Αυτή η νύχτα μένει: «Ντρέπομαι για εσάς!» - Την ξεφτιλίζει και βάζει τέλος στη ζωή της

Οι εβδομαδιαίες 5/6 έως 9/6 εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αυτή η νύχτα μένει: «Ντρέπομαι για εσάς!» - Την ξεφτιλίζει και βάζει τέλος στη ζωή της

Στα νέα επεισόδια της σειράς, Αυτή η νύχτα μένει, μετά τις αποκαλύψεις, ο Χρήστος βρίσκεται σε δεινή θέση και έχει να αντιμετωπίσει την οργή τόσο του κόσμου όσο και των δικών του ανθρώπων. Ο Γιώργης καταρρέει ψυχολογικά και η Βρεττώ δεν αντέχει άλλα μυστικά και θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της - δείτε πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο.

Οι εβδομαδιαίες 5/6 έως 9/6 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Αυτή η νύχτα μένει

Δευτέρα 5/6 - Επεισόδιο 88

Το δημοσίευμα του Σταματιάδη στην εφημερίδα του έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου. Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον Χρήστο, για τον οποίο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έκανε τέτοιες παρανομίες καθώς όλοι τον είχαν σε υπόληψη και έντιμο πολιτικό. «Καταστρέφομαι, αυτό ήταν μάνα, τελείωσα», λέει στη Βρεττώ και εκείνη του απαντάει: «Οπως έστρωσες να κοιμηθείς! Κοίτα να βρεις τρόπο να ξεμπλέξεις, αλλιώς τα μαζεύεις και φεύγεις από εδώ». Η κλήση του Χρήστου από τον εισαγγελέα τον κολλάει για τα καλά στον τοίχο και ο κόσμος αντιδρά στον πρώην δήμαρχος βάζοντάς τον σε κίνδυνο καθώς του πετάνε πέτρες. Ο Στέλιος καταλαβαίνει πως έφτασε και η δική του σειρά.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργης βρίσκει στον δρόμο μια πεταμένη εφημερίδα με τον αδελφό του και τα σκάνδαλά του στο εξώφυλλο και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του: «Δεν μπορεί! Δεν γίνεται αυτό», μονολογεί και τρέχει στο σπίτι του αδελφού του. Εκεί βρίσκει τη Βρεττώ: «Τι είναι αυτά που γράφουν, ρε μάνα, για τον Χρήστο; Είναι αλήθεια;», τη ρωτάει και εκείνη του απαντάει: «Απ’ ό,τι φαίνεται ναι! Τώρα τον φώναξε και ο εισαγγελέας να καταθέσει». Ο Γιώργης εξοργίζεται μαζί της: «Τα ήξερες, έτσι; Ο Χρήστος ήταν ο Θεός, ο ένας και μοναδικός, ο αγαπημένος σου, αλλά τελικά ήταν βουτηγμένος στα σκατά κι εσύ τον υποστήριζες από πάνω! Εμένα πότε μου στάθηκες; Πότε πήρες το μέρος μου; Πότε έκανες κάτι για εμένα; Ολο ο Χρήστος και ο Χρήστος και να τα αποτελέσματα τώρα. Ντρέπομαι, ειλικρινά ντρέπομαι για εσάς», της φωνάζει και την αφήνει σε απόγνωση. Μέσα στην απογοήτευσή της αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της και κάνει απόπειρα αυτοκτονίας καθώς πιστεύει πως απέτυχε ως μάνα! Ομως, η ξαφνική εμφάνιση της Εύης την αποτρέπει από τα χειρότερα.

Η τελευταία πληροφορία του Χρήστου οδηγεί τον Αλκη, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί με όρους, να συνεχίζει το διπρόσωπο παιχνίδι του, ενώ η Εύη βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απελπισία: «Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά, δεν μπορεί! Τι κακό είναι αυτό που μας έχει βρει; Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση, δεν ξέρω τι να κάνω πια και κανείς δεν μου λέει το παραμικρό», μονολογεί. Στο μεταξύ, ο Στρατής προσπαθεί να πείσει τη Ζέτα πως μπορούν να κοιτάξουν πια το μέλλον: «Ο,τι κι αν συμβεί, εμείς θα πορευτούμε μαζί, δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμένα, συνεχίζω να θέλω να είμαι μόνο μαζί σου», ισχυρίζεται, παρόλο που το μυαλό του εξακολουθεί να είναι κλειδωμένο στον Χρήστο. Στη συνέχεια, η Βρεττώ πάει να βρει τον Στρατή και του ανοίγει την καρδιά της. «Ο Γιώργης μου πάντα ήταν δυνατός και ανεξάρτητος, δεν τον φοβήθηκα ποτέ μου, παρόλο που φαινόταν ότι τον μάλωνα περισσότερο. Ομως ο Χρήστος φαινόταν δυνατός, αλλά ποτέ δεν ήταν! Δεν περιμένω να με καταλάβεις, είσαι θυμωμένος, όμως είμαι μάνα και όφειλα να προστατεύσω τα παιδιά και τα εγγόνια μου», απολογείται.

Τρίτη 6/6 - Επεισόδιο 89

Στο μεταξύ, ο Χρήστος δέχεται ένα ακόμα χτύπημα από τον Ρευματά. Η χαρά της Νίτσας για την επιστροφή της στο «Ονειρο» ματαιώνεται από την αλλόκοτη συμπεριφορά του αγαπημένου της. Αναζητώντας την αλήθεια, ο εισαγγελέας Ποζάνης θα βρεθεί μπροστά στη Μυρτώ τη στιγμή που εκείνη αγωνίζεται να κλείσει το παρελθόν προκαλώντας την οργή του Πόντικα: «Τι θέλετε άλλο από εκείνη; Ο,τι είχε να πει σας το είπε! Φτάνει πια, αφήστε την! Κάναμε αγώνα για να γίνει καλά και να βγει από το ψυχιατρείο και τώρα τη βιάζετε για δεύτερη φορά! Αφήστε την ήσυχη», του λέει.

Με την επικείμενη δίκη της για τα ναρκωτικά να πλησιάζει, η Ζέτα βρίσκεται σε απόλυτη απελπισία. Μιλάει με τη Νίτσα και της λέει: «Πρέπει να βρω τον Γιάννη και να τον κάνω να καταθέσει στη δίκη». Η Νίτσα διαφωνεί: «Εχεις τρελαθεί τελείως; Μην κάνεις το λάθος να πλησιάσεις ξανά αυτό το κάθαρμα». Ομως, η Ζέτα δεν έχει άλλη λύση: «Ξέρω, κι εγώ φοβάμαι, αλλά είναι η μόνη λύση για να αθωωθώ. Πρέπει να το κάνω». Η Ζέτα φεύγει για την Αθήνα και ο Στρατής τρελαίνεται που το μαθαίνει, κάνοντας τη Διαμάντω να ανησυχεί για εκείνον: «Μην κάνεις καμιά τρέλα πάλι, Στρατή, κοίτα να είσαι προσεκτικός και άσε τις μαγκιές και τα νταηλίκια». Ομως, είναι αποφασισμένος να πάει να βρει την αγαπημένη του και να την κρατήσει μακριά από τον άνθρωπο που έκανε κόλαση τη ζωή της.

Τετάρτη 7/6 - Επεισόδιο 90

Η Ζέτα στην Αθήνα έχει να αντιμετωπίσει την παλιά της ζωή που μόνο πικρία τη γεμίζει, αγνοώντας πως η κίνησή της έχει προκαλέσει και την κινητοποίηση του Αλκη που πιστεύει πως ίσως βρει πια τις απαντήσεις που ζητά. Ο Ντόκος καταφέρνει να αντιμετωπίσει τον Στρατή και τη Ζέτα αλλά η οργή του μεγαλώνει και φαίνεται να παίζει αποτελεσματικά το παιχνίδι του μεταξύ του ζευγαριού. Παρά την προσπάθεια του Στρατή να βοηθήσει τη Ζέτα, η αμφιβολία αρχίζει να μπαίνει στο μυαλό του.

Πέμπτη 8/6 - Επεισόδιο 91

Η Νίτσα αγωνίζεται να στηρίξει το Γιώργη που βουλιάζει στη θλίψη, ενώ ο Στέλιος βρίσκεται αναπάντεχα, χωρίς να το καταλαβαίνει, μπροστά στην αλήθεια του Αλέξανδρου. Τα όνειρα του Χρήστου για μια θετική εξέλιξη φαίνονται να σβήνουν. Τα απελπισμένα βήματα του Γιώργη στην αναζήτηση μιας διαφυγής θα τον οδηγήσουν να σκάψει στον κήπο της μητέρας του -όπου μάλιστα βρίσκεται θαμμένο και το πτώμα της Μαρίνας- για να βρει κάποια παιχνίδια που έθαβε μαζί με τον αδελφό του όταν ήταν μικρά. Τότε που όλα φαινόντουσαν τόσο αθώα! Προσπαθεί να τακτοποιήσει τις σκέψεις τους, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να τον κάνει καλά!

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος, αγνοώντας τα σύννεφα που συγκεντρώνονται από πάνω του όλο και πιο πυκνά, φαίνεται να ακολουθεί τον δρόμο που ανακάλυψε προς την ενοχή της Ζέτας, ενώ ο Ρευματάς δέχεται μια εντελώς αναπάντεχη πρόταση. Η Νίτσα και ο Τάσος δεν μπορούν να βρουν πουθενά τον Γιώργη. «Είδες τον Γιώργη; Κάτι συμβαίνει, δεν είναι καλά, χθες μου μιλούσε περίεργα κι έλεγε πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα! Φοβάμαι, Τάσο», ομολογεί στον Τάσο και μαζί κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να τον βρουν, φοβούμενοι τα χειρότερα. Ο Στέλιος βρίσκει στο σπίτι να τον περιμένει ξανά η Αγλαΐα.

Αυτή η νύχτα μένει Μαρίνα νεκρή

Παρασκευή 9/6 - Επεισόδιο 92

Η Ζέτα βρίσκεται για τα καλά πια στο στόχαστρο της Αστυνομίας, η απόδραση από το Αγρίνιο είναι αναγκαστική, και ο Στρατής παίρνει γρήγορες αποφάσεις για να τη γλιτώσει από τη σύλληψη. Οι τελευταίες προσπάθειες του Χρήστου να προστατευθεί από τις συνέπειες των όσων έκανε πέφτουν στο κενό και βρίσκει μπροστά του μόνο κλειστές πόρτες, πράγμα που μεγαλώνει την οργή του. Η Νίτσα απελπισμένη με το Γιώργη, αναζητά πλέον τη βοήθεια του Ντανίλου. Ο Αλέξανδρος εισβάλλει στο Όνειρο και αναγκάζεται να βρεθεί αντιμέτωπος με το Στρατή. Ο Στέλιος ζητά απαντήσεις, ενώ η Αγλαΐα που εκπλήσσεται με τη συμπεριφορά του, ακολουθεί τη δική της κρυφή διαδρομή. Η Νίκη θα βρεθεί στη μέση των εξελίξεων και ο Πόντικας άθελα του θα κάνει ένα λάθος.