Γη της ελιάς (2/3): «Είσαι τρελός;» - Αποκαλύπτονται όλα για τον Αλέξη

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Γη της ελιάς (2/3):  «Είσαι τρελός;» - Αποκαλύπτονται όλα για τον Αλέξη

Απόψε (2/3) στην δραματική σειρά του MEGA, «Γη της ελιάς» αναμένεται οι εξελίξεις να είναι καταιγιστικές. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η Αρετή, που θα συστήσει τον νέο της σύντροφο στον Στάθη, ενώ η Μυρτάλη είναι καχύποπτη με τον Αλέξη και η μητέρα του από την άλλη θα βρεθέι σε δύσκολη θέση.

Διαβάστε επίσης: MEGA: Η ανακοίνωση για το Μαύρο Ρόδο και την Γη της Ελιάς

Αναλυτιά οι αποψινές 2/3 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Ο Κωνσταντίνος δίνει τελεσίγραφο στον Δημοσθένη σχετικά με τη συνεργασία τους κι αυτός, για πρώτη φορά, υπόσχεται να τον απαλλάξει. Η Μαργαρίτα δεν μπορεί να συνέλθει από την επίθεση του Αλέξη και παραμένει ψυχρή απέναντί του, ενώ καχύποπτη είναι και η Μυρτάλη… Στο μεταξύ η Ασπασία βουλιάζει όλο και πιο πολύ στο πένθος και ζητά από τον Δημοσθένη να την απαλλάξει από τα πήγαινε έλα στη Σπάρτη: «Δεν θέλω να βγαίνω από το σπίτι. Πήγαινε και αγόρασέ της ένα αμάξι να πηγαίνει μόνη της, δεν με νοιάζει, εγώ τέλος», του λέει.

Την ίδια ώρα, η Ειρήνη πλευρίζει τον Λεωνίδα και του δείχνει αμέσως ότι της αρέσει, ενώ η Αρετή, προκειμένου να πάρει το αίμα της πίσω, συστήνει τον Ανδρέα στον Στάθη ως τον νέο της σύντροφο: «Χάρηκα! Μπράβο, πολύ χαίρομαι για σένα Αρετή. Επιτέλους να μας αφήσεις ήσυχους», της λέει και φεύγει.

Διαβάστε σοκαριστικό spoiler: Σπαραγμός για τον Μάνο - Μαρίνα και Ισίδωρος μαθαίνουν πως...

Τι θα δούμε αύριο Παρασκευή

Στο μεταξύ ο Αλέξης, πιεσμένος, αποφασίζει να πάρει το ρίσκο και ομολογεί τον φόνο του Γεράσιμου στη Μυρτάλη: «Εντάξει λοιπόν. Ναι, εγώ σκότωσα τον Γεράσιμο και καλά του έκανα. Δεν μετανιώνω καθόλου. Εξάλλου τον είχα προειδοποιήσει για το καλό του να μείνει μακριά από τη μάνα μου». Η Μυρτάλη, παρότι το είχε καταλάβει, σοκάρεται όταν τον ακούει να το παραδέχεται και να μιλάει έτσι και σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάει να τον καταδώσει στην αστυνομία.

Ο Ισίδωρος πέφτει από τα σύννεφα όταν μαθαίνει πως η Αμαλία δεν είναι αυτό που φαίνεται και αλλάζει στάση απέναντί της. Μαθαίνει ότι όταν χώρισε, κατόρθωσε χωρίς να έχει παιδιά ή να είναι ανήμπορη, να πάρει δύο διαμερίσματα στην Αθήνα από τον πρώην άντρα της. Ο Ισίδωρος αμέσως καταλαβαίνει ότι αυτή η γυναίκα είναι πονηρή και αδίστακτη και μάλιστα με την πρώτη ευκαιρία τής δείχνει ότι ξέρει το παρελθόν της. Την ίδια στιγμή η Αντιγόνη δείχνει να ασφυκτιά από τις πιέσεις του Αρη να δουν τη σχέση τους πιο σοβαρά και η Ισμήνη υποψιάζεται πως είναι ζήτημα χρόνου να χωρίσουν.

Διαβάστε επίσης: «Παναγιά μου δεν θα το αντέξω!» - Η τραγωδία που φέρνει τα πάνω κάτω

Στο μεταξύ ο Κουράκος εντοπίζει τα αντισυλληπτικά της Ευτυχίας και συνειδητοποιεί πως δεν έχει πάρει στα σοβαρά τη σχέση τους: «Κάνεις λάθος, απλά θέλω να είμαι σίγουρη. Δεν θέλω να αναγκαστείς να είσαι μαζί μου επειδή θα μείνω έγκυος», ισχυρίζεται. Λίγο αργότερα ο Πότης και η Αννα, μόνοι και οι δύο, αποφασίζουν να πάνε μαζί για φαγητό. Εκεί που περπατάνε για την ταβέρνα περνάει μια μηχανή και πυροβολεί μια γυναίκα σχεδόν μπροστά τους.

Αμέσως τηλεφωνούν στην αστυνομία και ο Κουράκος σπεύδει στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία και προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία, ζητώντας τους να περάσουν να καταθέσουν για όσα είδαν. Ο Ισίδωρος ανησυχεί για τη Μαρίνα, ενώ παράλληλα της έχει ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη, ενώ η Αρετή, με σκοπό να μπει στο μάτι του Στάθη, κάνει ερωτική εξομολόγηση στον Ανδρέα, η παρουσία του οποίου στη ζωή της εξυπηρετεί τα σχέδια και τους στόχους της. Την ίδια στιγμή η Μυρτάλη σκέφτεται ξανά να πάει και να καταγγείλει τον Αλέξη στην αστυνομία για τη δολοφονία τού Γεράσιμου.