Μια εγκυμοσύνη «βόμβα» και μια φρικτή δολοφονία - Οι δυο σκηνές στο Μαύρο Ρόδο που θα σοκάρουν

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μια εγκυμοσύνη «βόμβα» και μια φρικτή δολοφονία - Οι δυο σκηνές στο Μαύρο Ρόδο που θα σοκάρουν

Νέα εβδομάδα έρχεται με ολοκαίνουρια επεισόδια για την αγαπημένη σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο και δεν θα θέλετε να χάσετε επεισόδιο, καθώς θα προβληθούν δύο σκηνές που θα συγκλονίσουν! Ο Βίκος πιστεύει πως έχει καταφέρει να αποπροσανατολίσει τον Θέμη, αλλά η Κύρα δεν πείθεται με όλα αυτά και συνεχίζει τις έρευνες. Από την άλλη ο Πέτρος μάταια προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Ελισάβετ, η οποία μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε μισολιπόθυμη κατάσταση και εκεί μαθαίνει πως είναι έγκυος.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις του Μαύρου Ρόδου (30/4 - 5/5)

Ο Πέτρος, καταρρακωμένος από τη φυγή της Ελισάβεςτ και την επιστροφή της στο μοναστήρι, προσπαθεί με κάθε τρόπο να έρθει σε επικοινωνία μαζί της, αλλά μάταια. Την ίδια ώρα ο Σαράντος, σίγουρος για τα όσα νιώθει για τη Γιάννα, της δίνει δαχτυλίδι αρραβώνα και τη ζητάει σε γάμο: «Θα με παντρευτείς; Ξέρω είναι νωρίς ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος για τα όσα νιώθω. Αν θέλεις χρόνο να το σκεφτείς, φυσικά δεν έχω αντίρρηση, όπως και το να μου πεις όχι θα το καταλάβω», της λέει και εκείνη δέχεται και το φοράει.

Στην Πάτρα, η Αλεξία τυφλωμένη πια από τον έρωτά της για τον Βίκο, δεν διστάζει να δώσει πληροφορίες στον εχθρό του πατέρα της για τον εγκέφαλο της δολοφονίας της Αγγελικής, που ίσως και να είναι επικίνδυνες για εκείνον. Παράλληλα, ο Βίκος χρησιμοποιεί τη Βέτα για να στήσει παγίδα στον Θέμη και εκείνη ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του, στρέφει τον Καστρινό εναντίον του Μπάμπη, υποδεικνύοντάς τον ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της Αγγελικής: «Αυτός έδωσε την εντολή! Δεν σου συγχώρεσε ποτέ ότι του έφαγες το μαγαζί», του τονίζει.

Διαβάστε επίσης: Άφησαν τα γυρίσματα του "Μαύρου Ρόδου" στην μέση - Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Ο Θέμης είναι σκεπτικός: «Ρε Βετάρα, εσύ ήσουν καψούρα μαζί του, πώς και τον δίνεις έτσι στεγνά τώρα; Πώς να ξέρω ότι δεν λες ψέματα για να τον εκδικηθείς;». Εκείνη του απαντάει: «Λογικό να μη με εμπιστεύεσαι, αλλά σου λέω την αλήθεια! Ηταν άδικο αυτό που συνέβη στη γυναίκα σου, δεν μπορώ να το κουβαλάω βάρος στη συνείδησή μου ότι ήξερα την αλήθεια και δεν έκανα τίποτα». Ο Θέμης αποφασίζει να το ψάξει.

Έντονη στιγμή για Γιάννα και Σταυρίνο

Κι ενώ η Ελισάβετ παλεύει να ξεχάσει τον Πέτρο, η Θεοδότη της εξιστορεί τη δική της ιστορία αγάπης που έζησε και το πώς ο έρωτας την κατέστρεψε και την οδήγησε στον μοναχισμό. Εκείνη ήταν κάποτε παντρεμένη και ερωτευμένη μ’ έναν άντρα που τελικά την παράτησε για μια άλλη γυναίκα, κάτι που εκείνη ποτέ δεν άντεξε. Ετσι αποφάσισε να μπει στο μοναστήρι και το μυστικό της είναι πως ακόμα δεν έχει πάρει διαζύγιο και θεωρητικά είναι ακόμα παντρεμένη. Η Ελισάβετ τρέμει με όσα ακούει: «Ο έρωτας φέρνει μόνο πόνο και αν το ήξερα από πριν τίποτα δεν θα είχε συμβεί, θα πρόσεχα περισσότερο», υποστηρίζει η Ελισάβετ και η Θεοδότη της εξηγεί: «Στη δική μου περίπτωση ήταν καταστροφικός! Δεν είναι όμως όλες οι περιπτώσεις ίδιες! Να κοιτάξεις να ακολουθήσεις την καρδιά σου, ξέρει αυτή πού θα σε οδηγήσει».

Στη Γερακιανή, η Γιάννα εμφανίζεται στην ταβέρνα και φοράει το δαχτυλίδι του Σαράντου. Ο Σταυρίνος που το βλέπει σοκάρεται, αλλά προσπαθεί να κρύψει την ενόχλησή του. «Βλέπω ετοιμάζεστε για γάμο με τον Σαράντο», της λέει και της δείχνει ότι είδε το δαχτυλίδι. «Ναι, μου ζήτησε να παντρευτούμε», παραδέχεται μαγκωμένη και εκείνος την πλησιάζει κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής: «Τη ζωή που ονειρευτήκαμε θα τη ζήσεις με άλλον! Αν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη και τον αγαπάς, τότε χαλάλι όσα έζησα. Αξίζεις τα καλύτερα», της λέει και είναι έτοιμοι να φιληθούν.

Την ίδια ώρα, ο Σαράντος μαθαίνει ότι η Πολυξένη τού έστελνε τα ανώνυμα μέιλ για τα δάνεια του πατέρα του και πάει να τη βρει. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Κύρα συνεχίζει τις έρευνες για να βρει αποδεικτικά στοιχεία ενάντια στον Βίκο και κάνει προσπάθειες να μιλήσει με τον Δαμαλά. Ο Θέμης αποφασίζει να συναντήσει τον Μπάμπη, τον άνθρωπο που οι πληροφορίες λένε ότι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της Αγγελικής, για να πάρει εκδίκηση, αλλά εκείνος, παρόλο που έχει διαφύγει, τελικά βρίσκεται νεκρός.

Η Φιλαρέτη χαστουκίζει την Κασσιανή

Η Κασσιανή ακούει τη Φιλαρέτη όσο εκείνη μιλάει με τον Θέμη και τον ενημερώνει για τη μήνυση που σκοπεύει να κάνει στον Ζαμάνο: «Θα το πάω μέχρι τέλος, θα τον ξεμπροστιάσω και θα αναγκαστεί να μου πει τι απέγινε το παιδί μου», υποστηρίζει και εκείνος της λέει πως θα τη βοηθήσει. Στο μεταξύ, η Φιλαρέτη ενημερώνει την Αυξεντία πως η Κασσιανή θέλει τα κλειδιά για το δωμάτιο των κειμηλίων και εκείνη με τη σειρά της ζητάει τη βοήθεια της Ελισάβετ: «Πρέπει να μεταφέρουμε τα οστά του Διακοσάββα έξω από το μοναστήρι! Η Κασσιανή θέλει τα κλειδιά για τα κειμήλια, αλλά είμαι σίγουρη πως κάτι άλλο ψάχνει και πολύ φοβάμαι πως πρόκειται για τον Διακοσάββα».

Στο μεταξύ, ένας ακόμα καβγάς ξεσπάει ανάμεσα στη Φιλαρέτη και την Κασσιανή με αποτέλεσμα η τελευταία να την προσβάλλει πολύ άσχημα. Τότε η πρώην ηγουμένη μη μπορώντας άλλο να κρατήσει την οργή της, τη χαστουκίζει! Οι άλλες μοναχές σοκάρονται αρχικά, αλλά στη συνέχεια ικανοποιούνται με την κίνηση της Φιλαρέτης. «Ποιος ξέρει τι της είπε για να φτάσει σε αυτό το σημείο η αδελφή Φιλαρέτη» και «Της χρειαζόταν ένα μάθημα», είναι μερικά απ’ όσα λένε. Η Κασσιανή τοποθετεί, με τη βοήθεια του Μπόγρη, μια κάμερα στο κελί της Αυξεντίας και έτσι σύντομα θα μάθει τα πάντα για τον Διακοσάββα, τα οστά του και το ποιος τον σκότωσε!

Διαβάστε επίσης: Λουκία Παπαδάκη: «Η Κύρα θα κάνει...» - Η αποκάλυψη της ηθοποιού για το τέλος του Μαύρου Ρόδου

Η Αλεξία βρίσκει την Ελισάβετ λιπόθυμη

Κι ενώ ο Πέτρος συνεχίζει να προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Ελισάβετ, εκείνη κάνει τα πάντα προκειμένου να επιστρέψει στη μοναστική της ζωή. Ο Βίκος είναι σίγουρος πως έχει καταφέρει να αποπροσανατολίσει τον Καστρινό, όμως η Κύρα δεν πείθεται τόσο εύκολα: «Δεν πιστεύω πως αυτός ο Μπάμπης έχει σχέση με τον θάνατο της Αγγελικής μου, σε παγιδεύουν και σε μπερδεύουν», λέει στον Θέμη. Παράλληλα, ο Βίκος κάνει δύο αποκαλύψεις στην Αλεξία. Η πίεση όλων αυτών των ημερών και όσων έζησε η Ελισάβετ, την αρρωσταίνουν βαριά! Ο πυρετός ανεβαίνει επικίνδυνα και η ίδια παλεύει να κρατήσει δυνάμεις και να γίνει καλά.

Στο μεταξύ, η Αλεξία αποφασίζει να πάει να τη συναντήσει και να της μιλήσει και για τον Πέτρο, αλλά όταν μπαίνει στο κελί της τη βρίσκει πεσμένη στο έδαφος να έχει χάσει τις αισθήσεις της. «Βοήθεια», φωνάζει και εκεί τρέχει ο Γεράσιμος, με τον οποίο μαζί παλεύουν να τη συνεφέρουν. «Ψήνεται στον πυρετό, μήπως να την πάμε στο νοσοκομείο καλύτερα;», προτείνει η Αλεξία φοβισμένη. Η Ελισάβετ είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και τελικά τη μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Στην Πάτρα, ο Πέτρος αδημονεί να μιλήσει με την Αλεξία και να μάθει τι συμβαίνει στο μοναστήρι, αλλά εκείνη δεν απαντάει στα τηλέφωνα και αυτό τον ανησυχεί: «Σ’ έχω πάρει πόσα τηλέφωνα και δεν απαντάς! Πάρε με, ανησυχώ», της αφήνει μήνυμα.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί κάνουν μια σειρά εξετάσεων στην Ελισάβετ και το νέο που μεταφέρουν στα δικά της άτομα που περιμένουν υπομονετικά, προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα: «Είναι έγκυος», τους ανακοινώνουν και επικρατεί παγωμάρα. Εκείνος που χάνει τον κόσμο από τα πόδια του είναι ο Γεράσιμος! Ομως και η αρχική αντίδραση της Ελισάβετ δεν θα είναι αυτή που θα περίμενε κανείς, καθώς ζητάει να μην το μάθει ο Πέτρος!

Ο Θέμης σε δίλημμα

Ο Βίκος ενοχλείται από τις κινήσεις της Κύρας και πάει στο σπίτι της αποφασισμένος να βάλει τέλος σε αυτή την υπόθεση. «Φύγε από εδώ και μείνε μακριά από την εγγονή μου! Τελείωσες πια! Τα ξέρω όλα! Ξέρω ότι εσύ έδωσες στον Σέρβο την εντολή να πατήσει τη σκανδάλη και σκοτώθηκε η κόρη μου. Θα σε τελειώσω εγώ η ίδια», του λέει και εκείνος βγάζει το όπλο του και τη σημαδεύει. «Θα με σκοτώσεις;», τον ρωτάει και εκείνος της απαντάει: «Όπως φαίνεται, ναι! Μπλέκεσαι στις δουλειές μου και αυτό δεν μου αρέσει, σου το είχα πει και το ήξερες. Μία, δύο, τρεις, δεν υπάρχει άλλη χάρη! Τελείωσες», της λέει και την πυροβολεί! «Κρίμα γιατί σε συμπαθούσα», μονολογεί ο ίδιος και φεύγει φροντίζοντας να μην αφήσει ίχνη πίσω του.

Στο μαγαζί του Θέμη εμφανίζεται ένας αστυνομικός και του ζητά να προσέλθει στο τμήμα. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος αστυνομικός που πάει εκεί την ίδια μέρα καθώς ο επόμενος αναζητά τη Θάλεια. Η Γιάννα φεύγει με τον Σαράντο για Τρίπολη για να περάσουν εκεί το βράδυ, αλλά δεν ξέρουν πως τα ίδια σχέδια έχουν και ο Σταυρίνος με την Τασούλα. Η βουλευτής Ντέπυ Φλογαΐτη Ζαμάνου εμφανίζεται έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση, προσφέροντας στον Καστρινό βοήθεια: «Θα σε απαλλάξω από κάθε κατηγορία, αρκεί να σταματήσεις να βοηθάς αυτή τη γυναίκα που κατέστρεψε την οικογένειά μου», του λέει και εκείνος δείχνει σκεπτικός