MasterChef 8 highlights (5/4): Το τραγικό λάθος των κριτών και η πιο συγκινητική αποχώρηση της χρονιάς

Όλα όσα παρακολουθήσαμε χθες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
MasterChef 8 highlights (5/4): Το τραγικό λάθος των κριτών και η πιο συγκινητική αποχώρηση της χρονιάς

Το βράδυ της Παρασκευής 5/4 στο τελευταίο επεισόδιο του MasterChef 8 για αυτή την εβδομάδα συνέβησαν πολλά. Ένα λάθος των κριτών, αλλά και η πιο συγκινητική αποχώρηση της χρονιάς είναι κάποια από τα highlight, αλλά ας τα δούμε αναλυτικά!

Όλα όσα παρακολουθήσαμε χθες 5/4 στο MasterChef 8

«Μολών λαβέ!» - ''Πάγωσε'' ο Γιάννης με την ξαφνική πρόταση της Χριστίνας

Ένα ιδιαίτερο επεισόδιο προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 5/4 για το Mastechef με την Χριστίνα να κάνει γνωστή μια απόφαση, που πήρε λίγο πριν βρεθεί μπροστά από την κουζίνα και μαγειρέψει για την παραμονή της στο παιχνίδι.

Οφείλουμε να πούμε, πως κανείς δεν περίμενε την ανακοίνωση της διαγωνιζόμενης, καθώς ''πάγωσαν'' τόσο οι κριτές, όσο και οι υπόλοιποι παίκτες από τον εξώστη μόλις την άκουσαν. Πιο αναλυτικά και με λίγα λόγια, η Χριστίνα πρότεινε - σε περίπτωση που δεν αποχωρήσει απόψε - να καθαιρέσουν από αρχηγό των μπορντό τον Γιάννη και να μπει η ίδια στη θέση του.

Δείτε επίσης: MasterChef 8 (2/4): Η επική ατάκα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου για την Ιωάννα Τούνη - Ο νικητής των 1.000 ευρώ και ο 2ος υποψήφιος προς αποχώρηση

«Πριν σας πω πως νιώθω, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για χθες. Ήταν περίεργος ο τρόπος μου στην ασυλία. Το ένιωσα σας ασέβεια. Έχω και κάτι άλλο να πω. Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για την ημέρα και αν θα παραμείνω στον διαγωνισμό, αλλά θα μου έδινε πολύ ώθηση να προσπαθήσω να μείνω και μετά, όταν θα έρθω πίσω και αν με εμπιστεύεται και η μπορντό μπριγάδα, θέλω να ξαναγίνω αρχηγός της μπορντό μπριγάδας. Δεν το συζήτησα με τα παιδιά, αλλά θα το ήθελα», είπε αρχικά η Χριστίνα.

«Μολών λαβέ! Μπορεί να το είπε μόνη της με τους φίλους της - τον Αλέξανδρο και τον Μάριο - λόγω του ότι εγώ μίλησα έτσι στο συμβούλιο και για άλλη μια φορά ήμουν αληθινός», απάντησε ο Γιάννης αρχικά σε προσωπική συνέντευξη.

Στη συνέχεια, ο παίκτης μίλησε μπροστά στη Χριστίνα: «Δεν ξέρω, σεφ πρώτη φορά το ακούω. Πρέπει να το συζητήσουμε όλοι, να δούμε ποιοι θέλουν, ποιοι δεν θέλουν. Ποιοι εμπιστεύονται εμένα μέχρι τους 12 και από εκεί θα δούμε τι θα γίνει. Δεν ξέρω, αιφνιδιάστηκα, είναι αιφνιδιασμός για μένα, δεν το ήξερα».

«Ερχόμαστε να διορθώσουμε ένα λάθος που κάναμε» - Η ανακοίνωση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στους παίκτες

Ημέρα δοκιμασίας αποχώρησης ήταν η Παρασκευή 5/4 για το Masterchef 8 με τους Αλέξανδρο, Γιάννη, Σταμάτη και Χριστίνα να είναι οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση σε μια αρκετά απαιτητική δοκιμασία, που στήθηκε στο πλατό.

Οι παίκτες θα έπρεπε να δοκιμάζουν υλικά και να αντιλαμβάνονται, ποιό είναι μόνο με τη αίσθηση της γεύσης. Αρχικά λοιπόν, Σταμάτης και Αλέξανδρος βρήκαν τα λιγότερα υλικά επομένως θα μαγείρευαν σίγουρα στην επόμενη φάση.

Η Χριστίνα φάνηκε να βρήκε ένα περισσότερο υλικό από τον Γιάννη και να ανεβαίνει στον εξώστη. Η απόλυτη ανατροπή ήρθε ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα, όταν οι κριτές ανακοίνωσαν πως είχαν κάνει ένα λάθος.

Πιο αναλυτικά, η Χριστίνα δεν έπρεπε να ανέβει στον εξώστη, καθώς είχε πει ένα υλικό λάθος. Εν τέλει, Γιάννης και Χριστίνα μάντεψαν ξανά τυχαία υλικά. Ο πρώτος που θα έκανε τρία λάθη θα συνέχιζε στη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου από το οποίο θα κρινόταν η αποχώρηση. Η Χριστίνα λοιπόν ακολούθησε τον Σταμάτη και τον Αλέξανδρο με τον Γιάννη να σώζεται.

Δείτε επίσης: MasterChef 8 (2/4): «Να ευχαριστήσουμε και τον σκηνοθέτη μας γιατί δεν έχει φανεί η φαλάκρα μου!» - Χαμός στο STAR από τα γέλια με τον Κουτσόπουλο

«Λοιπόν, Σταμάτη, Αλέξαδρε, Γιάννη και προς όλους. Γιατί έχουμε μπροστά μας αυτήν τη δοκιμασία; Γιατί ερχόμαστε να διορθώσουμε ένα λάθος εκ παραδρομής που κάναμε. Πρέπει να κατέβει η Χριστίνα κάτω, γιατί μία από τις απαντήσεις της Χριστίνας ήταν κρέμα καρύδας, ενώ η συνταγή είχε γάλα καρύδας.

Επειδή ζητήσαμε να είμαστε συγκεκριμένοι, Χριστίνα κατεβαίνεις κάτω. Αλέξανδρος και Σταμάτης περνάτε στο πλάι. Τι σημαίνει αυτό; Γιάννης και Χριστίνα βρήκαν τα ίδια. 11 σωστές απαντήσεις. Με αυτόν τον δεύτερο γύρο ερχόμαστε να λύσουμε τη διαφορά. Ποιος θα πάει στον εξώστη και ποιος θα μπει στην τριάδα που θα υπερασπιστεί τη θέση του στον διαγωνισμό;», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Αυτός ο παίκτης αποχώρησε τελικά

Οι σωστοί υποψήφιοι προς αποχώρηση, λοιπόν, μπήκαν στην κουζίνα και μαγείρεψαν, στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν τους κριτές και έτσι να διατηρήσουν την θέση τους στο παιχνίδι, όμως ένας δεν τα κατάφερε και έφερε πολύ κλάμα στο άκουσμα της αποχώρησής του.

Ο λόγος για τον Σταμάτη, ο οποίος συγκέντρωσε την χαμηλότερη βαθμολογία, με αποτέλεσμα να πρέπει να βγάλει την μαύρη ποδιά και να αποχαιρετήσει, με δάκρυα στα μάτια, τους συμπαίκτες του στον εξώστη.