MasterChef highlights 29/1: O Κοντιζάς έκανε παίκτρια να κλάψει - Ποιος είναι ο 1ος υποψήφιος προς αποχώρηση;

Όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef highlights 29/1: O Κοντιζάς έκανε παίκτρια να κλάψει - Ποιος είναι ο 1ος υποψήφιος προς αποχώρηση;

Ακόμα ένα επεισόδιο του MasterChef προβλήθηκε το βράδυ Δευτέρας 29/1 με τους 24 παίκτες να μάχονται για την παραμονή τους στο παιχνίδι. Έχουμε λοιπόν τα highlights...

Αναλυτικά τα 29/1 highlights του MasterChef

«Τι παίχτηκε τώρα;» - Ανατροπή με την ανακοίνωση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στους 24 παίκτες

Τη Δευτέρα 29/1 ξεκίνησε το νέο επεισόδιο με τους 24 παίκτες, που μπήκαν στο σπίτι να στέκονται μπροστά από τις κουζίνες τους και από τους κριτές Λεωνίδα Κουτσόπουλο, Σωτήρη Κοντιζά και Πάνο Ιωαννίδη.

Ο τελευταίος σεφ ξεκίνησε με μια ανακοίνωση, η οποία αφορούσε στο πρώτο mystery box για τον φετινό διαγωνισμό μαγειρικής. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο οποίος άφησε άφωνους τους παίκτες με τη δεύτερη ανακοίνωσή του, που αλλάζει τα δεδομένα για φέτος!

Δείτε επίσης: Πέθανε σε τροχαίο η 59χρονη μητέρα πρώην διαγωνιζόμενου Masterchef - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση το 2χρονο εγγόνι της

«Οι αλλαγές φέτος θα είναι τεράστιες και θα τις βλέπουμε όλοι βήμα - βήμα. Πάμε να δούμε όμως τι κρύβει το πρώτο mystery box για φέτος», είπε αρχικά ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Πριν συνεχίσουμε να πάμε λίγο πίσω στις audition και να θυμηθούμε, ότι είχαμε πει ότι θα σημειώναμε τις δύο καλύτερες προσπάθειες, τα δύο καλύτερα και πιο νόστιμα πιάτα, που θα ξεκινήσουν στο διαγωνισμό από θέση ισχύος. Θα είναι οι αρχηγοί των δύο μπριγάδων για φέτος στον διαγωνισμό. Η καλύτερη προσπάθεια από τα 24 πιάτα, που δώσαμε τη λευκή ποδιά ήταν το πιάτο της Χριστίνας. Το δεύτερο πιάτο είναι του Λευτέρη», είπε στη συνέχεια ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Βρήκαμε τους δύο αρχηγούς Χριστίνα και Λευτέρης, συγχαρητήρια. Όλοι οι υπόλοιποι περνάτε στον εξώστη», συνέχισε ο Κουτσόπουλος με τους παίκτες να μένουν έκπληκτοι.

Τα πρώτα κλάματα

Η Ζωή στο πρώτο Mystery Box, έφτιαξε κανελόνια γεμιστά με μπούτι κοτόπουλο και λαχανικά. Το πιάτο της ωστόσο είχε πολλά τεχνικά λάθη, τα οποία σχολιάστηκαν έντονα από τους κριτές. Από την άλλη η Ρένα, ετοίμασε σπετσοφάι το οποίο όμως έμοιαζε περισσότερο με τηγανιά. Οι κριτές λοιπόν επίσης απογοητεύτηκαν!

«Δε θέλω να έρχονται τέτοια πιάτα. Ούτε από σένα, ούτε από κανέναν», τόνισε ο Σωτήρης Κοντιζάς με αυστηρό ύφος,με την Ζωή να ξεσπάσει σε κλάματα.

Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση και ο παίκτης που κέρδισε 1.000 ευρώ

Αφού ορίστηκαν οι δύο αρχηγοί, στη συνέχεια ακολούθησε το πρώτο Mystery Box της χρονιάς. Η μπορντό ομάδα ήταν η νικήτρια του Mystery Box με τον Μάριο να δίνει τον 6ο πόντο έναντι των τριών της μπλε ομάδας.

Σε ότι αφορά το καλύτερο πιάτο από τα συνολικά 24 και αυτό που κερδίζει τα πρώτα 1.000 ευρώ για φέτος στο Masterchef 8 ήταν - σύμφωνα με τους κριτές - του Ηλία.