Έρωτας Φυγάς: «Σταμάτα πια, δεν αντέχω άλλο» - Ξυπνούν οι μνήμες του βιασμού! Το όπλο του φόνου στα χέρια του...

Οι εβδομαδιαίες (3/4 -7/4) εξελίξεις της σειράς του OPEN

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς: «Σταμάτα πια, δεν αντέχω άλλο» - Ξυπνούν οι μνήμες του βιασμού! Το όπλο του φόνου στα χέρια του...

Αυτή την εβδομάδα στον Έρωτα Φυγά του OPEN θα γίνει μεγάλος χαμός, καθώς ο Μάρκος με την Αλεξάνδρα ζουν στιγμές ευτυχίας και σχεδιάζουν μια ζωή μακριά από το Κιάρι, την ώρα που ο Στέφανος σκέφτεται το αν πρέπει να ενημερώσει τη Μαργέτα ή όχι.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις (3/4 - 7/4) του Έρωτα Φυγά

Δευτέρα 3/4

Ο Ιάσoνας, μετά τον έντονο τσακωμό του με την Αλεξάνδρα, είναι αποφασισμένος να της δώσει χώρο και ελευθερία για να καταφέρει να την κερδίσει ξανά. «Εχουν γίνει πολλά μεταξύ μας. Ομως δεν θέλω να σε χάσω. Θέλω να κάνουμε μια νέα αρχή», της λέει. Μάλιστα, δεν διστάζει να σταθεί ενάντια στη Μαργέτα, που δεν χάνει ευκαιρία για να του υπενθυμίζει ότι η Αλεξάνδρα δεν είναι

άξια της εμπιστοσύνης του. «Μην της δίνεις τόση ελευθερία. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να το σκάσει», του υπενθυμίζει. «Μητέρα, φτάνει. Αρκετά. Είδαμε πού φτάσαμε με το να την κρατάμε κλεισμένη στο σπίτι», τη διακόπτει εκείνος μη αναιρώντας την απόφασή του. Στο μεταξύ ο Στέφανος δέχεται μια αναπάντεχη πρόταση από τους επιχειρηματίες της περιοχής για να πολιτευτεί. Ωστόσο όλο αυτό δεν είναι παρά ένα ακόμη οργανωμένο σχέδιο του Κοντογιάννη για να τον βγάλει από τη μέση.

Παράλληλα η αλήθεια πίσω από το ατύχημα της Γεωργίας αποκαλύπτεται και ο Ιάσονας παίρνει δραστικά μέτρα για να τιμωρήσει όσους είπαν ψέματα και κατηγόρησαν άδικα την Αλεξάνδρα. «Θα φύγουν τώρα από το Κιάρι. Θα τα μαζέψουν μια και καλή και δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους εδώ», ανακοινώνει στη μητέρα του. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Μάρκος συναντά κρυφά την Αλεξάνδρα, η οποία ακούει από τα χείλη του αυτό που πάντα ονειρευόταν. «Πότε δεν έπαψα να σε αγαπώ. Είσαι η γυναίκα της ζωής μου. Θέλω να φύγουμε από εδώ και να ζήσουμε για πάντα μαζί». Ομως νιώθει μπερδεμένη. Του ζητάει χρόνο να το σκεφτεί.

Διαβάστε επίσης: «Μετά τον βιασμό της η Ρηνιώ...» - Αποκλειστική αποκάλυψη!

Τρίτη 4/4

Η Γεωργία ανακοινώνει στον Στρατή πως η Μαργέτα τους διώχνει από το αρχοντικό. Ξεκινάνε για να πάνε να μείνουν σε ένα ερείπιο που έχει στις καλύβες, αλλά ο Στρατής πάει και μιλάει με τον Κοντογιάννη. «Μην ανησυχείς. Θα σε βοηθήσω εγώ. Μπορείς να βασιστείς πάνω μου», του λέει και του δίνει τα κλειδιά του εξοχικού του για να πάνε εκεί να μείνουνε για λίγο καιρό. Στο μεταξύ ο Ιάσονας μαθαίνει ότι όσο ήταν στη φυλακή η μητέρα του πούλησε το κτήμα στη Βοϊδοκοιλιά στον Παράσχο, ενώ ο Μάρκος πάει και βρίσκει την Αλεξάνδρα. Την παρακαλεί να του πει το «ναι» για να φύγουνε μαζί. «Είναι ο μόνος τρόπος. Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο μια ζωή που δεν θέλουμε. Μας αξίζει η ευτυχία», είναι τα λόγια του. Εκείνη δυσκολεύεται γιατί δεν θέλει να βάλει σε κίνδυνο τα παιδιά της, αλλά τελικά υποκύπτει. «Ναι, να φύγουμε. Αφού θα έχουμε ο ένας τον άλλον δεν φοβάμαι για τίποτα», του λέει.

Την ίδια ώρα ο Ιάσονας καταλαβαίνει πως η γυναίκα του λείπει κι αρχίζει να την ψάχνει στον κήπο όπου βρίσκεται με τον Μάρκο, αλλά δεν τους ανακαλύπτει.

Τετάρτη 5/4

Η Αλεξάνδρα, πανευτυχής, σχεδιάζει με τον Μάρκο να φύγουν μαζί. «Θα τα κανονίσω όλα. Εχω δικούς μου ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν. Εσύ αυτές τις ημέρες να συμπεριφέρεσαι φυσιολογικά», τη συμβουλεύει.

Εντωμεταξύ, το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Φίλιππος βρίσκεται, κάτι που αναστατώνει τον Κοντογιάννη. Παράλληλα, με μια αφορμή, ξυπνάνε στην Αννα μνήμες του βιασμού της, κλονίζοντάς την, ενώ η ζήλια του Νικόλα τη φέρνει στα όριά της. «Σταμάτα πια. Δεν αντέχω άλλο», του φωνάζει. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, Στρατής και Γεωργία σκέφτονται να πάνε μετανάστες στην Αμερική. «Τόσοι βρήκαν την τύχη τους. Μπορεί κι εμείς να τα καταφέρουμε», ελπίζει η γυναίκα. Αργότερα Μάρκος και Ιάσονας καταλήγουν να πιαστούν στα χέρια σε μια τυχαία τους συνάντηση, ενώ ο Στέφανος δέχεται έντονη προτροπή να πολιτευτεί, γεγονός που βρίσκει ύποπτο, λόγω του ποινικού του μητρώου.

Πέμπτη 6/4

Η διοργάνωση της μεγάλης γιορτής στο αρχοντικό για την αποφυλάκιση του Ιάσονα είναι η ευκαιρία που έψαχνε η Αλεξάνδρα για να θολώσει τα νερά πριν το σκάσει με τον Μάρκο. Ο Στρατής και η Γεωργία που έχουν βρει στέγη στο εξοχικό του Κοντογιάννη αρνούνται την πρόσκληση των Δεμερτζήδων να επιστρέψουν στο αρχοντικό. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η χωροφυλακή συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω δύο βιαστές και ο Μιχάλης πιστεύει πως ήρθε η στιγμή για τη δικαίωση της κόρης του. Η Χαρά πάλι βρίσκει την Ελπίδα και την ενημερώνει ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού για τον θάνατο του Μήτσου.

Διαβάστε επίσης: Σούπερ αποκλειστικό - Ευγενία και Αλεξάνδρα παρατούν τον Μάρκο!

Παρασκευή 7/4

Μάρκος και Αλεξάνδρα κανονίζουν ρομαντική απόδραση στην Καλαμάτα, λίγο πριν το ταξίδι τους. Ολα φαντάζουν ιδανικά, ωστόσο ο κίνδυνος παραμονεύει.

Ετσι προσπαθούν να επισπεύσουν τη φυγή τους. Ο Στέφανος γνωρίζει για τα σχέδιά τους και έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση για το αν πρέπει να ενημερώσει την Μαργέτα ή όχι. Στο μεταξύ ο Στρατής και η Γεωργία ξεκινάνε δουλειά στην ψησταριά του Νικητέα αλλά τα πράγματα αποδεικνύονται πιο δύσκολα απ’ ό,τι περιμένανε…