Μαύρο Ρόδο (2/4): «Βλέπεις ότι δεν είναι για σένα;» - Η Ελισάβετ χάνεται στο καρναβάλι και σε μία στιγμή αδυναμίας ο Γεράσιμος...

Ανατρεπτικό το νέο επεισόδιο!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μαύρο Ρόδο (2/4): «Βλέπεις ότι δεν είναι για σένα;» - Η Ελισάβετ χάνεται στο καρναβάλι και σε μία στιγμή αδυναμίας ο Γεράσιμος...

Μεγάλη αναμπουμπούλα θα δημιουργηθεί στο αποψινό (2/4) επεισόδιο της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο, καθώς ο Πέτρος θα αρχίσει να δείχνει μία άλλη συμπεριφορά προς την Ελισάβετ, την ώρα που εκείνη θα βρίσκεται χαμένη μέσα στο καρναβάλι και μπροστά της θα βρεθεί ο Γεράσιμος (δείτε εδώ πώς θα χωρίσει με τον Πέτρο και ποιος θα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας).

Όλα όσα θα δούμε απόψε (2/4) στο Μαύρο Ρόδο

Η ζωή της Ελισάβετ και του Πέτρου στην Πάτρα δείχνει να κυλάει ομαλά, με εξαίρεση τις συνεχόμενες επεμβάσεις του Γεράσιμου στην κοινή τους ζωή. Η τελευταία πράξη, όμως, που έκανε κολλώντας αφίσες του Διακοσάββα στην εξώπορτα του σπιτιού της, όχι μόνο εξόργισε την ίδια αλλά και τον Λευτέρη, που ζητάει εξηγήσεις από τον νεαρό. «Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πετύχεις; Μείνε μακριά από την κόρη μου και σταμάτα να επεμβαίνεις στη ζωή της! Δεν σε αφορά το τι θα κάνει, τέλος», του ξεκαθαρίζει. Εκείνος όμως του λέει: «Εγώ μόνο το καλό της Ελισάβετ θέλω και τίποτε άλλο, να γυρίσει εκεί που ανήκει», και ο Γεράσιμος του απαντάει: «Πες μας τώρα ότι εσύ θέλεις το καλό της Ελισάβετ περισσότερο από εμένα! Είδαμε και το δικό σου το καλό!

Η συζήτηση τελείωσε, άφησέ την ήσυχη». Ο Θέμης δεν πείθεται από τις εξηγήσεις του Ζαμάνου σχετικά με την εξαφάνιση του παιδιού της Φιλαρέτης, ενώ ο Βίκος, μετά τη συνάντησή του με την πρώην ηγουμένη, προτείνει συνεργασία στη Γιάννα. Στο μοναστήρι, η Αυξεντία δεν υπακούει στις εντολές της Κασσιανής κάνοντάς την έξαλλη. Η Αλεξία μεταφέρει πληροφορίες στον Βίκο για την υπόθεση του Ζαμάνου. Στο μεταξύ, η Ελισάβετ δέχεται, μετά από επιμονή του Πέτρου, να τον ακολουθήσει στο καρναβάλι.

Ομως, εκεί τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά καθώς η νεαρή χάνεται στο πλήθος και ο Πέτρος βρίσκεται σε απόγνωση που δεν μπορεί να τη βρει και χάνει τις ελπίδες του. Τελικά ο Γεράσιμος, που έχει γίνει η σκιά της, καταφέρνει να την εντοπίσει και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το περιστατικό αυτό προς όφελός του: «Βλέπεις ότι δεν είναι για εσένα η μεγάλη πόλη; Δεν έχεις μάθει έτσι, Ελισάβετ! Εσύ είσαι ταγμένη στην εκκλησία, τι δουλειά έχεις να παρασύρεσαι από όλα αυτά; Βασικά δεν παρασύρεσαι μόνη σου, αυτός σε παρασύρει. Γύρνα πίσω στη Γερακιανή, εκεί ανήκεις και το ξέρεις πολύ καλά». Η Ελισάβετ του απαντάει: «Γεράσιμε, σε παρακαλώ πολύ άσε με και μη μου κάνεις υποδείξεις τι θα κάνω», ωστόσο η κοπέλα σκέφτεται σοβαρά τα λόγια του. Μόνο που τα όσα νιώθει για τον Πέτρο είναι πολύ πιο δυνατά για να την κάνουν να φύγει.

Η Θάλεια, μετά από υποδείξεις του Βίκου, τοποθετεί μια κρυφή κάμερα στο γραφείο του Θέμη. Η Πολυξένη συναντάει τον Μπόγρη και μιλάνε για τα κτήματα της μονής. «Είμαστε στην ίδια πλευρά, Γιώργο. Δεν πρόκειται να αφήσω την ευκαιρία με τα κτήματα ανεκμετάλλευτη, θέλω κι εγώ μερίδιο να φτιάξω το μέλλον μου με δικά μου χρήματα και όχι με του Λευτέρη. Εννοια σου όμως και έχω τον τρόπο να κάνω τον Λευτεράκη να τρέχει», του λέει και του εκμυστηρεύεται τα σχέδιά της σε σχέση μ’ εκείνον και τα κτήματα. Στο μοναστήρι, η Φιλαρέτη θα έρθει αντιμέτωπη με μια επίσκεψη που θα την ταράξει πολύ. Πρόκειται για τον Ζαμάνο, που ούτε λίγο ούτε πολύ της λέει να σταματήσει να ψάχνει για το παιδί της καθώς αυτό είναι νεκρό! Εκείνη όμως μέσα της ξέρει ότι το παιδί της ζει!