Masterchef 7 highlights (16/1): Τα λόγια των κριτών στη μεγάλη πρεμιέρα - Οι παίκτες που συγκίνησαν

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Masterchef 7 highlights (16/1): Τα λόγια των κριτών στη μεγάλη πρεμιέρα - Οι παίκτες που συγκίνησαν

Ημέρα πρεμιέρας ήταν η Δευτέρα 16/1 για τον αγαπημένο διαγωνισμό μαγειρικής με το Masterchef να βγαίνει για 7η φορά στον τηλεοπτικό αέρα με νέες ωστόσο ιστορίες. Οι κριτές όσο και οι νέοι διαγωνιζόμενοι είχαν τη φρεσκάδα της αρχής, χωρίς όμως να λείπουν και οι συγκινήσεις (δείτε εδώ τις αντιδράσεις στο twitter).

Τα highlights από την πρεμιέρα του Masterchef 7

Κόπηκε το αίμα των διαγωνιζόμενων με τα πρώτα λόγια των κριτών στην πρεμιέρα

Το MasterChef 7 ξεκίνησε (δείτε εδώ το σαμποτάζ που ετοιμάζει ο ΣΚΑΪ μέσω του ριάλιτι μαγειρικής για το Survivor All Star), και οι κριτές καλωσόρισαν το κοινό τους μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Είναι έτοιμοι να γνωρίσουν τους νέους διαγωνιζόμενους και να μοιράσουν τις πρώτες ποδιές σε όσους θα ετοιμάσουν ένα γεύμα που θα εκπλήξει την επιτροπή τόσο ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση.

Πρώτα, βέβαια, μπορεί να προβλήθηκαν μερικές από τις δηλώσεις των διαγωνιζόμενων, αλλά τις εντυπώσεις έκλεψαν, όπως αναφέρθηκε ήδη, οι κριτές, οι οποίοι εμφανίστηκαν ένας ένας μπροστά τους, με εκείνους να χειροκροτούν και να φωνάζουν.

«Καλώς ήρθατε στις οντισιόν, καλώς ήρθατε στο MasterChef 7! Για μία ακόμη χρονιά, ο διαγωνισμός ψάχνει ανρθώπους με μεράκι και αγάπη για την μαγειρική, έχουμε ανάψει τους φούρνους, έχουμε ακονίσει τα μαχαίρια και σας περιμένουμε να μαγειρέψετε το πιάτο που σας δώσει μία θέση στον διαγωνισμό. Φτάνει όμως ένα πιάτο; Με το σημερινό σας πιάτο θέλουμε να σας γνωρίσουμε, να πειστούμε ότι θέλετε και ότι μπορείτε να είστε ο επόμενος MasterChef της Ελλάδας», είπε αρχικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Η διαδικασία είναι γνωστή και απλή», πρόσθεσε έπειτα ο Πάνος Ιωαννίδης εξηγώντας πως ο καθένας έχει 45 λεπτά για να μαγειρέψει και 15 για την παρουσίαση της ιδέας του.

«Τώρα θα μιλήσουν τα νούμερα. Ακούστηκε λίγο περίεργο αυτό. 24 είναι οι θέσεις για το σπίτι του MasterChef. Πως θα κερδίσετε μια από αυτές τις θέσεις; Λευκή ποδιά είναι η απάντηση. Κερδίζετε μια ποδιά και κερδίζετε απευθείας την είσοδό σας στο σπίτι. Μέχρι 20 λευκές θα δώσουμε στις auditions. Τις υπόλοιπες θέσεις θα τις διεκδικήσουν αυτοί που θα πάρουν μαύρη ποδιά. Η μαύρη ποδιά είναι μια δεύτερη ευκαιρία. Παιδιά φέτος δεν έχουμε bootcamp… Με το σημερινό σας πιάτο μπορείτε να κερδίσετε τη θέση σας στο MasterChef», επισήμανε έπειτα ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Η άγνωστη ιστορία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Το MasterChef 7 ξεκίνησε (δείτε εδώ τι συνέβη στα παρασκήνια με την κόρη του Σωτήρη Κοντιζά) και οι κριτές υποδέχθηκαν και το κοινό, αλλά και τους διαγωνιζόμενους αποκαλύπτοντάς τους την μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία του παιχνιδιού μέχρι τώρα.

Αφού, λοιπόν, έγινε η αρχή, μπροστά στην επιτροπή παρουσιάστηκε ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας, ο οποίος δείχνοντας το πιάτο του, μίλησε για τα πρόσωπα που τον στηρίζουν σε αυτό το ταξίδι του, χωρίς όμως να αναφέρει καθόλου τον πατέρα του. Τότε είναι που ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποφάσισε να τον ρωτήσει για να μάθει τι συμβαίνει.

«Να γίνω αδιάκριτος; Αν θες. Ακούσαμε γιαγιά, αδέρφια και τα λοιπά. Ο μπαμπάς υποστηρίζει;» ρώτησε ο κριτής κι ο Κωνσταντίνος ανέφερε πως γνώρισε τον πατέρα του στα 18, γιατί δεν είχαν επαφές, κι έφυγε από την ζωή όταν ο ίδιος ήταν 19: «Δεν μας έλειψε ποτέ κάτι. Δεν είναι το tragic story πατέρα γιου».

«Συμπάσχω απόλυτα γιατί είμαι ακριβώς ίδια ιστορία. Σε αντιλαμβάνομαι πλήρως. Για αυτό είπα αν γίνομαι αδιάκριτος. Συμπάσχω, ταυτιζόμαστε απόλυτα», είπε στη συνέχεια ο διάσημος σεφ.

Άναυδοι οι κριτές με τον διαγωνιζόμενο

Δεν έχουν τέλος οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην πρεμιέρα του MasterChef 7 το βράδυ της Δευτέρας 16/1, καθώς από τη μία ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποκάλυψε την αλήθεια για την σχέση με τον πατέρα του και την γνωριμία τους, ενώ στη συνέχεια μπήκε στο στούντιο ένας παίκτης ο οποίος άφησε άναυδους τους κριτές, αλλά και τους τηλεθεατές γενικότερα.

Ο λόγος για τον Νίκο Τράκα, ο οποίος πάσχει από αλωπεκία και αποκάλυψε ολόκληρη την ιστορία του, τα εμπόδια που βίωσε, αλλά και τα ευχάριστα σε όλη αυτή τη διαδρομή, συγκινώντας όσους βρίσκονταν στο πλατό, με πρώτους από όλους τους τρεις σεφ πίσω από τον πάγκο. Τα πρόσωπά τους μιλάνε από μόνα τους.

«Ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια ερασιτεχνικά με το modelling, το οποίο ήρθε ουσιαστικά από το πουθενά στην ζωή μου και μπορώ να πω με βοήθησε με την δουλειά που έκανα με τον εαυτό μου για να αποδεχτώ περισσότερο την εμφάνισή μου. Η αλωπεκίαση είναι ένα ψυχοσωματικό, το οποίο μπορεί να το πάθει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος σε οποιαδήποτε ηλικία και σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Υπάρχει το extreme επίπεδο, όπως ήταν σε εμένα που την μια ημέρα κοιμήθηκα και την άλλη τα μισά μαλλιά ήταν στο κρεβάτι κι υπάρχει το τοπικό ότι έχασα λίγες τρίχες και μπορεί να ξαναφτιάξει. Από τα δέκα μου χρόνια που έγινε ήταν πάρα πολύ δύσκολα και νομίζω ότι για οποιονδήποτε άνθρωπο, που παθαίνει κάτι παρόμοιο, είναι. Για πολύ κόσμο είναι δύσκολη κι η πορεία, η συνέχεια και το να ζει με αυτό, ό,τι και να είναι, είναι στο παρελθόν και δεν υπάρχει κάτι αρνητικό», είπε ο Νίκος Τράκας

"Κατέρρευσαν" στο πλατό του STAR

Στο πλατό η Κωνσταντίνα, η οποία δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση και να πάρει μία ποδιά, ωστόσο συγκίνησε τους κριτές και τους τηλεθεατές με την αποκάλυψη για τον θάνατο του άντρα της στο πλευρό της.

«Η μαγειρική ήταν πάντα, αλλά μετά από ένα τραγικό γεγονός που συνέβη στην οικογένειά μας. Διοχέτευσα όλη την αγάπη που είχα για τον άντρα μου, που τον έχασα πριν από 2,5 χρόνια εντελώς ξαφνικά από ανακοπή. Χτύπησε το ξυπνητήρι και δεν ξύπνησε. Το είδα κι είπα να μην τσιρίξω για τα παιδιά. Πήρα πρώτα την κουμπάρα μου, την πεθερά μου και το ασθενοφόρο. Δεν ξέρω έχω πέντε λεπτά κενός μνήμης. Άνθρωποι δικοί μου που μιλώ, μου είπαν πράγματα που δεν τα θυμάμαι και δεν θέλω να τα θυμηθώ. Τέλος έγινε και προχωράμε όλοι μαζί» είπε η Κωνσταντίνα στο MasterChef για την τραγική απώλεια που έζησε.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν συγκλονισμένος για το πως έχει χειριστεί την κατάσταση και πως αυτό την οδήγησε στο να έρθει ακόμα πιο κοντά με την μαγειρική: «Έχω ακούσει ότι η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου, χαλαρώνω κ.λ.π. Εγώ εδώ ένιωσα ότι μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Έχετε βάλει με τα παιδιά την μαγειρική στην ζωή σας με τέτοιο τρόπο, που νιώθω ότι παίρνετε δύναμη. Μου έχει σηκωθεί η τρίχα. Δεν το είχα φανταστεί ότι μπορεί κάποιος να πάρει τέτοια δύναμη από την μαγειρική. Εμένα μου σηκώθηκε η τρίχα. Ήταν ο τρόπος που τα είπες 1,2, 3 κι ήταν μαγικό», είπε χαρακτηριστικά.