηλεοπτικού κοινού. Απόψε (5/3) επιστρέφει με δύο νέα επεισόδια, στα οποία θα δούμε τον Άγγελο να εξαφανίζεται για ακόμα μία φορά.

Τι θα δούμε σήμερα (5/3) στον Όρκο

Επεισόδιο 9 – «Εμπόδια»

Η Πάτι καταγγέλλει στην αστυνομία το περιστατικό με τον Χρήστο. Η σχέση της Χλόης με τον Μιχάλη έρχεται σε ρήξη, καθώς εκείνη ανακαλύπτει τις βαθύτερες ανάγκες της. Ο Γρηγόρης ζητάει τη συνεργασία του Λινάρδου και εκείνος του δίνει ένα ραντεβού. Ο Άγγελος συνεχίζει την έρευνα για τον άστεγο με το τρίκυκλο, με τη βοήθεια πια του Σάλβα, ο οποίος τον οδηγεί σε έναν άνθρωπο που μπορεί, πραγματικά, να τον βοηθήσει. Όμως, την εξέλιξη ο Άγγελος δεν θα μπορούσε να την προβλέψει.

Επεισόδιο 10 – «Η Απώλεια»

Ο Άγγελος είναι πάλι εξαφανισμένος και αυτό θυμώνει τον Παύλο. Η Κλέλια προσεγγίζει την Αλέκα προσπαθώντας να την πείσει να μη συζητάει με τον Άγγελο το θέμα της εξαφάνισης της κόρης της, Μιράντας. Η ομάδα έχει βγει στον δρόμο για δράση. Μία λάθος επιλογή του Στέφου θα τον θέσει εκτός δράσης, και θα τον αφήσει μόνο κι αβοήθητο στον δρόμο, ενώ η ομάδα θα βιώσει το πιο θλιβερό περιστατικό τής μέχρι τώρα πορείας της, ανήμπορη να βοηθήσει. Οι ζωές όλων δεν θα είναι ίδιες ύστερα από αυτό.

Τι θα δούμε στα επόμενα δύο επεισόδια (12/3)

Επεισόδιο 11ο: «Ματαιότης»

Ο μικρός Στάθης βρίσκεται νεκρός στα χέρια του Άγγελου από άγνωστο λόγο. Αυτό τον κάνει να τα παρατήσει όλα και να εξαφανιστεί αφήνοντας πίσω του όσα ήρθαν μαζί με το θάνατο του παιδιού. Στην κλινική η ομάδα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Η Χλόη συμπαραστέκεται στον Χρήστο (τον αδερφό του Στάθη), ο οποίος ρίχνει ευθύνες στην ομάδα για τον χαμό του αδερφού του, ενώ ο Παύλος προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για να ανακαλύψει τι το προκάλεσε. Κι όσο ο Φάνης με την Πάττυ έρχονται πιο κοντά κι ο Χρήστος συνειδητοποιεί ότι ήταν οι δικές του πράξεις που εμπόδισαν την άμεση δράση της ομάδας, η Χλόη αρχίζει να αναρωτιέται πού είναι ο Άγγελος.

Επεισόδιο 12ο: «Επανεκκίνηση»

Ο Παύλος με τη Χλόη φτάνουν στο σπίτι στη λίμνη και η εικόνα του Άγγελου τους κόβει την ανάσα. Στην κλινική ο Φάνης με τη βοήθεια του Σάλβα ανακαλύπτει τι προκάλεσε τον θάνατο του μικρού Στάθη. Η Πάττυ γνωρίζει τον Μιχάλη (τον πρώην σύντροφο της Χλόης) και έρχονται κοντά, ενώ ο Άγγελος αποκαλύπτει στον Παύλο όλο το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το τροχαίο της Ηρώς. Στο τέλος της ημέρας ο Άγγελος τους καλεί όλους να τιμήσουν τον χαμό του μικρού παιδιού, όμως ο δρόμος θα του ανατρέψει για άλλη μια φορά κάθε δεδομένο.