Ανατροπή στην «Γη της Ελιάς» - Ένας μάρτυρας θα καταθέσει στη δίκη της Αθηνάς και θα αλλάξει τα πάντα

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Ανατροπή στην «Γη της Ελιάς» - Ένας μάρτυρας θα καταθέσει στη δίκη της Αθηνάς και θα αλλάξει τα πάντα

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος της «Γης της Ελιάς» στον οποίο οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα από τον πρώτο. Βασικό συμβάν είναι η δίκη της Αθηνάς(Άντζελας Γκερέκου), μετά τη σύλληψή της από τον αστυνόμο Κουράκο, καθώς κατηγορείται για το φόνο του Δημήτρη Καπράλου. Και ενώ όλα φαίνεται να συνηγορούν εναντίον της, έρχεται ένας μάρτυρας που αναμένεται να αλλάξει τα πάντα...

Η αλήθεια είναι ότι η Αθηνά Νομικού, την χρειάζεται αυτή την υπεράσπιση, αφού μέχρι στιγμής και οι καταθέσεις του Κουράκου και της Ηρώς την έχουν ''κάψει'', ενώ και η δακρύβρεχτη κατάθεση της μητέρας της, δε φαίνεται να έπεισε και ιδιαίτερα την έδρα του δικαστηρίου. Για να δούμε λοιπόν τι ξημερώνει για την αγαπημένη του κοινού.

Ο μάρτυρας στη δίκη της Αθηνάς που αλλάζει τα πάντα

Παρά τις προσπάθειες του Λυκούργου, η πολιτική αγωγή προσπαθεί με δόλιο τρόπο να αποδείξει την ενοχή της. Και εκεί που όλα φαίνονται προδιαγεγραμμένα. Ο Λυκούργος όμως φαίνεται να έχει ένα πολύ καλό ζάρι που ετοιμάζεται να ρίξει και αυτό δεν είναι άλλο από ένα μάρτυρα που θα αποδείξει την αθωότητά της και θα την γλιτώσει από τις κακουχίες της φυλακής, όπου μέχρι και μαχαιριές έφαγε.

Πολύ δύσκολες ώρες για την Αθηνά

Η Αθηνά βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων της σειράς Γη της Ελιάς. Μετά το μαχαίρωμα μέσα στη φυλακή, έρχεται η ώρα να καταθέσει για τη δολοφονία του Δημήτρη. Το twitter μάλιστα είναι στο πλευρό της και τα tweets είναι απλά αποθεωτικά.

Επεισόδιο 16.

Ο Χρήστος ρωτά τη Μυρτάλη για τη σχέση της με τον Αλέξη κι εκείνη τον διαβεβαιώνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα μεταξύ τους. Η Βασιλική παθαίνει δηλητηρίαση από το φαγητό που της ετοίμασε η Ασπασία, και η Αρετή γίνεται έξαλλη με τη Χρυσούλα. Ο Θανάσης δίνει ψεύτικες ερωτικές υποσχέσεις στην Αναστασία και την Αρετή, ενώ διατηρεί ερωτική σχέση και με μια γυναίκα από την Αθήνα. Οι φρουροί της φυλακής μπαίνουν στο κελί της Αθηνάς και βρίσκουν ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι κάτω από το στρώμα της.

Αργότερα, η διευθύντρια της φυλακής την ενημερώνει ότι θα τιμωρηθεί γι' αυτό, ενώ η Αθηνά ορκίζεται πώς δεν έχει ιδέα ποιος το έβαλε εκεί. Οι εντάσεις ανάμεσα στην Εύα και τον Στάθη συνεχίζονται. Η δίκη αρχίζει ξανά και η Αθηνά απολογείται μπροστά σε δικαστές και ενόρκους, προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά της. Η Ιουλία κάνει ιππασία και ο Στάθης την παρατηρεί από απόσταση, αναπολώντας το παρελθόν τους. Η Αντιγόνη πηγαίνει από το σπίτι του Ισίδωρου και βρίσκει τον Μάνο με τη Μαρίνα.