Η Γη της Ελιάς (17/3): «Λυπάμαι γι’ αυτό που θα σας πω...» - Σπαραγμός για τον Μάνο

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η Γη της Ελιάς (17/3): «Λυπάμαι γι’ αυτό που θα σας πω...» - Σπαραγμός για τον Μάνο

Το αποψινό 17/3 επεισόδιο της σειράς Γη της Ελιάς είναι συγκλονιστικό. Μετά την απαγωγή του Μάνου όλοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, την ώρα που η Μυρτάλη φτάνει καταστάσεις στα άκρα λόγω της συμπεριφοράς της απέναντι από όλους.

Οι σημερινές 17/3 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς

Επεισόδιο 130

Η ώρα περνάει και η Μαρίνα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Μάνος δεν πέρασε να την πάρει από το ανθοπωλείο όπως είχαν συμφωνήσει. Απογοητευμένη και πιστεύοντας ότι μάλλον το ξέχασε ή έμπλεξε σε κάποια δουλειά, η Μαρίνα επιστρέφει στο σπίτι όπου βρίσκει μόνο τον Ισίδωρο: «Καλησπέρα, ο Μάνος δεν είναι εδώ; Τον περίμενα στο ανθοπωλείο να έρθει να με πάρει», του λέει. «Δεν ξέρω, Μαρίνα μου, τι να σου πω; Ο Μάνος έχει φύγει εδώ και ώρα από το σπίτι. Μην ανησυχείς, κάτι μπορεί να προέκυψε για δουλειά. Στάσου να τον πάρω ένα τηλέφωνο», της απαντά ο Ισίδωρος και τηλεφωνεί στον Μάνο, αλλά το τηλέφωνό του είναι απενεργοποιημένο. Η Μαρίνα αρχίζει να ανησυχεί και τον παίρνει κι αυτή αλλά εκείνος δεν απαντάει: «Ο Μάνος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό, να μη σηκώνει το τηλέφωνο, ό,τι δουλειά κι αν είχε», τονίζει στον Ισίδωρο. Την ίδια στιγμή η Βασιλική, θυμωμένη με τον Φίλιππο που πήρε μόνος του την απόφαση να διακόψει την αναβολή του, σηκώνεται και φεύγει από το σπίτι.

Δείτε επίσης: Τηλεθεατές δυστυχώς... - «Δεν θα είμαι στην τρίτη σεζόν»

Στο μεταξύ η Μυρτάλη, έξαλλη με την Αννα που της έριξε χαστούκι, πηγαίνει στην Αθηνά: «Απαιτώ να απολυθεί τώρα η Αννα. Μου επιτέθηκε και με χτύπησε. Δεν είναι δυνατόν όπως φαντάζεσαι να την κρατήσουμε και να την πληρώνουμε κιόλας. Θέλω να φύγει!», φωνάζει και η Αθηνά προσπαθεί να τη συνεφέρει: «Μυρτάλη, η Αννα είναι η καλύτερη υπάλληλός μας, τη συμπαθώ, είναι πολύ καλό κορίτσι. Σίγουρα κάποια παρεξήγηση θα έγινε», της λέει αλλά η Μυρτάλη είναι ανένδοτη. Ετσι η Αθηνά καλεί την Αννα και της ζητά εξηγήσεις. Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης ρίχνει δόλωμα στον Αρη, ο οποίος βρίσκεται σε απόγνωση και του χρωστάει λεφτά, προκειμένου να τον μπλέξει στις σκοτεινές δουλειές του.

Διαβάστε επίσης: "Έσκασε" μόλις: Η είδηση για την Γη της Ελιάς που αφορά όλους τους τηλεθεατές

Στο μεταξύ, οι απαγωγείς κλείνουν τον Μάνο σε μια αποθήκη, ενώ εκείνος προσπαθεί να αντισταθεί και ρωτάει συνεχώς: «Τι θέλετε από μένα, ποιοι είστε;». Ωστόσο, παρά την έντονη αντίδρασή του, οι απαγωγείς δεν αποκαλύπτουν ακόμα τις προθέσεις τους. Την ίδια στιγμή στο σπίτι η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται πλέον ανησυχητική. Οσο οι ώρες περνούν, ο Ισίδωρος και η Μαρίνα αρχίζουν να φοβούνται για τη ζωή του Μάνου: «Αποκλείεται να έχει πάθει κάτι με το αυτοκίνητο, θα το ξέραμε», καθησυχάζει τη Μαρίνα, η οποία έτοιμη να βάλει τα κλάματα λέει: «Τέλος, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, θα πάρω την αστυνομία».

Ετσι καλούν τον Κουράκο και του αναφέρουν την εξαφάνιση του Μάνου: «Εχει να εμφανιστεί ώρες. Ούτε τηλέφωνο σηκώνει. Κάτι έχει γίνει», του τονίζουν και ο αστυνόμος τούς συμβουλεύει: «Αυτό που θέλω από εσάς είναι να μη μιλήσετε σε κανέναν». Αμέσως ο Κουράκος μαζί με τη Δήμητρα ξεκινούν τις έρευνες, που τους οδηγούν στο σίγουρο συμπέρασμα ότι ο Μάνος Βρεττάκος έχει απαχθεί. Ετσι πηγαίνουν και ανακοινώνουν στη Μαρίνα και τον Ισίδωρο: «Λυπάμαι γι’ αυτό που θα σας πω, αλλά όπως όλα δείχνουν, είμαστε βέβαιοι ότι ο Μάνος έχει πέσει θύμα απαγωγής». Στο άκουσμα και μόνο αυτής της είδησης, τόσο ο Ισίδωρος όσο και η Μαρίνα καταρρέουν.

Η κατάληξη του Μάνου μετά την απαγωγή του

Ενώ ο Μάνος κρατείται ακόμα από τους απαγωγείς, η ώρα που θα βρεθεί και πάλι ελεύθερος φτάνει, καθώς η αστυνομία κινείται παράλληλα με την οικογένεια και στήνει μια δύσκολη επιχείρηση απελευθέρωσης!

Από την Μαρία Μεταξητινού και το TV24

Ο Μάνος συνεχίζει να βρίσκεται στα χέρι των απαγωγέων, ενώ όλη η οικογένειά του τρέμει για τη ζωή του και προσπαθεί να διαχειριστεί τις διαπραγματεύσεις με τους κακοποιούς, χωρίς να μπλέξει την αστυνομία, από φόβο. Στο μεταξύ οι ώρες περνάνε και οι απαγωγείς δεν επικοινωνούν με τους Βρεττάκους, γεγονός που ανησυχεί τη Μαρίνα, η οποία ρίχνει ευθύνες στον Ισίδωρο: «Συγγνώμη που θα σας το πω, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τη ζωή του Μάνου. Σταματήστε πια με τις διαπραγματεύσεις. Το έχετε παρατραβήξει δεν θα μας βγει σε καλό», του λέει θυμωμένη.

Την ίδια στιγμή ο Μάνος δεν κάθεται ήσυχα και αρχίζει τους τσαμπουκάδες με τους απαγωγείς του, οι οποίοι αποφασίζουν να του δώσουν ένα γερό μάθημα: «Τι κάνεις ρε, πουλάς τσαμπουκά;», τον ρωτάνε και τον ξυλοφορτώνουν άσχημα. Λίγο αργότερα οι απαγωγείς στέλνουν στους Βρεττάκους βίντεο με τον Μάνο αιμόφυρτο και μελανιασμένο. Οταν αντικρίζουν την εικόνα του, ο Ισίδωρος και η Μαρίνα καταρρακώνονται: «Παναγία μου, τον χτύπησαν, δεν αστειεύονται, δεν βλέπετε; Δώστε τους ό,τι ζητάνε, θα τον σκοτώσουν», ικετεύει κλαίγοντας η Μαρίνα και έτσι ο Ισίδωρος αποφασίζει να ενδώσει στις εντολές των απαγωγέων: «Είμαστε εντάξει, θα πάρετε ό,τι ζητήσετε, φτάνει να μου παραδώσετε τον γιο μου ζωντανό», τους λέει.

Γη της Ελιάς Μάνος

Ωστόσο ο Ισίδωρος δεν έχει όλο το ποσό των λύτρων και προσπαθεί να βρει τα υπόλοιπα χρήματα, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Μετά από πολύ κόπο και με τη βοήθεια των δικών του, μαζεύει τα λεφτά και επικοινωνεί με τους απαγωγείς οι οποίοι του κλείνουν ραντεβού με μια προϋπόθεση: «Τα λεφτά θα μας τα φέρει η γυναίκα του και κοίτα μην κάνετε καμιά βλακεία, γιατί δεν θα τον ξαναδείτε ζωντανό», τον προειδοποιούν. Η διαδικασία για την παράδοση των λύτρων ξεκινά, με τη Μαρίνα να αναλαμβάνει το δύσκολο εγχείρημα μόνη της, έπειτα από τη διαταγή των απαγωγέων.

Ο Κουράκος, ωστόσο, παρακολουθεί τα πάντα από απόσταση. Μόλις η κοπέλα φτάνει με το αυτοκίνητο στην έρημη περιοχή όπου θα γίνει η ανταλλαγή, αναλαμβάνει δράση η αστυνομία. Αφού τους αφήνει να πλησιάσουν, γίνεται η επέμβαση και αρχίζει ένας ανελέητος «πόλεμος», όπου υπάρχουν θύματα. Η Μαρίνα έντρομη φοβάται για την ζωή του Μάνου, αλλά οι απαγωγείς στον φόβο για να μην συλληφθούν όλοι, αφήνουν τον Μάνο. Η αστυνομία συλλαμβάνει κάποιον από αυτούς, ενώ ένας ακόμη πέφτει νεκρός!

Δείτε όμως εδώ ποιος είναι ο απαγωγέας του!!