''Καμπάνα'' στον ΣΚΑΙ από το ΕΣΡ - Το πρόστιμο που θα πληρώσουν εξαιτίας Μπογδάνου και Πορτοσάλτε

Για μετάδοση ατεκμηρίωτων πληροφοριών

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Καμπάνα'' στον ΣΚΑΙ από το ΕΣΡ - Το πρόστιμο που θα πληρώσουν εξαιτίας Μπογδάνου και Πορτοσάλτε

Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ εξαιτίας ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών που μεταδόθηκαν πριν από πέντε χρόνια στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με καλεσμένο τον Άρη Πορτοσαλτε. Μάλιστα η Ανεξάρτητη Αρχή έκρινε ότι οι πληροφορίες μεταδόθηκαν εκ προθέσεως, για αυτό και δεν συγχώρεσε το ατόπημα.

Και οι δυο τους είναι έντονες και παρορμητικές προσωπικότητες για αυτό και συχνά δημιουργούνται εντάσεις στον αέρα. Μάλιστα πρόσφατα με αφορμή την εξέλιξη στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Πορτοσάλτε τσακώθηκε άγρια με τον Καραμέρο, όταν ο δεύτερος τον κατηγόρησε ότι υπερασπίζεται τον καταδικασμένο βιαστή.

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο ΣΚΑΙ και έφεραν τον πρόστιμο των 15.000 ευρώ

Πίσω στο μακρινό 2017, όταν ακόμα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρουσίαζε την εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 3», είχε καλέσει στον πλατό τον Άρη Πορτοσάλτε έκαναν αναφορά σε επώνυμη μαρτυρία «ένστολου άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας», το όνομα του οποίου όμως δεν αποκαλύφθηκε ποτέ στον αέρα, για διαρροή υπηρεσιακών και προσωπικών στοιχείων ανδρών των ΜΑΤ σε αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, οι δύο τους επιχείρησαν να συνδέσουν την εν λόγω διαρροή με την ηγεσία της ΕΛΑΣ και την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σκεπτικό του, το ΕΣΡ αναφέρεται ότι «με τον τρόπο αυτό επιχειρήθηκε η σύνδεση της καταγγελλόμενης διαρροής με την ηγεσία της Αστυνομίας και στελέχη της Κυβέρνησης ή προσκείμενους σε αυτή. Έτσι δε η πληροφορία που εμπεριείχε η συγκεκριμένη καταγγελία δεν τεκμηριώθηκε με άλλες μαρτυρίες ή περαιτέρω δημοσιογραφική έρευνα για να διερευνηθεί η βασιμότητά της, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως εφαλτήριο για να διατυπωθούν αυθαίρετες υποθέσεις και πιθανολογήσεις των παρισταμένων δημοσιογράφων με τη μορφή τεκμηριωμένης πληροφορίας δημιουργώντας σύγχυση στο κοινό».

Στο μεταξύ η Αφροδίτη Λατινοπούλου κατεβαίνει υποψήφια με το κόμμα του Μπογδάνου

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου με ανάρτηση της στο Instagram ανακοίνωσε το νέο της πολιτικό βήμα, που ομολογουμένως δεν εξέπληξε και πολλούς. Η νεαρή πολιτεύτρια ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις ερχόμενες εκλογές με το κόμμα «Εθνική Συμφωνία» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς όπως είπε τους ενώνουν πολλές κοινές αξίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις της για την LGBTQ κοινότητα, αλλά και για τα σχόλια περί της παχυσαρκίας της Δανάης Μπάρκα από τα οποία ξέσπασε μεγάλη κόντρα. Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με διάφορες τοποθετήσεις της, για τις γυναίκες, το Ισλάμ, τα πρότυπα ομορφιάς και άλλα κοινωνικά θέματα, που είχε στρέψει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας εναντίον της, ενώ άλλους τους είχε πολώσει στο πλευρό της.

Όπως ανέφερε, το όραμά της είναι να αποκτήσουν οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας τον σεβασμό που τους… αξίζει. .

Όπως αναφέρει «με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο μας ενώνουν κοινές αξίες, της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας», δίνοντας έτσι ξεκάθαρα το πολιτικό της στίγμα.