Γη της ελιάς (9/2): «Θα εξομολογηθώ τον φόνο που έκανα» - "Πεθαίνει" από τις τύψεις και τα αποκαλύπτει όλα

Οι αποψινές εξελίξεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γη της ελιάς (9/2): «Θα εξομολογηθώ τον φόνο που έκανα» -

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στο αποψινό 9/2 επεισόδιο της Γης της Ελιάς, με τους τηλεθεατές να μένουν για ακόμη μια φορά με στο στόμα ανοιχτό (δείτε ποια πασίγνωστη παρουσιάστρια εισβάλλει στην σειρά).

Οι αποψινές 9/2 εξελίξεις της Γης της ελιάς

Οι τακτικές εκφοβισμού δεν πιάνουν στον Λυκούργο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εξαρθρώσει το κύκλωμα των μπράβων που πήγαν να πουλήσουν προστασία στον Χρήστο. Στο μεταξύ η Αθηνά κλείνει τη συμφωνία με τον Μιχάλη για την πώληση του ελαιώνα του στον Ισίδωρο και τον Μάνο. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης προσπαθεί να «ψαρέψει» τη Δήμητρα: «Τι έλεγε ο Ανδρέας; Μήπως ήξερε κάτι; Μήπως ο Κίμωνας του είχε εξομολογηθεί κάτι που τον βασάνιζε;», τη ρωτάει. «Δεν ξέρω, δεν έχω συναντηθεί με τον φίλο του Κίμωνα», υποστηρίζει εκείνη. Αυτός όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι εκείνη ψεύδεται και του μπαίνουν ιδέες.

Την ίδια ώρα τα συμπτώματα της Μαρίνας συνεχίζονται προκαλώντας την ανησυχία της Μυρτάλης, η οποία δείχνει μια πιο ανθρώπινη πλευρά στον Μάνο. Η Ιουλία καλεί την Ευτυχία για φαγητό κι εκείνη νιώθει τεράστια αμηχανία. Αργότερα θα εκφράσει την ταραχή της στην Αννα: «Ηθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Δεν μπορώ άλλο Αννα, με πνίγουν οι τύψεις. Αφού δεν μπορώ να πάω να παραδοθώ, αποφάσισα να πάω να εξομολογηθώ στον παπά τον φόνο που έκανα», της λέει. Ο Λυκούργος «στριμώχνει» τον Πότη και του ζητάει για τελευταία φορά να αποκαλύψει τους μπράβους που του πουλούν προστασία.

Διαβάστε επίσης: Ανάσταση! Νέος άντρας στη ζωή της Αρετής - "Αναστάτωση" στη Μάνη με τον άντρα που εμφανίζεται στο χωριό

Τι θα δούμε αύριο, 10/2

Ο Πότης, υπό την πίεση του Λυκούργου, ομολογεί τις επαφές που είχε με τους νονούς της νύχτας: «Κυρ-Λυκούργε μου, να σου πω κιόλας ότι συνεχίζω να τους πληρώνω. Μου έχουν πιει το αίμα, αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά», παραδέχεται.

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων, ο Μιχάλης εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον Βλάση. Ο Βλάσης όμως έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο και παίρνει τα μέτρα του. Την ίδια ώρα η Αντιγόνη συμβουλεύει τον Μάνο: «Μάνο, η γνώμη μου είναι να πάρεις τη Μαρίνα και να πάτε να κάνει μια μαγνητική εγκεφάλου, ώστε να διερευνηθεί κάθε πιθανή αιτία για το πρόβλημά της», του λέει , ενώ η Μυρτάλη συμπαραστέκεται στη φίλη της με αγάπη και ενδιαφέρον. Η Βασιλική επιστρέφει στο σπίτι μαζί με τον Φίλιππο, ενώ ο Λυκούργος ενημερώνει τον Χρήστο: «Χρήστο μου, κάνε υπομονή, πολύ σύντομα τα βάσανά σου θα τελειώσουν». Παράλληλα, όμως, προειδοποιεί τον Κωνσταντίνο για τις απειλές που δέχεται από τους μπράβους και του ζητά να προσέχει την Ισμήνη και την εγγονή του: «Είμαι σίγουρος ότι ετοιμάζουν αντίποινα, δεν θέλω να κινδυνεύσει κανείς, το κατάλαβες; Πάρε τα μέτρα σου τώρα!», του τονίζει.