Μαύρο Ρόδο: Η απόλυτη αποκαθήλωση! Αποκαλύπτεται το μεγάλο μυστικό της Αυξεντίας

Σούπερ αποκλειστικό!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαύρο Ρόδο: Η απόλυτη αποκαθήλωση! Αποκαλύπτεται το μεγάλο μυστικό της Αυξεντίας

Στην σειρά Μαύρο Ρόδο, σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται η υγεία της Αυξεντίας και παρά τις πιέσεις όλων να πάει στο νοσοκομείο, εκείνη αρνείται με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινωθεί. Φοβούμενη πως το τέλος πλησιάζει, αποφασίζει να εξομολογηθεί την αλήθεια για το μυστικό της Παλιόβρυσης, λίγο πριν μια πολύ σκληρή δολοφονία.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι ερωτήσεις του Μανόλη, για το λάπτοπ του Στέλιου Διακοσάββα, θα ξυπνήσουν τραυματικές αναμνήσεις στην Ελισάβετ, η οποία πανικοβάλλεται και κλείνεται ξανά στον εαυτό της. Από την άλλη, ο Σαράντος ψάχνει το παλιό φορτηγάκι του πατέρα του και βρίσκει μέσα το λάπτοπ (δείτε εδώ τι ακριβώς θα συμβεί). Οταν όμως το ανοίγει θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ανακαλύπτει πως ο πατέρας του δεν ήταν αυτό που πίστευε εκείνος, καλός άνθρωπος και οικογενειάρχης, αλλά ένας κακοποιός και παιδεραστής!

Το λάπτοπ του Στέλιου είναι γεμάτο από φωτογραφίες παιδιών σε άσεμνες πόζες, ενώ μια σειρά από αυτές τον κάνουν να ανατριχιάσει καθώς πρόκειται για την Ελισάβετ. Στο μυαλό του έρχεται η χρυσή καδένα που βρήκε στην Παλιόβρυση και αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια του παζλ. Το πραγματικό πρόσωπο του πατέρα του βγαίνει στην επιφάνεια και τον σοκάρει…

Μαύρο Ρόδο Σαράντος

Η απόλυτη αποκαθήλωση στο Μαύρο Ρόδο

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Λευτέρης κάνει στην Πολυξένη μια αποκάλυψη για τη σχέση που είχε στο παρελθόν με τον πατέρα του Σαράντου και το πόσο εκείνος του είχε συμπαρασταθεί. Ο Σαράντος, σοκαρισμένος με όσα ανακάλυψε, αρχίζει να ουρλιάζει και να σπάει πράγματα. Βγαίνει έξω να πάρει αέρα και καθώς προσπαθεί να συνειδητοποιήσει αυτά που μόλις έμαθε, κοιτάζει πίσω του μια αφίσα που ο ίδιος κόλλησε για τον πατέρα του για να βρεθεί.

Θυμωμένος τη σκίζει και στη συνέχεια πηγαίνει σε όλες τις κολόνες του χωριού και τις βγάζει με μανία. «Σαράντο, τι έγινε; Γιατί σκίζεις τις αφίσες του πατέρα σου; Τρελάθηκες; Τι συμβαίνει;», τον ρωτάνε όλοι, αλλά εκείνος αρνείται να αποκαλύψει την ντροπή της οικογένειάς του. Μέχρι και ο Μπόγρης όταν το μαθαίνει εκπλήσσεται: «Ο Σαράντος έσκισε όλες τις αφίσες του πατέρα του στο χωριό; Να και το θαύμα της Μεγαλόχαρης», σχολιάζει ειρωνικά.

Μαύρο Ρόδο Αυξεντία

Ο Σαράντος, τρελαμένος, αποφασίζει να πάει στο μοναστήρι να συναντήσει την Αυξεντία και να της ζητήσει να του πει την αλήθεια: «Αυτή τη φορά θα μου πεις όλη την αλήθεια! Σκότωσες τον πατέρα μου επειδή ήταν παιδεραστής; Εκανε κακό στην Ελισάβετ; Μίλα που να πάρει η ευχή, θα τρελαθώ». Η Αυξεντία ταράζεται με όσα της λέει και εκείνος συνεχίζει: «Βρήκα το λάπτοπ του στο παλιό φορτηγάκι του. Τον άνοιξα και από εκείνη την ώρα δεν μπορώ να ηρεμήσω! Βρήκα και φωτογραφίες της Ελισάβετ», της λέει και η Αυξεντία χάνει τις αισθήσεις της χωρίς να του επιβεβαιώσει τα όσα της είπε

Οταν συνέρχεται, αρνείται να πάει στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται. Την ίδια ώρα, ο Σαράντος λέει στην Ελισάβετ για τις φωτογραφίες που βρήκε στον υπολογιστή του πατέρα του και οι τύψεις καίνε την κοπέλα καθώς πιστεύει πως εξαιτίας της η Αυξεντία αρρώστησε και έτσι ζητάει από την ηγουμένη να καθυστερήσουν την κουρά της. «Θεία μου, να σε πάμε στο νοσοκομείο, σε παρακαλώ! Να σε δει ένας γιατρός, δεν είσαι καλά και φοβάμαι», λέει στην Αυξεντία, αλλά εκείνη επιμένει: «Ο Κύριος μόνο ξέρει πότε θα έρθει η ώρα μου, κόρη μου».

Η Αυξεντία φοβούμενη πως πλησιάζει το τέλος, εξομολογείται στην ηγουμένη: «Εγώ ξέθαψα τον πατέρα του Σαράντου από την Παλιόβρυση. Εγώ ήμουν κιόλας αυτή που τον είχα θάψει εκεί», ξεκινάει να λέει σοκάροντας την ηγουμένη και αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της Παλιόβρυσης.