«Τελειώσαμε! Ανήκει πια στο παρελθόν» - Χωρισμός "βόμβα" στο Μαύρο Ρόδο!

Οι καταιγιστικές εξελίξεις της επόμενης 29-2/2 εβδομάδας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Τελειώσαμε! Ανήκει πια στο παρελθόν» - Χωρισμός

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στα επεισόδια της επόμενης 29-2/2 εβδομάδας στην αγαπημένη σειρά του Μega, Μαύρο Ρόδο μιας και η Ελισάβετ εγκαταλείπει το μοναστήρι (δείτε εδώ το spoiler του Λεωνίδα Κακούρη).

Οι εξελίξεις της επόμενης 29-2/2 εβδομάδας στο Μαύρο Ρόδο

ΚΥΡΙΑΚΗ

Η είδηση πως ο Πέτρος Καστρινός έπεσε θύμα απαγωγής και μάλιστα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σοβαρά, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων της Πάτρας. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως έχει το γεγονός ότι μαζί του βρισκόταν και μια καλόγρια. Και όχι μια όποια κι όποια, αλλά η ίδια που τον έσωσε μερικές μέρες νωρίτερα έξω από το νοσοκομείο της Τρίπολης. Ετσι, γύρω από το νοσοκομείο και το αστυνομικό τμήμα, όπου βρίσκεται η μοναχή για να δώσει κατάθεση, έχουν μαζευτεί δημοσιογράφοι που προσπαθούν να βρουν την Ελισάβετ για να τους μιλήσει. Ο Γεράσιμος όταν τους βλέπει γίνεται έξω φρενών και τους φωνάζει: «Φύγετε, μακριά από την Ελισάβετ! Μην την ενοχλείτε και μην την πλησιάζετε».

Ομως, δεν καταφέρνει να τους απομακρύνει. Ενας δημοσιογράφος ακολουθεί την Ελισάβετ ως το νοσοκομείο που πηγαίνει εκείνη για να επισκεφθεί τον Πέτρο και τραβάει μία κοινή τους φωτογραφία και αμέσως γίνεται viral στο διαδίκτυο. «Απαγορευμένος έρωτας», λένε οι τίτλοι και το γεγονός αυτό προκαλεί αναταραχή στο μοναστήρι και η Κασσιανή σπεύδει να το εκμεταλλευτεί. «Σας τα έλεγα εγώ ότι κάτι τρέχει με την Ελισάβετ και τον Πέτρο, αλλά με λέγατε παράλογη! Εχει βουίξει ο τόπος ότι είναι μαζί», λέει στις άλλες μοναχές. Και συνεχίζει: «Ελπίζω να μην πέσετε από τα σύννεφα όταν καταλάβετε ότι λέω αλήθεια και για την ηγουμένη». Ο Γεράσιμος γυρίζει την Ελισάβετ στο μοναστήρι, αλλά εκεί υπάρχουν κι άλλοι δημοσιογράφοι, την ώρα που στην Πάτρα ο Πέτρος χειρουργείται. Οταν ο νεαρός συνέρχεται από το χειρουργείο, αμέσως ζητάει να δει την κοπέλα που αγαπάει: «Πού είναι η Ελισάβετ;», ρωτάει και η Αλεξία του λέει πως έφυγε: «Επρεπε να γυρίσει στο μοναστήρι», αποφεύγοντας να του πει για τους δημοσιογράφους.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ομως, όταν βλέπει στο κινητό του τα δημοσιεύματα που τους αφορούν και την πίεση που ζει η Ελισάβετ από τους δημοσιογράφους στο μοναστήρι, ψάχνει να βρει τρόπο να φύγει από το νοσοκομείο. Παρά τις εκκλήσεις των γιατρών, εκείνος το σκάει με τη βοήθεια του Λουκά: «Πρέπει να πάω να βρω την Ελισάβετ», του λέει. Ο Μανώλης βλέπει τον Γεράσιμο σκεπτικό και τον ρωτάει να μάθει τι συμβαίνει: «Τι σε απασχολεί παιδί μου; Μήπως είσαι για την Ελισάβετ έτσι; Σε μαραζώνει αγόρι μου αυτή η σκέψη χρόνια τώρα, άφησέ την και κοίτα να προχωρήσεις τη ζωή σου χωρίς εκείνη», του επισημαίνει και ο Γεράσιμος τον αιφνιδιάζει αποκαλύπτοντάς του ένα σκοτεινό μυστικό που κρατούσε μέσα του για πολλά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα: «Η σκηνή που την φίλησα πρώτη φορά δεν...» - Όλη η αλήθεια για τον Μιχαήλ Ταμπακάκη και την Φωτεινή Παπαθεοδώρου

ΤΡΙΤΗ

Στο μεταξύ, ο Λουκάς αρχίζει να έχει κάποια ερωτηματικά σε σχέση με τη Θάλεια και αρχίζει να την ψάχνει. Στο μοναστήρι, η Κασσιανή θα βγει εκτός ορίων, αφού θα αρχίσει να μιλάει για το αμαρτωλό παρελθόν της ηγουμένης, αναγκάζοντας τον Μητροπολίτη να προτείνει την απομάκρυνσή της από τη μονή, με αντάλλαγμα την ηγουμενία σε κάποιο άλλο μοναστήρι: «Δεν τραβάει άλλο αυτή η κατάσταση εδώ! Η συμπεριφορά σου δεν έχει όρια! Μπορώ αν θέλεις να ζητήσω τη μετάθεσή σου σε άλλο μοναστήρι όπου θα έχεις σειρά προτεραιότητας στην ηγουμενία», της λέει, αλλά εκείνη αρνείται. Η Αλεξία βρίσκει έναν φάκελο που είχε αφήσει η Αγγελική ειδικά για εκείνη. Η κοπέλα είναι συγκλονισμένη και τρέμει κρατώντας τον φάκελο στα χέρια της.

Τον ανοίγει και συγκινείται με τα όσα της γράφει η μητέρα της. Μέσα στον φάκελο όμως βρίσκει ακόμα ένα γράμμα με τη σημείωση: «Να το δώσεις στον Βίκο. Είσαι η μόνη που θα με καταλάβεις και θα το κάνεις για χάρη μου, όσο θυμωμένη κι αν νιώθεις». Η Αλεξία προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να συναντήσει τον Βίκο και να του δώσει από κοντά το γράμμα που άφησε για εκείνον η Αγγελική. Ωστόσο τελικά τον παίρνει τηλέφωνο και κλείνουν ραντεβού όπου συναντιούνται κρυφά απ’ όλους. Μόνο που η Αλεξία δεν του το δίνει: «Η μαμά μου άφησε ένα γράμμα για εσένα, αλλά δεν θα σου το δώσω! Θέλω να βασανίζεσαι για ό,τι έγινε! Γιατί εσύ είσαι αυτός που σκότωσε τη μαμά μου», του λέει και τον αφήνει σε αναμμένα κάρβουνα. Ο Βίκος συναντά την Κύρα, ζητώντας τη βοήθειά της για να φτάσει το γράμμα της Αγγελικής στα χέρια του, παρακάμπτοντας την Αλεξία: «Σε παρακαλώ, βρες έναν τρόπο να πάρω αυτό το γράμμα, είναι ό,τι μου έχει απομείνει από την Αγγελική, σε εκλιπαρώ».

ΤΕΤΑΡΤΗ

Η ηγουμένη συνεχίζει να ανησυχεί για την Κασσιανή, η οποία ενώ δέχεται αυστηρό επιτίμιο από τον ίδιο τον Μητροπολίτη, δεν σταματά τις δολοπλοκίες της και μάλιστα προσπαθεί να μπλέξει ξανά τον Σαράντο. Στην Πάτρα, ο Παναγιώτης αποφασίζει να κάνει μια μεγάλη κίνηση προς την Αλεξία και της ετοιμάζει έκπληξη για να της κάνει πρόταση γάμου. Ο κλοιός γύρω από τον Βίκο σφίγγει, αφού ο Καστρινός καταφέρνει να φτάσει σε έναν μάρτυρα-κλειδί και μαθαίνει πληροφορίες για έναν δικό του άνθρωπο, υπεράνω υποψίας. Η Θάλεια αρχίζει και εισχωρεί στη σχέση του Βίκου με τον Θέμη συλλέγοντας όλο και περισσότερες πληροφορίες. Η Αλεξία και ο Βίκος έχουν άλλη μια συνάντηση, την ώρα που ο Παναγιώτης ετοιμάζεται να της κάνει πρόταση γάμου.

Ομως, η εξέλιξη δεν είναι αυτή που θα περίμενε.Η επιστροφή της Ελισάβετ στο μοναστήρι ανακουφίζει τις μοναχές αλλά προβληματίζει την ηγουμένη, η οποία της ξεκαθαρίζει τους όρους που πρέπει να τηρήσει για να παραμείνει στο μοναστήρι: «Χαίρομαι που είσαι καλά, Ελισάβετ μου. Φοβηθήκαμε μήπως πάθαινες κάτι κακό και προσευχόμασταν να πάνε όλα καλά. Μεγάλη η χάρη του Κυρίου που σε προστάτευσε», της λέει και συνεχίζει. «Γνωρίζω πολύ καλά πώς είναι να ζεις έξω στην κοινωνία, κάποτε ζούσα κι εγώ εκεί.

Ομως, καταλαβαίνεις πως δεν αρμόζει σε μια μοναχή η κατάσταση αυτή που επικρατεί. Κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο τον τελευταίο καιρό και δείχνεις να μη θέλεις πραγματικά να ακολουθήσεις τον μοναχισμό. Ξέρεις τους όρους που επικρατούν στο μοναστήρι και θέλω να το σκεφτείς σοβαρά και να πάρεις μια απόφαση», της ξεκαθαρίζει. Ομως, οι δοκιμασίες της Ελισάβετ στο μοναστήρι δεν έχουν τέλος και την κάνουν να αναθεωρήσει για κάποια πράγματα. Αυτό την οδηγεί στην απόφαση να εγκαταλείψει το μοναστήρι, αφήνοντας τους πάντες άφωνους! «Είσαι σίγουρη για την απόφασή σου;», τη ρωτάει η ηγουμένη και εκείνη απαντάει: «Απόλυτα σίγουρη». Την ίδια στιγμή μαζεύει τα πράγματά της να φύγει, ενώ ο Λευτέρης που το μαθαίνει είναι πιο χαρούμενος από ποτέ: «Η Αννούλα μου επιστρέφει! Φεύγει από το μοναστήρι», λέει σε όλους και η είδηση προκαλεί μεγάλο σοκ και απορία.

Διαβάστε περισσότερα: «Στα επόμενα επεισόδια θα αλλάξετε όλοι γνώμη για τον...» - Αποκάλυψη "βόμβα" από την Φωτεινή Παπαθεοδώρου

ΠΕΜΠΤΗ

Την ίδια στιγμή μαζεύει τα πράγματά της να φύγει, ενώ ο Λευτέρης που το μαθαίνει είναι πιο χαρούμενος από ποτέ: «Η Αννούλα μου επιστρέφει! Φεύγει από το μοναστήρι», λέει σε όλους και η είδηση προκαλεί μεγάλο σοκ και απορία. Την ίδια ώρα, ο Πέτρος επιστρέφει στη Γερακιανή και ο Λευτέρης του προτείνει να τον φιλοξενήσει. Τώρα ειδικά που ξέρει πως η Ελισάβετ θα γυρίσει, ελπίζει πως ο έρωτας των δύο νέων παιδιών θα ευδοκιμήσει και θα κλείσει οριστικά το θέμα «μοναστήρι». Οταν η Ελισάβετ πάει στο σπίτι της, τον βλέπει εκεί και αναστατώνεται. Ο Πέτρος και η Ελισάβετ θα μείνουν για άλλη μια βραδιά κάτω από την ίδια στέγη και αυτή η νύχτα θα είναι καθοριστική και για τους δύο καθώς για πρώτη φορά θα κοιμηθούν μαζί!

Ο Λευτέρης αφότου κατάφερε να ξεσκεπάσει τα ψέματα της Πολυξένης σχετικά με τον Καστρινό, αλλά και με τη διάρρηξη στο γραφείο του συμβολαιογράφου, της ξεκαθαρίζει πως δεν μπορούν άλλο να είναι μαζί και χωρίζουν! Εκείνη τα μαζεύει και φεύγει στην Πάτρα. Βρήκε άλλωστε την ευκαιρία που έψαχνε να πλευρίσει τον Θέμη και προσπαθεί να τον φέρει με τα νερά της. Η Ολγα προσποιείται ότι ενδιαφέρεται για τον Λευτέρη σε μια προσπάθεια να τους τα ξαναβρεί. «Δεν πρόκειται κοριτσάκι μου να τα βρω ξανά με τη μάνα σου! Αυτό που έκανε ξεπερνά κάθε όριο, τέλος! Αν νομίζει ότι είμαι βλάκας να με κοροϊδεύει είναι γελασμένη», της λέει και η Πολυξένη ξεκαθαρίζει στην κόρη της ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει ξανά στη Γερακιανή: «Τελειώσαμε με τον Λευτέρη, ανήκει πια στο παρελθόν, τώρα πάμε για άλλα! Αν νομίζει ότι μπορεί να μου φέρεται έτσι τον γελάσανε, πες του».