«Είσαι τελειωμένος τώρα πια» - Σοκ στο Μαύρο Ρόδο! Βάφει τα χέρια του με αίμα;

Καταιγιστικές οι επόμενες 23-27/4 εξελίξεις της σειράς του MEGA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Είσαι τελειωμένος τώρα πια» - Σοκ στο Μαύρο Ρόδο! Βάφει τα χέρια του με αίμα;

Χαμός αναμένεται να γίνει στα επόμενα 23-27/4 επεισόδια της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο καθώς μετά την προδοσία του Πέτρου, η Ελισάβετ επιστρέφει ως καλόγρια στο μοναστήρι. Ο Γεράσιμος τρελαίνεται από τη χαρά του, ο Πέτρος είναι σε απόγνωση και ο Λευτέρης απογοητεύεται που χάνει ξανά την κόρη του. Στο μεταξύ ο Καστρινός προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στο μαγαζί και την οικογένειά του.

Οι επόμενες 23-27/4 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Ο Γεράσιμος, παρά τις διαβεβαιώσεις στον Λευτέρη πως έχει σβήσει τις επίμαχες φωτογραφίες του Πέτρου από το πάρτι, εκείνος χωρίς να χάσει ευκαιρία τις στέλνει στην Ελισάβετ, αλλά εκείνη καθυστερεί επίτηδες να δει το μήνυμά του. «Μου έστειλε ο Γεράσιμος μήνυμα. Θα θέλει να μου πάλι να γυρίσω στο μοναστήρι”» λέει στην Αυξεντία και εκείνη της απαντάει: «Είναι δική σου η απόφαση τι θα κάνεις. Ανοιξέ το να δεις τι σου γράφει πρώτα».

Οταν το ανοίγει, η κοπέλα σοκάρεται με αυτό που βλέπει και έρχεται αντιμέτωπη με την πιο σκληρή αλήθεια και με μια απόφαση που δεν μπορεί άλλο να αναβάλλει. Η Ελισάβετ νιώθει προδομένη καθώς θυσίασε την αγάπη του Θεού για την αγάπη ενός ανθρώπου ο οποίος δεν τη σεβάστηκε. «Πάμε πίσω στο μοναστήρι! Δεν έχω καμία δουλειά σ’ αυτόν τον κόσμο, ανήκω μόνο στην αγκαλιά του Κυρίου», λέει στην Αυξεντία και εκείνη προσπαθεί να της αλλάξει γνώμη: «Δεν είναι καθόλου σωστό αυτό που έκανε ο Πέτρος, αλλά θέλω να σκεφτείς πολύ σοβαρά την απόφασή σου! Πιστεύω πως είσαι θυμωμένη και δεν σκέφτεσαι καθαρά».

Ομως η Ελισάβετ επιμένει και η Αυξεντία δεν έχει παρά να την ακούσει και να την ακολουθήσει. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η Αλεξία με την Κύρα βρίσκονται στο γραφείο του Καστρινού. Ο Θέμης δεν θα τις αφήσει να φύγουν αν δεν μάθει τι συζητούσαν: «Εχω πολλή υπομονή να κάτσω ώρες ατελείωτες εδώ μέχρι να μου πείτε τι συζητούσατε και τι δεν πρέπει να μάθω! Ακούω, ποια από τις δύο θα μιλήσει;», τις ρωτάει. Στο μοναστήρι, η Φιλαρέτη παραλαμβάνει τη μήνυση του Ζαμάνου και η Κασσιανή την πιέζει να της πει πού βρίσκεται το κλειδί για το κελί των κειμηλίων: «Είναι το μόνο που δεν μου παρέδωσες όταν ανέλαβα τη θέση της ηγουμένης. Εκτός κι αν κρύβεις κάτι εκεί που δεν θέλεις να μαθευτεί».

Διαβάστε επίσης: Λουκία Παπαδάκη: «Η Κύρα θα κάνει...» - Η αποκάλυψη της ηθοποιού για το τέλος του Μαύρου Ρόδου

Ο Πέτρος σε απόγνωση

Την ίδια ώρα, ο Πέτρος στο γραφείο μαθαίνει ότι η παρέα του γνώριζε για τη μεταμφίεση των δυο του φίλων σε καλόγριες και εκρήγνυται: «Ρε, είστε τέρμα ηλίθιοι, έτσι; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν με σταματήσατε;», τους λέει και ο Παναγιώτης του απαντάει: «Εκανες ό,τι κάναμε κάθε φορά, ρε Πέτρο! Τι να σε σταματούσαμε; Επινες το ένα ποτό μετά το άλλο, τι να κάναμε;». Ομως, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή όταν μαθαίνει πως υπάρχουν και φωτογραφίες του που κυκλοφορούν στα social media: «Ωραία, υπάρχουν και φωτογραφίες! Οσο πάει γίνεται και χειρότερο! Εχετε καταλάβει τι θα συμβεί αν τις δει αυτές τις φωτογραφίες η Ελισάβετ;» και εκείνοι του λένε: «Γιατί, έχει social η Ελισάβετ και θα σκρολάρει να δει;». Εκείνος φεύγει και πάει σπίτι να βρει την Ελισάβετ και υπόσχεται στον εαυτό του πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό.

Μόνο που όταν μπαίνει στο σπίτι, εκείνη λείπει και δεν απαντά στα τηλεφωνήματά του. Ο Πέτρος γίνεται κουρέλι και η Αλεξία αναλαμβάνει να τους τα ξαναβρεί: «Τη μια χαζομάρα μετά την άλλη κάνεις! Πόσο δύσκολο δηλαδή σου ήταν να μείνεις κόσμιος και να μην κάνεις πάλι καραγκιοζιλίκια με τους φίλους σου; Θα της μιλήσω και θα προσπαθήσω να την πείσω να σε συγχωρέσει, αλλά δεν σου υπόσχομαι και πολλά», του επισημαίνει. Στο μεταξύ, οι συνομιλίες του Ζαμάνου με τη Χρονά πέφτουν στα χέρια του Θέμη, ενώ ο Βίκος ζητάει από τη Βέτα να του φέρει τον Μαγγίνα για να μιλήσουν. Ο Σαράντος δείχνει στον Λευτέρη το μυστηριώδες mail που έχει λάβει και που τον αφορά! Ο Λευτέρης ξέρει πως πίσω από αυτό κρύβεται η Πολυξένη και αποφασίζει να τα πει ξανά μαζί της...

Ο Γεράσιμος φεύγει για Σουηδία

Η Κασσιανή, βλέποντας το δημοσίευμα για την Ελισάβετ σχετικά με το πάρτι του Πέτρου και τις... καλόγριες, αποφασίζει να ζητήσει από τον μητροπολίτη να βγάλει ανακοίνωση προκειμένου το μοναστήρι να διαχωρίσει τη θέση του. Στο μεταξύ, ο Μανόλης προτείνει στην Ευτυχία να στείλουν τον Γεράσιμο στο εξωτερικό για να ξεκολλήσει το μυαλό του από την Ελισάβετ. «Θα διώξουμε μακριά το παιδί μας, αλλά είναι η μόνη λύση, Ευτυχία! Βλέπεις ότι όσο πάει γίνεται και χειρότερα όσο μένει εδώ», της τονίζει και εκείνη με βαριά καρδιά αναγκάζεται να δεχτεί για να σωθεί το παιδί της. Η Αλεξία επικοινωνεί με την Ελισάβετ, αλλά εκείνη της λέει:

«Θέλω να μου στείλεις σε παρακαλώ τη μαντίλα μου, την ξέχασα στην Πάτρα». Τότε η Αλεξία με τον Πέτρο καταλαβαίνουν πως εκείνη και η Αυξεντία γύρισαν στο μοναστήρι, ενώ ο Πέτρος βρίσκει ένα γράμμα από την Ελισάβετ, η οποία του ζητά να μην την ενοχλήσει ποτέ ξανά. Τρελαμένος σπεύδει στη Γερακιανή να την αποτρέψει από το να γίνει ξανά μοναχή. Μάταια όμως! Η προδοσία που νιώθει η Ελισάβετ είναι μεγάλη. Στο μεταξύ, ο Γεράσιμος έχει σχεδόν πειστεί να φύγει από το χωριό και να πάει στη Σουηδία, όταν ακούει τον Μήτσο να λέει στον Λευτέρη ότι είδε την Ελισάβετ να γυρνά στο μοναστήρι. Ο Λευτέρης είναι απογοητευμένος, ενώ ο Γεράσιμος πετάει από τη χαρά του!

Οι επόμενες 23-27/4 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο 

Προχωρά η κουρά της Ελισάβετ

Η Κασσιανή ζητάει από τον μητροπολίτη την απομάκρυνση της Ελισάβετ από τη μονή, ενώ εκείνη τον εκλιπαρεί για συγχώρεση και του ζητάει να πραγματοποιηθεί η κουρά της. Και παρά την επιμονή της Κασσιανής, ο μητροπολίτης φαίνεται πως θα επιτρέψει στην Ελισάβετ να παραμείνει στο μοναστήρι: «Κόρη μου, δεν είχες ζήσει την κοσμική ζωή ποτέ σου! Το γεγονός ότι την έζησες, έστω και για λίγο, αλλά αποφάσισες να γυρίσεις ξανά στον οίκο του Θεού, αυτό σημαίνει πως είσαι πια σίγουρη για την απόφασή σου». Εκείνη τρέχει να ευχαριστήσει τον Αϊ-Γιώργη και μέσα στον ναό θα έρθουν πολύ κοντά με τον Γεράσιμο, ο οποίος σπεύδει εκεί για να τη συναντήσει. Στο χωριό ο Πέτρος υποφέρει μην μπορώντας να βρει τρόπο να επικοινωνήσει με την Ελισάβετ. Ετσι της στέλνει ένα γράμμα, το οποίο η κοπέλα βρίσκει μυστηριωδώς στο κελί της.

Η Φιλαρέτη αρχίζει και πάλι να αισιοδοξεί για την εύρεση του γιου της όταν της μεταφέρει ο Θέμης όσα έμαθε, την ώρα που ο τελευταίος επικοινωνεί με τον Ζαμάνο και απαιτεί να του τα πει όλα: «Εχω στα χέρια μου όλες τις συνομιλίες σας με τη Χρονά! Δεν νομίζω να θέλεις να βγει κάτι από όλα αυτά στη δημοσιότητα! Μεγάλη ζημιά την καριέρα της κόρης σου, αν μαθευτεί πως ο πατέρας της είναι εκβιαστείς και δολοφόνος, σωστά; Λοιπόν πες τα μου όλα! Από την αρχή μέχρι τώρα, τι έχει γίνει με αυτό το παιδί; Πού βρίσκεται; Ποιος είναι;». Μόνο που ο Ζαμάνος αρνείται κατηγορηματικά να ανοίξει το στόμα! Ο Θέμης όμως έχει κι άλλη τακτική... Την ίδια ώρα, η Θάλεια επισκέπτεται τον Βίκο και πέφτει πάνω στον Μαγγίνα που θέλει να εκδικηθεί τον Λουκά επειδή τον είχε μαχαιρώσει. Στη συνέχεια εκείνη ενημερώνει τον αγαπημένο της και ο Λουκάς βρίσκεται σε πανικό όταν καταλαβαίνει πως πλησιάζει τα ίχνη του.

Διαβάστε επίσης: «Βρήκαν αιμαγγειώματα στο συκώτι μου! Δεν μπορούσα να ανασάνω» - Συγκλονίζει ο ηθοποιός από το Μαύρο Ρόδο που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού

Μαγγίνας και Καστρινός αντιμέτωποι

Ο Σταυρίνος σχεδιάζει να ξαναπιάσει τη δουλειά που είχε πριν το ατύχημα. Ο Βίκος ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να θολώσει τα νερά του Καστρινού, με άτομο που θα μεταφέρει ψεύτικες πληροφορίες για τη δολοφονία της Αγγελικής. Μόνο που στο μαγαζί του Καστρινού η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, αφού ο Μαγγίνας που έχει εντοπίσει τον Λουκά, τον έχει στριμώξει πολύ άσχημα: «Πουλάκι μου, κοίτα τύχη βουνό! Αλλού σ’ έψαχνα, στην Πάτρα σε βρήκα! Είσαι τελειωμένος τώρα πια», τον απειλεί και η Θάλεια προσπαθεί να βοηθήσει. Στην αντίδραση του Λουκά θα δει ένα πρόσωπο που δεν έχει δει ξανά: «Εξαφανίσου! Μην μπλέκεις στις δουλειές μου». Ο Θέμης φτάνει εκεί και προσπαθεί να βάλει μια τάξη στο μαγαζί του, όταν στην καρέκλα του γραφείου του θα βρεθεί ο Μαγγίνας. «Εμαθα ζητάς απαντήσεις για τον φόνο της γυναίκας σου! Εγώ θα σου τις δώσω», του λέει. Η Βετάρα εμφανίζεται από το πουθενά στην είσοδο. Ο Σταυρίνος κάνει μια πρόταση στην Ολγα και ο Σαράντος στη Γιάννα.