Ασύλληπτος θρήνος στην Γη της Ελιάς - Την πυροβολούν μπροστά στα μάτια τους

Οι συγκλονιστικές 26-3/3 εξελίξεις της σειράς του MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ασύλληπτος θρήνος στην Γη της Ελιάς - Την πυροβολούν μπροστά στα μάτια τους

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στα επόμενα επεισόδια της αγαπημένης σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς καθώς ο Αλέξης φτάνει στα άκρα για να γλιτώσει την σύλληψη, δεν υπολογίζει κανέναν και φτάνει στο σημείο να ξανασκοτώσει και μάλιστα μια πολύ δική του γυναίκα.

Ο ίδιος παραδέχεται στη Μυρτάλη ότι εκείνος σκότωσε τον Γεράσιμο και η Μυρτάλη τρέχει στην αστυνομία να βγάλει άδεια οπλοφορίας. Η Ασπασία ζητάει να μάθει ποιοι πήραν τα όργανα του Κίμωνα, ενώ ο Δημοσθένης συνεχίζει ακάθεκτος τη δράση του και μέσα σε όλα αυτά η Ιουλία ορίζει ημερομηνία γάμου και την ανακοινώνει στον Ισίδωρο.

Διαβάστε επίσης: Spoiler - Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γίνεται ζευγάρι με την...

Οι 26-3/3 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της Ελιάς

ΚΥΡΙΑΚΗ

Η Αθηνά φοβάται για τη σωματική ακεραιότητα της Μαργαρίτας και τη δική της και ειδοποιεί τον Κουράκο: «Γιώργη, πρέπει να αναλάβεις δράση. Δεν είναι καθόλου καλά ο Αλέξης έχει γίνει βίαιος και επικίνδυνος, χτύπησε κι εμένα και την ίδια του τη μάνα», του λέει. Ο Κουράκος στέλνει αμέσως και συλλαμβάνουν τον Αλέξη για ξυλοδαρμό, αλλά εκείνος αρνείται τις κατηγορίες κι έτσι η Μαργαρίτα αναγκάζεται να τον καλύψει εκθέτοντας την Αθηνά.

Η Αθηνά, ωστόσο, δείχνει κατανόηση βλέποντας ότι η ξαδέλφη της βρίσκεται σε αδιέξοδο και η Μαργαρίτα, με τη σειρά της, της ζητάει συγγνώμη και της ορκίζεται: «Εχεις δίκιο, όμως πρέπει να με καταλάβεις. Σου το ορκίζομαι θα πιέσω τον Αλέξη να πάει να τον ξαναδεί ο ψυχίατρος». Ο Δημοσθένης επιστρέφει στην ενεργό δράση και προκαλεί την απογοήτευση του Κωνσταντίνου: «Δεν σε καταλαβαίνω, νόμιζα ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει θα είχες τελειώσει με τα παλιά», απορεί. Στο μεταξύ ο Αλέξης ανακαλύπτει ποια γυναίκα κρύβεται πίσω από τα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, από μια χαρακτηριστική της φράση. Η γυναίκα αυτή δεν είναι άλλη από τη Μαρία, τη μητέρα της Αθηνάς και θεία του.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Παρ’ όλα αυτά, αποφασίζει να αναλάβει δράση για να της κλείσει το στόμα. Ετσι χωρίς να χάσει χρόνο, έξαλλος, κανονίζει να πάρει ρεπό από την ταβέρνα για να κάνει μια «επίσκεψη» στη γυναίκα που τον ενοχλεί ανώνυμα για να τη σκοτώσει. Την ίδια στιγμή τη μεγάλη της ανησυχία για τον Αλέξη εκφράζει η Μαργαρίτα στη Μυρτάλη, μιλώντας της για τα βίαια ξεσπάσματά του: «Δεν ξέρω πια τι να κάνω. Είναι απρόβλεπτος, δεν ξέρεις πώς μπορεί να ξεσπάσει από τη μια στιγμή στην άλλη», υποστηρίζει, αλλά δεν γνωρίζει ότι η Μυρτάλη τα ξέρει όλα. Στο μεταξύ οι τσακωμοί της Ασπασίας και της Ειρήνης συνεχίζονται, ενώ ο Κωνσταντίνος λέει πάλι ψέματα στην Ισμήνη για ένα βραδινό ραντεβού στο γραφείο του και ενορχηστρώνει άλλη μια κομπίνα με τον Δημοσθένη.

Ο Ανδρέας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και πηγαίνει από το σπίτι της Αρετής για φαγητό, όπου έρχονται πολύ κοντά και… καταλήγουν να κάνουν έρωτα. Την ίδια ώρα η Ασπασία συνεχίζει να ασκεί πίεση στον Δημοσθένη, καθώς θέλει πάση θυσία να μάθει ποιος πήρε τα όργανα του γιου της: «Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνεις. Θέλω να μάθω πού χτυπάει η καρδιά του γιου μου, ποιος βλέπει με τα μάτια του», του λέει. Εν τω μεταξύ η Αναστασία για πρώτη φορά εμφανίζεται περιποιημένη στο ελαιοτριβείο και ο Αποστόλης το προσέχει: «Αναστασία μου, τι όμορφη που είσαι. Ετσι μπράβο, να φτιάχνεσαι, είσαι άλλος άνθρωπος», της τονίζει... Παράλληλα ο Στάθης και η Ιουλία επιστρέφουν από την Αθήνα πιο ευτυχισμένοι από ποτέ, ενώ η Ειρήνη συνεχίζει την παραβατική της συμπεριφορά και κλέβει ένα αντικείμενο από το μίνι μάρκετ, αλλά για κακή της τύχη τη βλέπει ο υπεύθυνος της ασφάλειας.

ΤΡΙΤΗ

Η Αθηνά προσπαθεί να πείσει τη Μαργαρίτα να επέμβει πιο άμεσα και δραστικά στο θέμα του Αλέξη: «Σε παρακαλώ, δεν καταλαβαίνεις ότι κινδυνεύεις; Κάνε κάτι άμεσα πριν το μετανιώσεις μετά», της επισημαίνει, όμως εκείνη δεν θέλει να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα: «Αθηνά μου, προσπαθώ με το μαλακό, αν το τραβήξω στα άκρα φοβάμαι ότι θα έχω τα αντίθετα αποτελέσματα», της απαντάει. Στο μεταξύ η Ειρήνη δίνει κατάθεση στο Τμήμα, αλλά δεν πτοείται από την πίεση του Κουράκου κι εκείνος, ελλείψει στοιχείων, αναγκάζεται να την αφήσει ελεύθερη, ενώ η Αρετή πηγαίνει στην ταβέρνα με τον Ανδρέα κι εκεί πέφτει πάνω στη Βασιλική και τον Φίλιππο, όπου σχεδόν του κάνει «μόστρα» τον νέο της σύντροφο.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ο Κωνσταντίνος δίνει τελεσίγραφο στον Δημοσθένη σχετικά με τη συνεργασία τους κι αυτός, για πρώτη φορά, υπόσχεται να τον απαλλάξει. Η Μαργαρίτα δεν μπορεί να συνέλθει από την επίθεση του Αλέξη και παραμένει ψυχρή απέναντί του, ενώ καχύποπτη είναι και η Μυρτάλη… Στο μεταξύ η Ασπασία βουλιάζει όλο και πιο πολύ στο πένθος και ζητά από τον Δημοσθένη να την απαλλάξει από τα πήγαινε έλα στη Σπάρτη: «Δεν θέλω να βγαίνω από το σπίτι. Πήγαινε και αγόρασέ της ένα αμάξι να πηγαίνει μόνη της, δεν με νοιάζει, εγώ τέλος», του λέει. Την ίδια ώρα, η Ειρήνη πλευρίζει τον Λεωνίδα και του δείχνει αμέσως ότι της αρέσει, ενώ η Αρετή, προκειμένου να πάρει το αίμα της πίσω, συστήνει τον Ανδρέα στον Στάθη ως τον νέο της σύντροφο: «Χάρηκα! Μπράβο, πολύ χαίρομαι για σένα Αρετή. Επιτέλους να μας αφήσεις ήσυχους», της λέει και φεύγει.

Διαβάστε επίσης: «Παναγιά μου δεν θα το αντέξω!» - Η τραγωδία που φέρνει τα πάνω κάτω

ΠΕΜΠΤΗ

Στο μεταξύ ο Αλέξης, πιεσμένος, αποφασίζει να πάρει το ρίσκο και ομολογεί τον φόνο του Γεράσιμου στη Μυρτάλη: «Εντάξει λοιπόν. Ναι, εγώ σκότωσα τον Γεράσιμο και καλά του έκανα. Δεν μετανιώνω καθόλου. Εξάλλου τον είχα προειδοποιήσει για το καλό του να μείνει μακριά από τη μάνα μου». Η Μυρτάλη, παρότι το είχε καταλάβει, σοκάρεται όταν τον ακούει να το παραδέχεται και να μιλάει έτσι και σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάει να τον καταδώσει στην αστυνομία. Ο Ισίδωρος πέφτει από τα σύννεφα όταν μαθαίνει πως η Αμαλία δεν είναι αυτό που φαίνεται και αλλάζει στάση απέναντί της. Μαθαίνει ότι όταν χώρισε, κατόρθωσε χωρίς να έχει παιδιά ή να είναι ανήμπορη, να πάρει δύο διαμερίσματα στην Αθήνα από τον πρώην άντρα της. Ο Ισίδωρος αμέσως καταλαβαίνει ότι αυτή η γυναίκα είναι πονηρή και αδίστακτη και μάλιστα με την πρώτη ευκαιρία τής δείχνει ότι ξέρει το παρελθόν της. Την ίδια στιγμή η Αντιγόνη δείχνει να ασφυκτιά από τις πιέσεις του Αρη να δουν τη σχέση τους πιο σοβαρά και η Ισμήνη υποψιάζεται πως είναι ζήτημα χρόνου να χωρίσουν.

Στο μεταξύ ο Κουράκος εντοπίζει τα αντισυλληπτικά της Ευτυχίας και συνειδητοποιεί πως δεν έχει πάρει στα σοβαρά τη σχέση τους: «Κάνεις λάθος, απλά θέλω να είμαι σίγουρη. Δεν θέλω να αναγκαστείς να είσαι μαζί μου επειδή θα μείνω έγκυος», ισχυρίζεται. Λίγο αργότερα ο Πότης και η Αννα, μόνοι και οι δύο, αποφασίζουν να πάνε μαζί για φαγητό. Εκεί που περπατάνε για την ταβέρνα περνάει μια μηχανή και πυροβολεί μια γυναίκα σχεδόν μπροστά τους. Αμέσως τηλεφωνούν στην αστυνομία και ο Κουράκος σπεύδει στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία και προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία, ζητώντας τους να περάσουν να καταθέσουν για όσα είδαν. Ο Ισίδωρος ανησυχεί για τη Μαρίνα, ενώ παράλληλα της έχει ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη, ενώ η Αρετή, με σκοπό να μπει στο μάτι του Στάθη, κάνει ερωτική εξομολόγηση στον Ανδρέα, η παρουσία του οποίου στη ζωή της εξυπηρετεί τα σχέδια και τους στόχους της. Την ίδια στιγμή η Μυρτάλη σκέφτεται ξανά να πάει και να καταγγείλει τον Αλέξη στην αστυνομία για τη δολοφονία τού Γεράσιμου.

Διαβάστε επίσης: Χωρίζουν και τα φτιάχνουν με άλλους! Εκείνη κάνει σχέση με τον Πότη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Ασπασία μιλάει στη Δήμητρα για κάτι που ανακάλυψε στο γραφείο τού Δημοσθένη, καθώς έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για πολλά πράγματα. Στο μεταξύ ο Ισίδωρος κάνει κουβέντα στη Μαρίνα και τελικά την πείθει να μπει συνδικαιούχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μάνου: «Εντάξει, θα το κάνω, αν και δεν το βρίσκω απαραίτητο. Θα μπω μόνο και μόνο επειδή το θέλετε», συμφωνεί. Στο μεταξύ η Ειρήνη κρατάει το φλερτ της με τον Λεωνίδα κρυφό, αλλά οι γονείς της το υποψιάζονται: «Πρόσεξε καλά, μην κάνεις ξανά τα ίδια, θα φύγεις από εδώ μέσα», την προειδοποιούν. Την ίδια στιγμή ο Φίλιππος και η Βασιλική βγαίνουν ραντεβού και κάνουν μια «τρέλα» για να αναζωπυρώσουν το πάθος τους, ενώ η Μυρτάλη πάει στην αστυνομία για να κάνει αίτηση για άδεια οπλοφορίας, τελικά όμως καταλαβαίνει ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο όσο νόμιζε... Λίγο αργότερα ο Στάθης και η Εύα συναντιούνται στον δρόμο και μιλάνε, από απόσταση όμως τους βλέπει ο Χρήστος και το παρεξηγεί! Την ίδια ώρα η Ιουλία ανακοινώνει στον Ισίδωρο:

«Θέλω να ξέρεις πως τον Ιούνιο παντρεύομαι με τον Στάθη κι επειδή ο γάμος μας θα είναι πολιτικός, καταλαβαίνεις ποιος θα τον κάνει. Απλά σου το λέω από τώρα για να αρχίσεις να το χωνεύεις σιγά- σιγά». Παράλληλα, το κρυφό ειδύλλιο Γιώργη-Ευτυχίας συνεχίζει να αποκαλύπτεται, καθώς ο Στάθης τους βλέπει να φιλιούνται και φυσικά το λέει στην Ιουλία: «Είδα τον πρώην άντρα σου με την Ευτυχία να φιλιούνται», της λέει και η Ιουλία δεν δείχνει καθόλου πικραμένη! Τέλος, η υιοθεσία της Αγγελικής εγκρίνεται και η μικρή είναι πλέον επίσημα μια Βρεττάκου!